Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: prvi postupak?!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno prvi postupak?!

drage rode , prepostavljam da ste vec sve napisali o postupcima sto u zg, sto u mariboru, i dalje ali mene zanima jedna stvar.
    ovako mm i ja smo skupa vec osam godina, vec 2 ipo pokusavamo dobiti "malo cudo", prije 10 mjeseci poceli smo s pregledima kad ono katastrofa!!!!!! nalazi mm teratooligoasthenoozospermia + varikokela II stupnja sok i nevjerica, kod mene sve ok., ovulacija i menstruacija uredni. dosli smo u vv kod dr. Č, on je pregledao mm i ponovio nalaze tada nalaz asthenoteratozoospermia i jos jedan nalaz s dijagnozom maximalna oligozospermija. nakon toga sam dosla kod dr. A koji me je pregledoa i dao mi utrogestan. ( vec sam bila dva puta po tri mjeseca na klomifenu, i nista. ovo je bila situacija s mojim klomifenom odnosno folikulometrijom 12 d.c L 19;D 23,23,
    11 d.c. L 20; D 21, i
    11d.c. L17,171614; D 17.)
    e sad dolazi moje pitanje on je meni na pregledu u 6. mjesecu rekao da cemo krenuti u postupak u 9. mjesecu, nije spominjao kakav , samo mi je rekao da dodem par dana prije m, odnosno koji ce to biti postupak. ne znam jel mi spadamo odmah u ivf ili cemo i mi na inseminacije? pa mene sad zanima mozete li mi pomoci jer sam sad polako vec pola u zg, a pola doma kao ne zelim se predati nekakvim nepotrebnom nervozom,ali znate kako je to.

oprostite ako je ovo vec pisano...
    pusa

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A koliko ima brojčano spermića i kakva im je pokretljivost? Mada mislim da ćete po dijagnozi na IVF. Uglavnom nemoj se nervirati, rujan je tu, na vratima pa ćeš ubrzo doznati sve. I hrabro, tvoji folikulići su dobri po klomifeninema pa vjerujem da ćeš i na drugu terapiju dobro odreagirati i uskoro sed veseliti lijepoj beti. Sretno!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

klomifeninema = klomifenima 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I meni se čini da ćeš na IVF. Nije ništa strašno, a dr A. je divan. SVe će bit 5. 9. mj. je tu. Sretno !!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to ti je sigurno IVF,,, barem je bilo u našem slučaju
    (dg. astenoteratozospermija)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure hvala vam na odogovorima.
    Citiraj kikic prvotno napisa
    A koliko ima brojčano spermića i kakva im je pokretljivost?
    . ovako na prvom nalazu imao je 2.1 mil/ml, 47% pokretnih, 9% progresivnih pokr., 39% nepokretnih i 11% terato-oblika. i ona drugi nalaz 4 mjeseca posli 15.4 m/ml,14% pokretnih, 10% progres. pokretnih, normalnih 1%. i zadnji pise nativno nadeno cca 1.3 m/ml, pokretljivost 20-20% osrednja do dobra.
    imam jos jedno pitanje. kad krenemo s postupkom kako to ide?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM i ja smo odmah išli na ivf icsi,nikada nisam bila na inseminaciji niti u prirodnom postupku,uspjeli smo iz prve :D
    Postupak u mom slučaju:
    prvi dc počela sa superfact sprejom 3xdnevno u svaku nosnicu i uz to nekakve vaginalete(zaboravila kako se zovu)
    3 dc došla na vv kod dr. A na pregled i počela sa hormonima gonal f svaki dan injekcija,kontrola svaka 2 dana jer sam jako reagirala
    10 dc štoperica,13 dc punkcija,16 dc transfer i počela koristiti utrogestane vaginalno do 12 tj trudnoće :D :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

super cestitam!!!!!!!!
    znaci ako bi bilo sve u redu ja bi vec od ove m mogla pocet s tim ?!?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sve ovisi što si se dogovorila sa dr. A.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj baby1 prvotno napisa
    sve ovisi što si se dogovorila sa dr. A.
    e pa to je to sto ne znam nista, on mi je rekao da dodem par dana prije m,pa da cemo krenuti u postupak sto znaci da bi ja kod njega trebala 17.09. mm i ja smo napravili sve pretrage koje nam je dao da napravimo (krv, krvne grupe,hormoni,itd.) i to je sve o.k. :?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da, onda ideš na IVF - ICSI. Ma sve će biti dobro, samo se ti pojavi čim se on vrati s godišnjeg i tad će ti reći sve finese i eto te brzo u postupku. Joj i meni je prvi put sve bilo čudno i ništa nisam znala ali brzo se mi uhodamo, na forumu možeš saznati sve o postupku. Pratit ćemo te a ti se redovito javljaj

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ajme kikic hvala ti, je sva sam zbunjena. znam da krecem negdi, ali "ne znam" di!?!

:?

mislim da me kuzite!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

totalno sam "zbunjena" nije prava riječ, ali ne znam kako da to opisem. u pon. ujtro odma zovem vv da se narucim kod dr.A. i sad me polako hvata panika sto ako me ne uspije primiti odma 17? , ako vec ima guzvu? a valja cu uspiti,sto mislite? :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure molim vas za jos jedno pitanje. ako je meni dr. rekao da dodem par dana prije m na dogovor za postupak jel mora doci mm ili mogu sama jer je njemu malo zeznuto radi posla?

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mora on s tobom još.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

probaj nagovorit sestre - reci da si se s dr dogovorila par dana prije M i to ti tako pada... Sestre su super, mislim da ce ti izacu ususret!

Sretno !!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

d13, sretno i ~~~~~~~~~~~~ da ti uspije iz prve!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo i ja se spremam iduci mjesec prvi put na IVF... Pridruzujem se dakle i ja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad se već rade prijave, eto i mene. Čekam M za nekih 20tak dana i nadam se da smo u postupku! 2.ICSI! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maya, dobrodošla i želim ti uspjeh od prve!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curke sretno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Ive25 i ja tebi. Ne vjerujem u uspjeh od prve, ber ne po onom kaj sve tu citam.Bas sam malodusna.Ili pesimisticna,ne znam

Frka me,pogotovo punkcije,za ostalo ne znam. E pitala bi iskusnije da li su uzimale bolovanje od pocetka postupka ili su uz posao obavljale sve sto je trebalo na VV ili gdje vec....??? Radim u skoli i cisto sumnjam da bi u 8 mogla biti na poslu ako svaki dan treba gore ici!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yes, Maya, nema šanse - popratila sam te po drugim topicima s detaljnim odgovorima. Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

maya zg i ive25 sretno ~~~~~~~~~~~~
    dobila sam vv i narucila sam se bez problema tako da krecem 17.09. ajme ja sam skroz opimisticna.

mala Ina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se spremam na prvi postupak u 11 mjesecu. Vjeciti sam optimist, pa se nadam da ce sve biti OK
    Cure sretno !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mala Ina sretno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ajme cura ja sam sva uzbudena ne znam nekako mi je sad
    brzo dosao ovaj 09. mjesec koliko me je strah toliko i jedva cekam . ne mogu vjerovati da cemo krenuti korak dalje i da cemo mi kroz to proci jer mi je ovo jos sve nekako nestvarno. nadam se da me kuzite..jos samo sedam dana do zg.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

svim ženama sretno na vv. Mi krećemo u 10 mjesecu i nadam se da će ovaj put biti uspješnije! Nadam se da će ovaj put moji jajnici proizvesti barem 1 js.Samo jednu i ja skroz zadovoljna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

d13... i ja se osjecam kao ti.Što se više bliži termin veća je frka.Uskoro opće neću moći spavati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maya ZG, a kad ti ides i di?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

d13, maya, jaspis ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,, evo spremam se krajem 09 /07 u LUČY-a..

molim one s iskustvom,, ako se do tada uhvatim dole bilo kakvu upalu, gljivice il stagod slično od svih sranja.. dal to znači odgadjanje postupka.?.

ps .Lučy nije spominjao da moram donijeti novi papa test.. pa mi nije sve načisto s tim..

od puste zamantanosti posljednjeg puta kod njega nisam ni stigla pitat ako mi je rekao da dodjem 3 dan ciklusa .da znači da je to početak postupka??? il neka kontrolica prije?????

i sretno svima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na VV-u ne inzistiraju na brisevima prije postupka (BTW, ni u Mariboru). Ali, ako ti se nešto nađe, onda je na VV-u to u pravilu odgađanje postupka, zato to napravi puno prije nego što ćeš ići gore da imaš vremena napravit terapiju. U MB-u loši brisevi ne znače odgađanje postupka, popiješ terapiju i ideš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

3. DC ti gledaju ima li cisti, jer s cistama ne može započeti stimulacija. Savjetujem ti da briseve i terapiju odradiš sa svojim "običnim" (ne MPO) ginekologom, tako da ne bude još to issue s Lučijem. Zato - ccc - brzo na briseve, ako treba, uzmi terapiju i to je to! Moj ti je savjet uradit briseve barem 2 mjeseca prije postupka i doć Lučingeru bez da je tema na dnevnom redu - joj, znate, brisevi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I papu i sve - to sam ja uvijek samoinicijativno prije sveke ginekološke epizode te vrste, a, savjetovala bih te i nakon (ne ako bude trudnoća, nego, ako, ne daj Bože, ne upali iz prve - odmah ku-ku - jel' sve OK da ti ne ide još na sagu o' briseva vrijeme).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Briseve poslije bolničkih tretmana koji put i doktori znaju savjetovat - mojoj sisterici nakon kiretaže njena doktorica tražila briseve, ona se čudila zašto jer ih je nedavno radila - a objašnjenje je bilo "znate, vi ste sad ipak bili u bolnici". Zato bi ja, ako možeš, i prije i poslije. Jedan ti može napisat soc. ginićka, drugi možeš privatno, jer teško da će ti socijalka pisati briseve a priori i a posteriori medicinskog "eventa" - ona/on će ti ih obično napiati prije, poslije teško. To je meni nekako išlo u "dodatno zalaganje" . Sretno!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Na VV-u ne inzistiraju na brisevima prije postupka (BTW, ni u Mariboru). Ali, ako ti se nešto nađe, onda je na VV-u to u pravilu odgađanje postupka, zato to napravi puno prije nego što ćeš ići gore da imaš vremena napravit terapiju. U MB-u loši brisevi ne znače odgađanje postupka, popiješ terapiju i ideš.
    ina znam da si pisala o brisevima ali MOLIM te ponovi koje da sve i ja izvadim ili me prosvijetli di se nalaze na pdf?kad ukucam u pretražnik puno toga mi izbaci

P.S. mene je s..nj. na poslu toliko izbacilo da sam zaboravila i kako se zove,srećom valjda je gotovo

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

laky meni su tražili (ne doduše na VV, ali mislim da je isto):
    briseve na
    -klamidiju
    -mikroplazme
    -aerobne,anaerobne gljivice

a usput mi ginić napravio i HPV

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

traze ti briseve na na vv
    -klamidiju
    -mikroplazme

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ponedjeljak se blizi ja sam luda ne mogu ga iscekati, bas me je strah da se ne razocaram ( da mi ne kaze dodite za nekih par mjeseci) jer sam se nekako skroz nabrijala da to bude ovaj ciklus. a nece valjda kad mi je rekao da dodem par dana prije m, a vec u 6 mjesecu sam mu odnila sve nalaze i sve je uredno, sto vi mislite?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa

Citiraj d13 prvotno napisa
    traze ti briseve na na vv
    -klamidiju
    -mikroplazme
    Jel traže ili ne traže briseve?
    Ako ne traže,da li smatraju da brisevi nisu toliko bitan faktor u postupku?
    Ja sam mislila otići i uraditi nalaze koje traže prije postupka.Ako ne traže briseve...hm....

Znam sigurno da nemamo ni klamidiju ni ureaplasmu ni mikoplasmu,a
    ove druge...Nekoliko puta mi se desilo da se ti brisevi kontaminiraju,pa mi je ginić objasnila ovako:ako iznad bakterije ne piše broj (ono 10 na x),to znači da broj ne raste i nema opasnosti.A sve te bakterije se nalaze u prirodnoj ženskoj flori(samo u normalnom broju),pa se lako kontaminira uzorak.Meni se to njeno objašnjenje učinilo o.k.Šta mislite?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je dr.A trazio da napravim briseve, da imam uredan papa test, i da mm i ja napravimo sljedece pretrage:
    -HBsAg
    -anti HBs
    -anti HBc
    -anti HCV-EIA
    -antitreponemski test
    -anti HIV 1 i 2
    -krva gruga i Rh faktor

ako govorimo o ostoj stvari to je meni doktor dao da napravimo prije postupka

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj d13 prvotno napisa
    -HBsAg
    -anti HBs
    -anti HBc
    -anti HCV-EIA
    -antitreponemski test
    -anti HIV 1 i 2
    -krva gruga i Rh faktor
    Ovo smo i ja i MM uradili,još sam uradila i HSG...tada sam radila briseve,ali na moj zahtjev :/ ....ali mi dr.L nije rekao,kada dođem sa tim nalazima,da donesem i briseve.Šta sad?Postoji li mogućnost da mi sada traži?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

sad ćeš dogovoriti vjerojatno kada u postupak ,mene je pitao za to ili laparo i ja sam odlučila prvo laparo....a iste nalaze sam donijela osim briseva

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kada smo vec kod toga dali netko zna koliko nalazi briseva vrijede zapravo ja sam ih napravila u treci mjesec zadnji put i sve ostale koje je dr.L trazio. postoji li mogucnost da mi trazi ponovo da ih radim jer bih trebala u ponovno u postupak.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja isto radila u trećem mjesecu,prije HSG-a i baš sam to isto htjela pitati !
    Ali sam pomislila da mi ni neće tražiti briseve...ili....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam ih napravila u petom mjesecu, u šestom sam bila kod dr.A i on je pregledo sve je o.k. i rekao mi da dodem u devetom (dem sutra), pa da cemo se dogovoriti za postupak. tako da ja mislim da ne treba.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

d13 ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •