Results 1 to 12 of 12

Thread: Imunoloske pretrage

Default Imunoloske pretrage

Htijela sam pitat dali je netko radi pretrage:fibrinogen.ACA,LAC,i APTV!Možete mi rec u kojoj bolnici ste radile i koliko dugo se čekaju nalazi!Hvala!

ACA,LAC se u Zg rade na Rebru, pa onda i ostale dvije pretrage mozes obaviti tamo. Sto se tice cekanja na rezultate, moja iskustva su slijedeca: fibrinogen i APTV sam radila u sklopu koagulograma na SDu prije jedno 5 god i koliko se sjecam to je bilo brzo gotovo. ACA i LAC sam radila proslu jesen i cekala sam na nalaze jedno mjesec dana.

crvic's Avatar

ja sam radila LAC, fibrinogen i APTV na rebru i nalazi su mi bili gotovi za tri dana

Crvić,pa ti svoje nalaze nisu dugo čekala,mislim da ću i ja napraviti na rebru!Ja uopće nisam upućena u te pretrage LAC i ACA ,dali se kod povišenih rezultata tih nalaza,može ostvarit uredna trudnoća,tj iznijet trudnoća do kraja jer sam imala dva spontana!Šta se daje od lijekova ako se nešto pronađe?Cure pomozite jako se bojim svega! :?

crvic's Avatar

slap i ja sam imala dva spontana. i zbog toga su me poslali na te pretrage, odnosno samo LAC i koagulogram. ukoliko je LAC pozitivan, onda ne znam da li postoji sansa ili je prisutan lupus.
    u danasnje vrijeme, puno zena s lupusom je rodilo prekrasnu djecicu!
    makar ja ne vjerujem da imas lupus! meni je nekoliko dokrora reklo kako se ne treba dizati panika nakon dva spontana jer spontani nisu niti cudni s obzirom kako zivimo!
    MM i ja ovu trudnocu nismo planirali, jako nas je iznenadila. zato, sve one price, opusti se i dogoditi ce se cudo, meni su isle jako na zivce, ali stvarno je istina

Statistike kazu da u populaciji koja ima habitualne pobacaje (to je 1% zena s 3 i vise pobacaja) njih 15% ima probleme s koagulacijom i pro-trombiotskim faktorima.
    Lupus Antikoagulant (LA) i Anticardiolipinska Antitijela (ACA) ukazuju na antifosfolipidni sindrom koji se manifestira "pre gustom" krvi koja onda dovodi do problema u implantaciji i stvaranju ugrusaka na vezi majka-dijete. Kada se diagnosticiraju LAC i/ili ACA tada doktori u trudnoci daju terapiju aspirinom i po potrebi heparinom kako bi se krv drzala razrjedjenom. Za ACA sam dosla do statistika da se uz upotrebu aspirina vjerojatnost pobacaja smanji s 90% na 60% a uz usporedbu aspirina i heparina na 30%. Tu treba uzeti u obzir da statistike kazu da je vjerojatnost pobacaja 15-25% za svaku klinički prepoznatu trudnocu, sto bi znacilo da je ova terapija aspirinom i heparinom ucinkovita.

Sretno!

Cure dali neka od vas zna kolika je participacija za LAC i ACA ako nemaš participaciju?Nisemam oslobođenje pa me zanima!

sa šifrom bolesti N97 neplodnost i šifrom oslobođenja od participacije 97 zbog planiranja obitelji ( ili nešto tako piše ) ne moraš plaćati ništa jer si u postupku liječenja neplodnosti meni za nijednu pretragu nije bilo problema, a zaista sam ih koristila za sve što ima veze s tim

Cure hvala!Idem u četvrtak vadit te nalaze u Vinogradsku bolnicu,sta se tiče participacije,pitala sam doc,imam pravo pod šifrom neplodnosti.Nadam se da će nalazi bit o.k i da ću uskoro moć planirat trudnoću! Javim vam rezultate nalaza!Pozdrav!

Default pretrage !!!! KARIOGRAM, KOAGULACIJSKE PRETRAGE

Drage moje,

evo sam neko vrijeme bila izvan ovog bloga.. prvo da odmorim malo psihu .. jer .. bolje ne mislit uvijek na ove probleme ,, da ne bi postala opsesija ... fala bogu .. napravila sam briseve .. nakon spontanog ovog lijeta .. i ono čim su me isprepadali da vjerojatno imam .... klamidije i razne druge bešije.. nemam .. uf .. odmah mi je pao kamen sa srca .. e sad moram napraviti .. ovih par stvarčica -- ali nema sve u mom gradu ... trebat ću u Zagreb .. a nisma sigurna gdje mogu najbrže, najjednostavije i najučinkovitije napraviti kariogram ( mislim MI ) I APRETRAGE pv, aptv, AT III, LAC, FOSFOLIPIDNA PROTUTIJELA ... ako je netko to već radio .. bilo bi mi lakše da znam što me čeka, kolko traje do nalaza , i naravno u kojoj bolnici najbolje .... hvala .. puno ćete mi pomoći ...

Pozdrav svima !!

Lilium ako čitaš .. ti si mi prava enciklopedija i apaurin bila kad mi je bilo najgore .. nakon kir,... evo sad sam spremna na nove borbe ... i super se osječam .. a puno sam mirnija kad

inesica,
    drago mi je da si dobro i spremna za daljne izazove!
    to je stav koji se trazi!!!

Sto se tice pretraga - najbolje doci na Rebro, moze se sve odraditi u jednom naletu. Evo detalja:

Za kariogram - treba posebna uputnica i trebate se naruciti telefonski:
    KBC Zagreb (Rebro) - Zavod za genetiku i bolesti metabolizma - Citogenetski laboratorij. Evo kontakt podataka s njihove web stranice:
    Genetsko savjetovanje ponedjeljkom i utorkom od 9 do 13 sati,
    prof. dr. Davor Begović, naručivanje bolesnika na Tel. 01/2388-541 i 01/2388-540,

Za LAC (Lupus antikoagulant), ACL i trombo testove treba ici u centralni laboratorij (Klinicki zavod za lab. diagnostiku tel. 2388-011), ne treba se unaprijed narucivati, koliko znam rade od 7-10, ja bih dolazila izmedju 7 i 8 i dosta brzo bih bila gotova.

Na potpomognutoj ima jedna tema gdje su se javljale cure koje su isto dolazile izvan Zg na Rebro na te i ostale pretrage:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=asc&start=100

Sretno

puno hvala, lilium....

sve sam uredno prepisala .. .. a ko će znati .. možda nije ništa ...

idemo dalje