Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: poslije carskog kad se moze planirati beba ponovo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno poslije carskog kad se moze planirati beba ponovo

drage moje,
    rodila sam prije 4 mjeseca (ne prirodnim puntem, nego na carski), pa me zanima kad mogu planirati slijedecu trudnocu,

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko se sjecam, ginekolog mi je preporucio da se sa slijedecom trudnocom priceka najmanje godinu dana.

No, naravno, ako se desi i ranije, vjerojatno nece biti problema. To je samo mjera opreza.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su rekli da je organizam oporavljen nakon dvije godine. (ne govorim o mogućnosti, već o optimalnom "rješenju" .

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni nisu nista rekli, a ja dobila volju odmah za drugim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je receno da trebam najbolje pricekati 2 godine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je moj sliječnik također savjetovao da mi se barem godinu dana ne "dogodi" trudnoća.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Koliko se sjecam, ginekolog mi je preporucio da se sa slijedecom trudnocom priceka najmanje godinu dana.
    Isto ovako, ali je vjerojatno bolje i vise, iako ima na forumu cura koje su vec rodile nakon godinu dana.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

napravi pauzu još 2 mj. i nakon toga možeš

ja sam ostala trudna nakon 10 mj.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to ne volim kod carskog....moraš full planirat...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni dr. samo rekao: nemojte brzat

Al ja znam da sam se tek nakon dvije godine osjecala full oporavljenom.

Ne sada da sam svo to vrijeme imala neke probleme il sl., vec sam osjecaj oko reza, neki cjelokupni osjecaj... Ne znam kak bih to opisala

U svakom slucaju, to je vrlo subjektivno

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su rekli da čekam godinu, a sad mi govore da više nemam šta čekati (nakon 2g), a ja i dalje nešto čekam, i ako i sama osjećam da nemam šta

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rodila sam oboje djece na carski , ali razlika izmedju njih je svakako preko 5 godina ali se sjecam da su mi poslije prvog rekli otprilike 2 godine- od poroda do poroda - znaci zatrudnit se moze i prije . Ali poznam mamu koja je nakon carskog ubrzo rodila i drugo prirodnim putem -ono prvo je imalo godinu i pol starosti .

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je jedan doktor još u bolnici rekao da se kao nakon godinu i pol maternica ful zaraste, doduše ožiljkasto, ali se zaraste.

Moj doc mi je rekao pričekati oko godinu dana s 2. trudnoćom, ali da bih svakako morala pripazit barem 8-10 mjeseci da ne zatrudnim ponovo ako to želim jer ne bi bilo dobro prije.

Nedavno sam čitala gdje je tu jedna forumašica zatrudnila skoro odmah, djeca imaju rođendan u godinu i par dana razlike, no u takvim slučajevima su vjerojatno veći rizici mogućih komplikacija za vrijeme trudnoće i poroda.

Malo se još propitaj, pa odluči sama kad ti je vrijeme.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene je mama rodila na carski,nakon 21 mj se rodila i moja sestra vaginalno, 6 god nakon sestre dosao je i braco vaginalno. Moja ujna je rodila oboje djece na carski a razlika medju njima je 17 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je isto receno oko dvije godine da bi trebalo pricekat

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je rečeno da bi bilo dobro pričekat 2 godine
    A meni želja... ja bi produžila porodiljni u bolovanje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na prvom pregledu nakon carskog mi je dr rekao da bi i nakon 6 mjeseci mogla ostati trudna jer je rez dobro zarastao. Ostala sam trudna nakon godinu dana, sve je bilo ok, čak sam imala vaginalni porod.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi čemo ipak pričekati punih godinu dana, pa ćemo poraditi na drugom...a kad bi porodiljni odmah se pretvorio u novo bolovanje HZZO bi nam dao samo 1600 kuna, a to nam je malo...

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni su rekli najbolje pričekati 2 godine.Kako sam zbog nekih komplikacija(priča za dugi topic) ostala trudna tek nakon 7 godina bez problema sam vaginalno rodila curku od 4350 g. :D(prva je ipak bila¸malčice prevelika - 5290 g.)
    Savjetujem ti da ipak pričekaš bar godinu dana pa su ti manje mogućnosti za komplikacije.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hm.

Meni su u rodiulistu rekli da pricekam cca 2 do 2 i pol godine (fizijatrica).
    No, na pregledu nakon 2 mjeseca dr H. na SD (zadovoljan izgledom maternice, jajnika i sto sve izgleda "kao novo" i na svom mjestu) mi je rekao da mogu opet Mislim, fakat sam se usokirala ali mi je covjek lijepo pokazao na UZV-u kako to sve izgleda i fakat - izgledalo je k'o novo

E sad, ja si nekako mislim, malac mi ima 16 mjeseci, pa dok mi "slozimo" curetak i dok ona naraste i dovoljno se naljulja u trbuhu, taman ce to biti malo vise od 2 godine. Ispada dobro, zar ne? A necu imat ni 40

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo naprijed Tiwi! :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni su rekli da je najbolje pričekati dvije godine. Ne znam čemu žurba.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i meni je dr rekla da je najbolje pricekat 2 god, idealno 3g
    da možemo mi i prije, ali da je veca mogućnost za ponovni carski ili komplikacije..
    i čekat ću, barem 2g, ne želim opet na carski.. stvarno ne želim..

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni dr na kontroli nakon 6 mj. od poroda na pitanje iz naslova rekao - citiram: "Ne morate odmah, ali možete uskoro." :shock: Pa, velim, šta sa pričom o pauzi od najmanje dvije godine itd? Kaže - "Ma to su priče. A ionako će Vam biti pauza od otprilike dvije godine između dva poroda."
    Eto toliko. Još nismo započeli "posao". Otpočećemo kad počnem raditi sa njenih godinu dana

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I meni su rekli da čekam najmanje dvije godine,ali ne znam misli li se to na trudnoću ili porod?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM je doktor zaprijetio da nesmijem ostati trudna barem 2 godine . Zamisli scenu! Mi došli 8 dana nakon poroda u bolnicu da mi skinu šav i idemo za ća, pozdravljamo se. i ja kao u šali govorim: ma viditi ćemo se mi uskoro. A po hodniku za nama viče, ne nesmite 2 godine, jesi čuo (govori mm), ozbiljno, nemoj da ostane trudna. Živi show!

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni dr-ica rekla da bi idealno bilo da prođu dvije godine do sledeće trudnoće!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •