Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Steznik???

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Steznik???

Zanima me da li ste nosile steznik nakon poroda. ne znam da li ga je potrebno nositi te ako je gdje ga je najbolje nabaviti. Neki kažu da ga je dobro nositi, a neki da nije potrebno...e pa sada :?

Prošlo je mjesec i pol od poroda-jel ga je kasno sada početi nositi...? :?

Hvala

Da se i pohvalim malo rodila sam prekrasnog sina

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ora cestitam na sincicu!! kako se zove? ja nisam steznik nosila ni prvi ni drugi put, mozda se javi neko kompentetniji, meni se jednostavno nije dalo. postoje neke price valjda se koza brze vrati na svoje ili sta vec? ali meni se vratila i bez toga i ne poznajem ni jednu curu koja ga je nosila.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni su rekli i u bolnici i patronažna i gin da prvih 40 dana pustim tijelo da odradi svoje.....a poslejkako hoću, al da sve ovisi o genetici...
    nisam ga nosila i još mi malo bušice ostalo iako sam vratila kilažu (dobila 20 kila u trudnoći , bebo ima 4,5 mjeseca)

čestitke na sinčiću

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala!!! :D

malena beba Sin mi se zove Noa :D :D
    Štruca moja mala
    Odlično...znači ipak nije poteban, još bolje...iskreno...vjerojatno bi bila poprilično ljena za tako nešto

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

iza prve trudnoće ga nisam nosila i požalila sam jer mi je stomak bio nekako mlohav i dosta mu je trebalo da se vrati a evo iza ove druge ga nosim i čini mi se da mi bolje izgleda a što se tiče vraćanja maternice u prvobitno stanje mislim da je tu više dojenje bitno jer sam tri dana iza poroda imala kontrakcije maternice baš kad sam dojila što je pozitivno i jamči brži oporavak.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ej Ora to sam ti zaboravila napisati ja sam ga kupila u ljekarni negdje oko 120 kn sa čmičkom je tako da ga možeš namjestiti po potrebi a veličine su ti small medium i large meni je super kažem ti samo ga ne nosim po noći iako prvih deset dana jesam e sad kako djeluje...probaj ako ti nije tlaka...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    meni su rekli i u bolnici i patronažna i gin da prvih 40 dana pustim tijelo da odradi svoje.....a poslejkako hoću, al da sve ovisi o genetici...
    nisam ga nosila i još mi malo bušice ostalo iako sam vratila kilažu (dobila 20 kila u trudnoći , bebo ima 4,5 mjeseca)

čestitke na sinčiću
    kako si to uspjela u tako kratkom vremenu? i ja sam dobila 20kg, ali 10kg je jos uvijek tu.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ja "moram" nositi pojas nakon carskog... trebala bi ga nositi 2 mjeseca i polako se privikavam... koliko mi je super kao potpora, toliko me i žulja... i rekli su mi da ga po noći ne bi trebala nositi, odnosno kad dulje mirujem da ga skinem... a što je u njemu vruće... :/
    ne kužim kako žene žele ići na carski, oporavak od vaginalnog je puno brži i jednostavniji... :?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj m@m@ prvotno napisa
    Citiraj (maša) prvotno napisa

čestitke na sinčiću
    kako si to uspjela u tako kratkom vremenu? i ja sam dobila 20kg, ali 10kg je jos uvijek tu.
    nisam ja uspjela...jednostavno je otišlo....20 dana nakon poroda ja samimala 17 kila manje i nakon 3 mjeseca otišle i ostale kile al tijelo više nije isto..počela pomalo vježbat trbušne mišiće i ide nabolje.....sad je malo izražen navečer nakon puuuuno tekućine i nešto manje hrane

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stvarno svaka cast

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma to je sve genetika...al ja poslje poroda nekih 2 mjeseca uopće nisam imala apetit.....cure u sobi jedu šunku, francusku, kolače (rodila na vel. subotu), a meni taman ono šzo mi donesu.....zato sad nadoknađujem hranu al malac je hiperaktivan pa se zasad ne prima...od svega što su mi u rodilište donjeli pojela pola vrećice štapića.....a imala punu ladicu grickalica i svega,....

ne brini, sve ode sa vremenom....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kada mogu poceti s nekom dijetom, a da to ne utjece na mlijeko? mala doji i ima 2mj

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj papalina prvotno napisa
    ej Ora to sam ti zaboravila napisati ja sam ga kupila u ljekarni negdje oko 120 kn sa čmičkom je tako da ga možeš namjestiti po potrebi a veličine su ti small medium i large meni je super kažem ti samo ga ne nosim po noći iako prvih deset dana jesam e sad kako djeluje...probaj ako ti nije tlaka...
    Odlično...hvala ti na informaciji... bila tkala ili ne ipak ako je opet bolje zašto ne
    možda ću malo ubrzati vračanje buše na svoje prijašnje stanje :D

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ga poslije prve trudnoce nisam nosila,svrbio me i smetao mi..ovaj put cu ga nositi,mozda mi ostane ravan trbuh..

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam ga nešto malo nosila. prevruče mi je bilo!!!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ana-blizanci prvotno napisa
    ja sam ga nešto malo nosila. prevruče mi je bilo!!!
    apsolutno se slažem da je vruče u njemu pogotovo sada po ovim vručinama...ali ipak ga nosim par sati...moram priznati da primjetim razliku :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a kakav steznik preporucujete? ima li razlike među njima i gdje ste ih kupile?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja mislim da je steznik nakon normalnog vaginalnog poroda glupost i da su mišići ti koji moraju odraditi posao - bez suspenzora koji samo mogu oduljiti proces i dati lažno bolji izgled tijelu.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nn24 imaš tih steznika u malo bolje opremljenim ljekarnama, a tražiš steznik za trbuh koji žene mogu koristiti nakon poroda... (da sad ne reklamiramo marke i proizvođače, vjerojatno ih ima puno)

istina je da je vruće u njemu (ko što smo već pisale), a meni i poprilično stišće mjehur i onda je gadno kad poslije idem piškiti :/
    ja ga imam već preko 2 tjedna a još nisam izdražala dulje od sat vremena u njemu

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Ja mislim da je steznik nakon normalnog vaginalnog poroda glupost i da su mišići ti koji moraju odraditi posao
    ne bi se baš složila s tobom... :/ nisam bila za steznik ali sam ga probala jer me ništa ne košta...primijetila sam razliku bez subjektivnog stajališta...

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nakon prvog poroda sam ga odmah nosila i dosta mi pomogao.Sada ga isto nosim,nakon mjesec dana poroda.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam si kupila gaće sa steznikom, mislim 45 kn.
    ne nosim baš često, samo kad negdje idem!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nakon prvog poroda ga nisam nosila, a sad nakon drugog da! I to samo kad mi ponekad ... recimo kad peglam jer mi fino drži trbuh - rano sam se digla kak se ono veli - da nešto posebno smanjuje trbuh ne mogu reći ali ugodnomi ga je imati kad se trbuh napreže

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je fizijoterapeut rekao da ga moram nositi, jer su malci bili razorni za moj trbuh,pa su mi misici razdvojeni vise nego se tolerira(do 2 cm).
    Izmjerili su me i rekli ni koju velicinu, od kojeg proizvodaca i u kojem ducanu mi je navodno najjeftinije.

Jel zna netko koliko dogo ga moram nositi?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam nakon carskog obavezno po noći nosila gaćice-steznik, koji nije jako stezao, jer mi je bilo neugodno (bolno) da mi se trbuh sa šavom preljeva...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam čula od fizioterapeutice da se preporuča nošenje samo u slučaju da su se trbušni mišići razdvojili za više od 2 cm, a u ostalim slučajevima da je bolji bilo kakav pokret mišića od imobilizacije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam rodila CR-om i dr mi je rekla da ga ne nosim, da pustim mišiće da se sami oporave
    sa steznjakom ih samo podupireš, a oni ne rade nego odmaraju..
    M ima 5 mj i već pomalo vidim poboljšanje..
    konačno!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo što ja nama rekla fizioterapeutkinja kod koje idem na trudničke vježbe i slažem se sa njom: neka nosimo pojas samo u slučaju ako poslije poroda mislimo vježbati (trbušnjake, naravno). Jer ako ćemo samo nositi pojas bez da vježbamo i očvrstimo mišiće, pojas je taj koji će nam držati trbuh a ne mišići. I kada ga skinemo nije to to. Mislim da je žena u pravu.
    Nego, imam pitanje. Kada se može početi nositi pojas nakon vaginalnog? Na trudničkom tečaju babica nam je rekla da se može staviti pojas već slijedeći dan! Koja su vaša iskustva?
    Pusica svima mamama s trbuščićima i sa bebicamam!

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nosila sam kad bih izlazila vani i vise hodala, sto bas i nije bilo cesto jer sam zbog epi prvih mjesec dana u komi. Trbuh se lijepo povukao, no ne znam da li je to zasluga steznika.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je MM kupio steznik,limoram priznati da sam ga obukla svega 2 puta. Nekako mi je draže da trbušni mišići sami rade svoje, a ne da ih nešto pridržava (iako sam puno ljepše izgledala s njim )

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam si ga kupila i probala ali mi je bio jako neudoban, pa sam ga skinula. Nisam sigrna da li ima veze vračanje trbuha u normalu. Jer znam masu žena koje ga nisu nosile a vratile se u normalu.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam si ga ovaj put stavila i dosta sam zadovoljna.trbuh mi se dosta povukao vec,a rodila sam prije tjedan dana.naravno,nakon sto prodje jos mjesec dana skidam ga i bacam se na vjezbanje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ale prvotno napisa
    I ja sam čula od fizioterapeutice da se preporuča nošenje samo u slučaju da su se trbušni mišići razdvojili za više od 2 cm, a u ostalim slučajevima da je bolji bilo kakav pokret mišića od imobilizacije.
    potpis

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znam da ovo nije topic baš o ovome, ali ne znam kam da smjestim ovo pitanje!
    Ste nosile onaj pojas za trbuh u trudnoći? Da li to može bilo koja trudnica ili samo neke? Koje su prednosti, a koje mane tog pojasa?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja nisam nosila iako sam možda imala i indikaciju,no šogorica je jer joj se buša već u 5 mjesecu jako spuštala i bio joj je ok.nije ga loše ni povremeno pred kraj trudnoće nositi (ali zaista samo povremeno,kada se recimo duže hoda i sl) da malo odtereti leđa,inače atrofira mišiće.
    a glede steznika nakon poroda,fizijatar mi je rekao da dislocira organe i napravi više štete nego koristi tako da sam odustala od te ideje.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

na mišiće djeluje suprotno od onoga što neki očekuju, naime, steznik preuzima funkciju mišića tako da je mišić opušten i ne jača se.

evo to sam copy pasteala sa stranice od schuster.što mi je i logično.kada nosiš bandaže i steznike?kada imaš ozljedu neku na ruci ili nozi ili ramenu i "mobiliziraš" ga tako da se ne miče tj. da mišić-tetiva-ligament ne šljakaju.
    ženama poslije carskog može načelno pomoći ako ih boli jako,ali možda ipak bolje da malo otrpe.
    za izgled tipa da bolje izgledaš u nekoj kombinaciji mislim da je ok.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ale prvotno napisa
    Tako nešto je i meni fizioterapeut na Sv.Duhu. Nisam nosila nikakav steznik, sve se samo poslozilo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rodila sam na carski, steznik sam počela nositi 8 dana nakon poroda (nikakav specijalni, nego Liscin kaj ima za kupiti u bilo kojem njihovom dućanu) u roku dva dana mi se je trbuh na očigled smanjio, a nakon ravno 4 tjedna sam normalno nosila sve traperice od prije trudnoće :D
    Tako da misli da to ipak koristi jer znam cure koje su bile i mršavije od mene, a nisu nosiloe steznik, pa su "trudna 5 mjeseci trbuh" nosile još mjesecima nakon poroda!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •