Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: cjepiva

lidac2004

Početno cjepiva

vodimo malenu u ponedjeljak na cjepljenje pa me zanima da li je bolje uzeti ono cjepivo 5 u 1 ili obicno?
    Doktor kaze da je bolje ovo 5 u 1 ali sa vise strana sam cula da je bolje ovo drugo jer je zivo a 5 u 1 nije.
    Ja bi rade da ju pikaju samo jednom a ne pet puta ali ako ovo nevalja, onda je bolje više puta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da je bas 5u1 bolje jer je nezivo! Jos se navodno samo kod nas cijepi sa zivim cjepivima koja se veni uopce ne preporucuju vec vise od 10godina. Tako su nam rekli kad smo dosli ovdje u belgiju... by the way ovdje se cijepe s 6u1 i uopce ne postoji opcija zivog cjepiva prije godine dana

lidac2004

Početno

bila sam na mame i bebe i tamo isto preporucuju svi 5 u 1,samo sto tamo pisu da se to cjepivo daje sa 3 mjeseca a ne sa dva koliko ima moja malena.
    Zna li neko je li to tako?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daje se sa 3, 4ipol, 6 i zadnja doza s 18 mjeseci. Svaka doza kosta oko 400kn, sto sveukupno ispadne nesto vise od 1500kn.

ivarica

Početno

ovo je iz kalendara cijepljena za 2004, godinu:

BCG vakcinacija - rođeni u rodilištu odmah, ostali do 2 mj.starosti, najkasnije do 1 god.

Nakon 1mj.starosti - DITEPER acelularno +POLIO inaktivirano

Nakon 2 mj.starosti - DITEPER cjelostanično + POLIO živo atenuirano + HIB (haemophilus influenzae tipa B)

6 tjedana kasnije ili sa 3,5 mjeseca - DITEPER + POLIO + HIB

U 2 godini života - Nakon navršenih 12 mj. - MO-RU-PA(morbili-parotitis-rubeola)

Najranije 42 dana nakon toga - BCG cijepljenje nereaktora(nakon negativnog PPD)

2 mjeseca kasnije - DITEPER+POLIO+HIB

U 4 godini života - DITEPER+POLIO

U I. razredu - MO-RU-PA + DI-TE +POLIO

U II.razredu - PPD i BCG nereaktorima

U IV.razredu - MO-RU-PA

U VI. razredu - Hepatitis B, ponovo za 1 mj. i za 5mj.

U VII. razredu - PPD i BCG nereaktorima

U VIII. razredu-DI-TE + POLIO

Završni razred srednje škole - DI-TE

Nakon navršenih 60 godina - ANA-TE, revakcinacija za 4 tjedna i za 11 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna li tko je li to cjepivo 5u1 odobreno od min. zdravstva(nama je ped. rekao da nece s tim cijepiti jer nije odobreno- sto ne znaci da je lose ili da nece biti odobreno)?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kaj znači ovo nakon 1 mj.starosti? Mi na prvom pregledu nismo niš dobili. :?

lidac2004

Početno

Citiraj nuna prvotno napisa
    Zna li tko je li to cjepivo 5u1 odobreno od min. zdravstva(nama je ped. rekao da nece s tim cijepiti jer nije odobreno- sto ne znaci da je lose ili da nece biti odobreno)?
    nama je pedijatar i preporucio to cjepivo a i kumovi su svoju malenu cjepili sa tim prije neka 2-3 mjeseca isto kod svog pedijatra.
    ne znam kako nije odobreno kad je bila i neka emisija o tome na tv,samo ne znam o cemu je tocno bilo rijec ali su rekli da nema nikakvih stetnih utjecaja to cjepivo (tako nekako),valjda ste shvatile sta hocu reci :/

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Naša pedijatrica je za novije metode, dok neki izgleda još preporučuju prastaro. Veli da je bolje da dijete nema temp i sve ostalo s čim se muči, a isto je uspješno kao i kad ima temp itd... Zadnji put smo ju pitali da kupimo pa je rekla da je baš bila na sastanku pedijatara i da je tip koji prodaje ono drugo "staro" i sam rekao da ga neće preporučivati, makar mu posao propao jer isto djeluje a dijete ima problema kad se cijepi s njim: temp, proljev...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nismo cijepili 5u1, ali smo kupovali Infanrix i sa godinu dana Priorix. Pogledaj stare postove na oba foruma, gdje ima argumenata i za jedno i za drugo cjepivo. Ja sam se na osnovu toga odlučila za Infanrix, a ti sama prosudi!
    Nismo imali nikakve reakcije!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim 5u1 postoji cjepivo 3u1 koje se takodjer kupuje(prva doza na racun HZZO) . Koliko sam shvatila , u 5u1 je i polio i c. protiv hemofilusa b-tipa. 3u1 -infanrix, takodjer acelularno cjepivo-cjepivo nove generacije- kosta oko 80 kn, polio ide na usta i nema nuspojava kao ni ovo protiv hemofilusa. dakle ,u 3 mj. djetetu mozemo s 5u1 pristediti 1 bockanje. Obzirom da se 5u1 kupuje 3x400 kn, a 3u1 2x80 kn , nije mala razlika u cijeni . Pored onog sto sam rekla da 5u1 nije odobreno od ministarstva, iako se ocekuje da ce biti.
    Cilj mi je bio dati informaciju pa da oni koji ce cijepiti djecu imaju izbor(a mogu i sami provjerit):
    1. besplatno 1xinfanrix i 2x"staro" cjepivo(ucestale kratkotrajne nuspojave) + polio na usta+ cjepivo za hemofilus , cini mi se 2x
    2. potrositi 160 kn i 3x cijepiti s infanrix c. + polio na usta+ c. za hemofilus
    3. potrositi 3x 400 kn za 5u1
    Acelularno cjepivo ne garantira da nece biti reakcije na cijepljenje , no te se reakcije javljaju rjedje nego li kod celularnog cjepiva.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neurorizična djeca (a ne treba neki posebni papir, pedijatar procjenjuje po podacima od poroda i sl.) imaju pravo 3 puta se cijepiti Infanrixom, dakle neživim, uz to ide polio oralni i hiberix.
    Mi smo prvu dozu platili 5 u 1 da ga ne pikaju 2 puta, poslije ovu gornju kombinaciju. Nije imao nikakve posebne reakcije. S dvije godine mislim da je primio klasično di-te-per cjepivo.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam bas otvorila topik o diteperu.3u 1 smo mi uzeli, moja pedijatrica je rekla da je bolja od 5u1 jer se ovo 5 treba cijepit u bedro a ne u guzu a nasi cijepe u guzu, neka takva fora....

lidac2004

Početno

mi smo se odlucili za ono 5 u 1 a idemo iduci tjedan.
    nisam cula nista o ovome 3 u 1.
    mislim da je nas doktor rekao da se cjepivo daje u bedro ali nisam sigurna,vidjet cemo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pod 3 u 1 se vjerojatno misli na Infanrix, acelularno odnosno neživo diteper cjepivo. prvi put ga dobiješ besplatno a iduća dva puta ga možeš kupiti. mi stvarno nismo imali nikakve reakcije, razlika u cijeni u odnosu na 5 u 1 je znatna a to što mora dobiti dvije pikice... preživjeli smo. nikad nije imao nikakav hematom ili slično (važno je odmah staviti obloge od odstajale vode a i sestra je pažljiva), do navečer se ni točkica nije vidjela. plakao je isto od jednog uboda i od dva, tješila sam ga pa je brzo prošlo.

lidac2004

Početno

joj,najvise me strah tog placa,muka mi je od pomisli da ce ju boliti pikica !

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lidac, ja sam se na prvom cijepljenju doslovce preznojila jer je to bilo prvi put da mi dijete plače. brrrr kad se sjetim... ali kasnije sam skužila da on plače taj čas jer ga boli, prestane čim ga dignem a poslije opet tuli jer ga spustim da ga obučem. pa ga ekspresno obučem, onda se malo nosamo, mazimo i za par minuta je opet sve dobro! mama je lijek za sve boljke... budite hrabre i evo vam unaprijed u spikanu guzu!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    joj,najvise me strah tog placa,muka mi je od pomisli da ce ju boliti pikica !
    Mi kupili flastere u Njemackoj (mozda ih ima i ovdje?) koji se naljepe sar prije na guzu i anesteziraju mjesto uboda. Ako koga zanima zovu se Emla flasteri. F. do sad nikad nije zaplakao na cjepljenju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sar=sat

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Emla flastera ima i na našem tržištu. Zapravo je to kremica uz koju idu 2 flastera.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam u međuvremenu otkrila prirodni anestetik: cika prije i poslije pikice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •