-
Bolna ovulacija
Nakon neuspjelog pokušaja prošli mjesec, ovaj smo nastavili radno... 
Prema izračunima plodni su nam dani bili ovaj tjedan sa očekivanom ovulacijom u petak 24.08., ali su mi se u utorak ponono pojavili jaki (za mene neobični) bolovi koji su trajali cijeli dan. Bol se manifestirala kao bol u predjelu jajnika i donjem dijelu leđa. Kontracepcijske sam pilule prestala piti u 12. mjesecu zbog planiranja trudnoće kako bi mi se organizam malo oporavio. U međuvremenu smo koristili prezervative i za vrijeme ovulacije nije bilo nikakvih bolova niti sam uopće znala da se nešto događa. Od kada smo se prošli mjesec prestali štititi pojavila sa ta čudna bol i malo me zbunjuje. Znači li ta bol da je ovulacija u tijeku ili da će tek nastupiti za koji dan?
-
to znaci da je ovulacija nastupila ili imas cistice koje prilikom ovulacije pucaju pa te zato boli sto je i kod mene bio slucaj. Ja sam ti pila kontracepcijeske 4 godine. Prestala sam u 12 mj. 2005. U 6. 2006, smo se prestali stititi i tek sad se dogodilo. Moras prestati misliti na to i ne zamarat se s tim kad ti je ovulacija. Jos jedna stvar...ako te sad boli prvi put...napravi za desetak dana test...mozda ti se jajasce ugnjezdilo ...i to zna boljeti
-
Više od ičega bih voljela da se radi o bebici!
Nije mi ustvari jasno zašto me dok smo se štitili prezervativom nije boljelo nego čim smo prestali?
-
i ja se nadam da je bebica.
Ali bol u doba ovulacije moze znaciti da je aktivan jajnik sto je sasvim normalno, mozda su ciste, a mozda je i neka infekcija (zbog toga sto si rekla da kada si imala odnose sa prezervativom nije peckalo). a imas sluz?
Kada si zadnji put bila na pregled, kakav ti je PAP?
-
Dok smo koristili prezervativ nisam uopće znala da imam ovulaciju jer nisam apsolutno ništa od bolova osjećala, a ova dva mjeseca od kada radimo na bebi baš intenzivno osjećam bolove. Posljednji su mi svi nalazi bili OK i doktor je rekao da se možemo primiti posla!
-
nije ni mene boljelo prije...2 mjeseca prije nego sam ostala trudna me počelo boliti...zakaj? nemam pojma. Bilo bi najbolje da odes na pregled pa da vidis o cemu se radi...ovako mozemo samo nagadjati
-
Mislim na bolove jajnika i te u donjem dijelu leđa!
-
A, bila sam kod doktora i on je rekao da je sve OK, pa me zato to zbunjuje!
-
po mome ti definitivno ili pucaju ciste ili se jajasce pokusava ugnjezditi. Mene je boljelo i otisla sam privatniku koji je rekao da imam cistu...drugi mjesec me boljelo ali nisam htjela doktoru jer mi ih je pun kufer...iz navike sam 30.dan ciklusa napravila test koji je na srecu bio pozitivan...
-
Iskreno, i meni je dosta doktora i nadam se da će sve biti OK!
Nadam se da se bebi uspio ugnjezditi, a ne da je cista!
-
opusti se ...nemoj misliti na to i bude sve ok.. dok se dogodi dogodi...
-
Ne pojavljuje li se ta bol kada se jajašce smješta nekoliko dana nakon ovulacije, a ne na sam dan ovulacije?
-
to je implantacija, najcesce 7 ili 8 dana od oplodnje.
-
neznam...mene je boljelo...uzela sam lh test koji je bio pozitivan...znaci ovulacija sad ili naredna 24 sata
-
Drage moje,
Hvala na pomoći i odgovorima. Malo sam se bacila u izračune i sigurno je to bila ovulacija jer su se iste boli pojavile 13. i 14. dan prošlog mjeseca, baš kao i ovaj mjesec, samo još ne znam zašto. Znam da je temperatura nakon ovulacije, pa do menstruacije povišena, ali me zanima još nešto (kao i uvijek)!
Danas mi je 19. dan ciklusa i temperatura mi je 37,1. Da li je temperatura iznad 37 normalna 19 dan ciklusa?
-
zeno...nemoj si toliko razbijat tu glavicu...opusti se...sve ima svoje razloge. pricekaj jos desetak dana pa napravi test. Dosta trudnoća počinje s povišenom temperaturom. Bude ti doslo dok se budes najmanje nadala...zato opustaj se!!!
-
Eh, da se barem mogu opustiti! I ja bi to voljela!
Pokušati ću, obećajem!
-
Bolna ovulacija nije nista cudno, i ja osjecam bolove kao kod menstruacije za vrijeme ovulacije, dr. mi je rekla da je to normalno, da eto po tome barem znam kada sam plodna
-
-
Upravo tako, ne da mi sex ne pada na pamet nego sam jedino sposobna za krevet! Ovaj sam mjesec nekako izdržala jer sam znala da je pravo vrijeme ali nije to bilo niti blizu onom kako bi to trebalo biti!
-
mozak ti koci daljnja dogadjanja. Je...imam ovulaciju ajmo se sad sexat...Ne!
Uzivjte u sexu dok imate zelju za sexom a ne zato da napravite bebu. Dok počneš ne razmisljati uhvatit će se.
Vec sam sama sebi dosadna ali kaj mogu kad ti pokusavam pomoci.
-
Vjerojatno nisam jedina koja čeka plodne dane kako bi zaskočila dragog iz želje za bebom. Ovo je bio prvi i zadnji puta da sam odlučila probati baš kad me je boljelo jer sam bila uvjerena da je ovulacija u pitanju.
Ja znam da mi pokušavate sve pomoći i znam da se moram opustiti i vjerujem da će to doći s vremenom nakon što nekoliko puta ne uspijemo ali je sada na početku kada oboje imamo veliku želju teško ne razmišljati o tome. Ne bih htjela da mi zamjerate što pitam i informiram se jer mi je ovo tek drugi mjesec pokušavanja. Ovaj sam mjesec puno opuštenija nego prošli tako sam mogu pretpostaviti da će opuštanje doći samo po sebi jer se na to, nažalost, ne mogu natjerati.
-
nitko ti draga nece zamjeriti...samo ti pitaj...dobro je da cujes sto vise misljenja i iskustva...Nadam se da ce ti se brzo posreciti. Meni je uspjelo tek kad sam se pomirila s tim da u skoroj budocnosti nebu nikaj od bebe. Nadam se da tebi nebude tako.
-
Kod implantacije se može pojaviti roskasti iscjedak - to je kod mene bio slučaj. Još sam zabrijala da sam dobila M deset dana prerano, a to je bila bebica
-
evo ti jos jedne koja ima bolne ovulacije. prije dva mejeseca zavrsila sam kod dr zbog bolova. u glavi mi je svasta bilo, sve moguce strahote, a dr me pregledao i rekao: pa, tebi je ovulacija sutra! i sada sam u ocekivanju ovulacije, lijevi jajnik boli kao da ce se rasprsnuti..... nista, njezno se keksati i ne misliti , koliko je moguce
-
I sama sam slican slucaj.
Ranije nikad nisam osjecala da me boli nesto izuzev pred samu M. Onda su mi se bolovi pomakli i do 10 dana prije M. Pripisivalo se to PMS. Od kada pokusavam i imam nezastcene odnose bolovi pocinju za ovulaciju - osjecaj slican kao pred M samo sto me jos uz to zigaju jajnici. Nakon dan dva bolovi se smanjuju ali ostaju blazi bolovi do M.
Doktorica mi je rekla da je to ovulacijska bol koju neke zene osjecaju neke ne, za umanjenje bolove savjetovala je da Voltaren ceepice (u guzu)
koji me treba zagrijati i olaksati pucanje folikula. Nisam jos probala ali po potrebi hocu ( nadam se da slijedeci put nece biti ni M ni i ovulacije tokom devet mjeseci).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma