Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kad u veću AC?

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno kad u veću AC?

pomagajte!
    imamo Primo Viaggo AC..Ella samostalno ustaje,hoda...i ima uskoro 13mj.
    Sitnija je beba,71 cm i 8500gr.
    Remenčići u AC su podešeni na najgornjoj visini,al svejedno nam se čini da joj je mala AC.Dosta se u njoj i znoji,kosica joj bude skroz mokra.
    Kad smije prijeći u veću sjedalicu i kad ju smijemo voziti u smjeru vožnje?
    Čini nam se da ju uznemiruje taj poluležeći položaj u Primo Viaggu jer svaki put urla sve u 16.
    Koju bi nam veću AC preporučili?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dva su uvjeta za prelazak u vecu sjedalicu (onu okrenutu u smjeru voznje) - samostalno ustajanje (sto ste savladali) i minimalno 9kg tezine (sto jos niste...)

vjerujem da ce vrlo skoro pregled autosjedalica u zagrebu, pa bi bilo najbolje da odete provjeriti je li vam zbilja ova sjedalica postala mala...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ema je bila takodjer sitnije gradje, imala je cca 13mj, ustajala, hodala, ali imala je 8600g.
    0+ sjedalica joj je bila mala i glava joj je virila preko ruba. . . nakon konzultacija i sa fizioterapeutkinjom i sa pedijatricom, prebacili smo ju u vecu sjedalicu (Romer duo plus).
    Obje su nam potvrdile da je ona motoricki sasvim OK da ide u veliku sjedalicu i da tih 300gr koliko joj fali nije toliko bitno.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo imali istu autostolicu i vec s 8-9 mjeseci nam je postala premala odnosno prekratka tako da vjerujem da je i Elli već neudobna. Tin isto nije krupan, s godinom dana je imao 8400 grama, jedino što je dugačak. Mi smo problem riješili s novom 0-18 stolicom koju smo montirali u suprotnom smjeru. Kupili smo Naniu i ne bih ju preporučila jer se teško montira, teško se namještaju pojasevi i ne čini mi se sigurna tako da smo sad uzeli novu iz skupine 9-18.

Imaš nekoliko topica gdje se priča o stolicama skupine 0-18, na primjer ovaj ili brzo hrani Ellu da dobije još tih 500 grama pa kupite 9-18.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

donja granica od 9kg nije bez razloga navedena. proizvodjaci testiraju sjedalice na tu minimalnu tezinu (kao i na maksimalnu od 18kg) i u slucaju da se ista dogodi djetetu - oni ne garantiraju da ce sjedalica pruziti maksimalnu sigurnost za koju je projektirana i dizajnirana.

tih 300-500g nema veze s fizioterapeutima, pedijatrima ni inim. vec s fizikom, kinematikom i dinamikom. sudara i sjedalice
    .

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

15.9. je pregled u ZG pa dođite provjeriti

a što se znojenja tiče, mislim da ti ni u većoj sjedalici neće biti neke razlike. nama se Nika znojila i u jajetu i sada se znoji u većoj sjedalici. i to usprkos ljetnim presvlakama koje smo imali na obje sjedalice.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Puno hvala curke!
    Vidimo se na pregledu AC!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jel uvjet samostalno sjedenje ili dizanje na noge?

mi uvjet kilaze ispunjavamo,posjeda se sam,ima 9mjeseci i cini mi se da mu je ova vec premala.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uvjet je samostalno dizanje na noge.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi jos cekamo 9 kg
    ima 8850g (u 3 mj. dobio 700g sto pedica kaze da je super)
    pp primo viaggio nam je po duzini na knap
    uh...nadam se da ce tih 150g dobiti u sljedecih mjesec dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •