-
kad u veću AC?
pomagajte!
imamo Primo Viaggo AC..Ella samostalno ustaje,hoda...i ima uskoro 13mj.
Sitnija je beba,71 cm i 8500gr.
Remenčići u AC su podešeni na najgornjoj visini,al svejedno nam se čini da joj je mala AC.Dosta se u njoj i znoji,kosica joj bude skroz mokra.
Kad smije prijeći u veću sjedalicu i kad ju smijemo voziti u smjeru vožnje?
Čini nam se da ju uznemiruje taj poluležeći položaj u Primo Viaggu jer svaki put urla sve u 16.
Koju bi nam veću AC preporučili?
-
dva su uvjeta za prelazak u vecu sjedalicu (onu okrenutu u smjeru voznje) - samostalno ustajanje (sto ste savladali) i minimalno 9kg tezine (sto jos niste...)
vjerujem da ce vrlo skoro pregled autosjedalica u zagrebu, pa bi bilo najbolje da odete provjeriti je li vam zbilja ova sjedalica postala mala...
-
Ema je bila takodjer sitnije gradje, imala je cca 13mj, ustajala, hodala, ali imala je 8600g.
0+ sjedalica joj je bila mala i glava joj je virila preko ruba. . . nakon konzultacija i sa fizioterapeutkinjom i sa pedijatricom, prebacili smo ju u vecu sjedalicu (Romer duo plus).
Obje su nam potvrdile da je ona motoricki sasvim OK da ide u veliku sjedalicu i da tih 300gr koliko joj fali nije toliko bitno.
-
Mi smo imali istu autostolicu i vec s 8-9 mjeseci nam je postala premala odnosno prekratka tako da vjerujem da je i Elli već neudobna. Tin isto nije krupan, s godinom dana je imao 8400 grama, jedino što je dugačak. Mi smo problem riješili s novom 0-18 stolicom koju smo montirali u suprotnom smjeru. Kupili smo Naniu i ne bih ju preporučila jer se teško montira, teško se namještaju pojasevi i ne čini mi se sigurna tako da smo sad uzeli novu iz skupine 9-18.
Imaš nekoliko topica gdje se priča o stolicama skupine 0-18, na primjer ovaj ili brzo hrani Ellu da dobije još tih 500 grama pa kupite 9-18.
-
donja granica od 9kg nije bez razloga navedena. proizvodjaci testiraju sjedalice na tu minimalnu tezinu (kao i na maksimalnu od 18kg) i u slucaju da se ista dogodi djetetu - oni ne garantiraju da ce sjedalica pruziti maksimalnu sigurnost za koju je projektirana i dizajnirana.
tih 300-500g nema veze s fizioterapeutima, pedijatrima ni inim. vec s fizikom, kinematikom i dinamikom. sudara i sjedalice
.
-
Administrator foruma
15.9. je pregled u ZG pa dođite provjeriti
a što se znojenja tiče, mislim da ti ni u većoj sjedalici neće biti neke razlike. nama se Nika znojila i u jajetu i sada se znoji u većoj sjedalici. i to usprkos ljetnim presvlakama koje smo imali na obje sjedalice.
-
Puno hvala curke!
Vidimo se na pregledu AC!
-
jel uvjet samostalno sjedenje ili dizanje na noge?
mi uvjet kilaze ispunjavamo,posjeda se sam,ima 9mjeseci i cini mi se da mu je ova vec premala.
-
Uvjet je samostalno dizanje na noge.
-
mi jos cekamo 9 kg
ima 8850g (u 3 mj. dobio 700g sto pedica kaze da je super)
pp primo viaggio nam je po duzini na knap
uh...nadam se da ce tih 150g dobiti u sljedecih mjesec dana
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma