Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: vodenjak

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno vodenjak

kako za tri tjedna moram roditi, zanima me sljedece: rekli su nam na tecaju da kad pukne vodenjak treba smjesta u bolnicu
    pa me zanima zasto!
    jer sad primjecujem oprecna misljenja- neke rodilje ovdje na forumu pisu kako su se, kad im je pukao vodenjak, isle polako tusirati, pa spremati, pa...a druge kao su odmah jurile s rucnikom medu nogama u bolnicu
    znaci, dal je hitno potrebno doci u bolnicu ( i što to znaci vremenski hitno-pol sata, jedan sat?) ili nije i zasto?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovisi vjerovatno koje je boje plodna voda!ako je prozirna sve je u redu i polako se možeš spremati za bolnicu a ako je zelenkasta -odmah u bolnicu!tako sam ja skužila!meni je kod prvog djeteta prvo puka vodenjak i voda je bila prozirna!!
    ali nemora značiti da će ti prvo pukniti vodenjak¨!!u svakom slučaju nek prođe onako kako si ti to želiš!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog veće mogućnosti infekcije!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne terba iz istih stopa u bolnicu..al max 3 sata nakon puvanja vodenjaka treba doć do bolnice....neke su čekale i duže,....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je puknuo vodenjak u 4, a u 5:15 sam rodila.

zurili smo se u bolnicu jer su trudovi bili jaki. da sam se jos isla tusirati, rodila bi doma

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisno o boji vode i trudovima. ako je voda zelena - u bolnicu. ako voda pomalo curka, a trudova nema - bolje je ostati doma i potakni trudove. cucati, setati, najesti se (ako imas zelju), tusirati se... raditi sto ti pase. preranim odlaskom u bolnicu riskiras, pogotovo ako nemas trudove, drip, lezanje i kaskadu intervencija. plodna voda se konstantno obnavlja, i beba sigurno nece biti na suhom.

btw 'mogucnost infekcije' je puno veca upravo u bolnici jer te tamo vaginalno pregledavaju (ponekad i razlicite osobe) a svaki vaginalni pregled je rizik. doma, ako neces turati ruke unutra ili se seksati, rizika prakticki nema

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle, neovisno o vodenjaku, promatraj trudove. ako su jaki i pauze kratke, nemas sto cekati. ako ih nema ili su slabi i nepravilni - ostani doma.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ok, tnx!
    a vjerojatno je i dobro djelovat po instinktu.
    stalno imam paniku da ce mi puknut vodenjak, sad tu pa onda tamo, najgore bi mi bilo da sam npr. negdje u gradu pa ne mogu odmah doma
    a mozda ce i samo trudovi krenuti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je vodenjak puknuo oko ponoci, ali nije sve odjednom vec mi je voda pomalo izlazila. rodila sam u 7.30.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vodenjak mi je puknuo u 4,30h.

Ja sam prvo otišla skinut mokru piđamu i stavit ručnik među noge. Onda sam otišla smirit svoju prvorođenu curicu koja se baš tada probudila, a nakon toga sam si legla u dnevnu sobu na ljevi bok i brojila razmake između trudova.
    Oko 7h, palim komp. i šaljem poruku curama na forumu da je konačno počelo...
    Nakon toga dajem Piji doručak i tek onda odlazim u bolnicu. U bolnicu sam došla iza 9h.
    Rodila sam u 12h i 10 minuta

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

spooky, znaci, ti si pricekala!
    i nije nist bilo kad si dosla u rodiliste i rekla da ti je vodenjak puknul prije par sati? mislim, nisu ti nista komentirala kao zakaj si tako dugo cekala?
    htjela bih biti doma cim duze, al me malo strah, kaj ako s bebom nebude nekaj u redu a ja cekam a necu ni znati da nest ne valja..

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prvi porod:
    puknuo je oko 1h, lagano curila voda. tad sam "znala" da kad vodenjak pukne odmah moram u bolnicu. stigla sam oko 2.30, rodila u 8.

drugi put mi ga je doktor prokinuo bez riječi

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    i nije nist bilo kad si dosla u rodiliste i rekla da ti je vodenjak puknul prije par sati? mislim, nisu ti nista komentirala kao zakaj si tako dugo cekala?
    htjela bih biti doma cim duze, al me malo strah, kaj ako s bebom nebude nekaj u redu a ja cekam a necu ni znati da nest ne valja..
    ne moras im reci istinu
    ako je voda bistra, ti se osjecas dobro, i beba je vrlo vjerojatno dobro. slusaj sebe i svoje instinkte. tijelo ce ti dati do znanja ako nesto nije u redu. porod je normalan fizioloski proces.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e da sam barem prije virtualno upoznala felix!
    ja sam se, nakon sto mi je vodenjak pukao, istusirala i pravac u bolnicu.
    trudove nisam imala, pa su onda pomalo poceli da bi mi na kraju dali drip.
    sto je najbolje, voda je bila bistra i stvarno nisam morala juriti u bolnicu tim vise sto mi je udaljena 500 m.
    danas mi je zao zbog tog brzanja.
    uvjerena sam da bi mi bilo puno lakse, ugodnije i ljepse da sam jos koji sat bila doma i pricekala trudove.
    sada, kada razmisljam o svemu, znam da mi je nedostajalo ono vrijeme koje bi provela sama sa sobom da se pripremim za porod. da se priberem i smirim.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je puknuo vodenjak u 2.00 a trudovi su počeli za pola sata. Rodila sam u 7.15. Da nisam već bila na patologiji trudnoće, čekala bih kući još koji sat.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    euvjerena sam da bi mi bilo puno lakse, ugodnije i ljepse da sam jos koji sat bila doma i pricekala trudove.
    sada, kada razmisljam o svemu, znam da mi je nedostajalo ono vrijeme koje bi provela sama sa sobom da se pripremim za porod. da se priberem i smirim.
    a mozda bi zavrsila i s nesto manje savova, jer bi izgon isao prirodnim trudovima, a ne dripom.
    ah, nista, bit ce bolje iduci put

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh, mene zanima zašto vodenjak pukne?
    Jer mi je prošli porod započeo upravo tako, puknućem vodenjaka u 37 tjednu. Tako da sam rodila 19 dana prije termina (nije bila greška u proračunu).
    Kad je vodenjak puknuo, u 2 po noći išla sam odmah u bolnicu. Voda je bila bistra, ali kako je bilo toliko ranije od termina nisam se usudila čekati kod kuće. :/
    U bolnici me pregledao liječnik i rekao mi da ako trudovi ne počnu, idem na odjel još par dana na čuvanje trudnoće.
    Trudovi su lagano počeli oko 10 sati, ali se nikako nisam otvarala, oko 18 sati sam dobila drip i u 22.50 rodila. Naravno sa epiziotomijom i nalijeganjem na trbuh. P. je imao dvaput omotanu pupčanu vrpcu oko vrata, nije se spuštao i da je sve skupa još malo potrajalo vjerojatno bih završila na carskom.
    Iskustvo sa dripom bih svakako željela ovaj put izbjeći, ali nisam sigurna što ću raditi ako mi se ponovno dogodi slična situacija. Čekati?

Ustvari, moje pitanje je kako spriječiti vodenjak da prerano pukne?
    Moj ginić kaže da se to događa zbog upala?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zbog upala? ja sam mislila da je to mehaničke prirode- pritisak bebe ili ga beba zakaci kojim dijelom tijela pa ga prokine ili...?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja nisam nikada u životu imala nikakvu upalu tako ni u trudnoći,a pukao mi je vodenjak u 36 tjednu.nisu ni medicinari posve sigurni zašto,no neka od objašnjenja su i da je mozak djeteta u tom trenu dovoljno sazrio i da beba onda šalje hormone koji izazivaju puknuće vodenjaka (to je za terminsku bebu)te nuspojava spuštanja bebe i trudova.meni je pukao u 22.20h za pola sata sam imala trudove na minutu.jako je opasno pucanje vodenjaka kada je beba na zadak i poprečeno-opasnost od aspiracije plodne vode.također može doći do prolapsa pupčane vrpce ako naglo voda grune,tak da.... :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su bušili vodenjak i tako mi bebu zarezali po glavi...

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene zanima što učiniti ako ti vodenjak ne pukne sam? Kod prošlog poroda sam stigla u bolnicu 8 cm otvorena s dosta jakim trudovima, ali vodenjak nije puknuo i naravno, oni su mi ga probušili.
    Što učiniti, da li se suprostaviti bušenju vodenjaka, ako mi se ponovi ista stvar?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema nikakve potrebe bušiti vodenjak ako već sam nije puknuo.
    obično će puknuti u nekom trenutku poroda, osobito u izgonu.
    ali ima i beba koje se rode u cijelom vodenjaku, neke narodne priče kažu da su to ljudi rođeni pod sretnom zvijezdom (nekako posebno zaštićeni od samog početka života).

što manje nepotrebnog čačkanja-to bolje.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko dugo mislite da bi se smjelo čekati prirodne pravilne trudove nakon prsnuća vodenjaka? Koliko znam ne radi se samo o riziku od infekcije, nego i ako je beba visoko velik je rizik da se pupčana vrpca opetlja oko vrata. Ja sam željela prirodni porod i vjerovala svom tijelu da zna što treba činiti. Nakon skoro 24 sata (doktori su znali za manje, a nakon toliko vremena i ne baš dobrog ctg-a se nisam osjećala dobro i pametno što sam lagala za vrijeme) ja sam i dalje bila otvorena za prst, a trudovi su slabili i prestajali. Što mislite bi li ti trudovi ikad odradili svoje ili je stvarno bilo krajnje vrijeme za drip?

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Meni su bušili vodenjak i tako mi bebu zarezali po glavi...
    I P. je imao ogrebotinu na glavi kad se rodio, znaći može biti od toga?

I sad smo malo hipotoni, jeli i to možda povezano s ogrebotinom?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je imao ctg priključen na glavicu tokom poroda, onda je od toga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Felix"] preranim odlaskom u bolnicu riskiras, pogotovo ako nemas trudove, drip, lezanje i kaskadu intervencija. plodna voda se konstantno obnavlja, i beba sigurno nece biti na suhom.

Slažem se jer se ovo meni dogodilo: puknuo vodenjak bez trudova. U roku od dva sata sam bila u bolnici, i radili su mi sve gore nabrojano do iznemoglosti. Rodila napucana lijekovima u roku od 17,5 sati od pucanja vodenjaka.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="MARIE"]
    Citiraj Felix prvotno napisa
    preranim odlaskom u bolnicu riskiras, pogotovo ako nemas trudove, drip, lezanje i kaskadu intervencija. plodna voda se konstantno obnavlja, i beba sigurno nece biti na suhom.

Slažem se jer se ovo meni dogodilo: puknuo vodenjak bez trudova. U roku od dva sata sam bila u bolnici, i radili su mi sve gore nabrojano do iznemoglosti. Rodila napucana lijekovima u roku od 17,5 sati od pucanja vodenjaka.
    Mene zapravo zanima do kad je to prerani odlazak u bolnicu. Ja sam slučajno bila naručena na pregled taj dan kad mi je pukao vodenjak pa su me odmah, naravno i ostavili. Moram napomenuti da sam prenijela 6 dana i nitko me nije nagovarao na indukciju. A sa puknutim vodenjakom su me pustili čekati od 13 sati jednog dana (kako sam prijavila, a bilo je i više) do, čini mi se 9 sati drugog dana ujutro. U tom periodu su me zbog rizika od infekcije pregledali minimalno puta. S tim da i ctg nije baš cijelo vrijeme bio najbolji. Tek onda su uslijedile intervencije, na koje sam, naravno pristala. (Btw rodila sam u Varaždinu.) Moj dojam je da su mi stvarno dali šansu. A zanima me, s obzirom da se savjetuje što dulje ostati doma jer se plodna voda stalno obnavlja (iako liječnici još uvijek savjetuju suprotno), do kad bih npr. trebala ostati doma da slučaj nije bio takav da sam bila naručena na pregled.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja nemam iskustva s pucanjem vodenjaka
    te tu nebrem ništa reći jer su mi ga probušili-nakon što sam 2 puta to odbila na kraju sam ipak pristala-nije više bilo za čekati
    vele da zbog infekcije najbolje odmah doći-a opet jedan dr rekao da se netreba žuriti...

nego Ora-mislim da rez na glavici nije od bušenja vodenjaka
    nego od epiziotomije-ako si ju imala? jer ako sam ja dobro vidjela
    (a s obzirom na stanje možda i nisam ) vodenjak buše s nečim drvenim-ko štapić nekakav

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene zapravo zanima do kad je to prerani odlazak u bolnicu. Ja sam slučajno bila naručena na pregled taj dan kad mi je pukao vodenjak pa su me odmah, naravno i ostavili. Moram napomenuti da sam prenijela 6 dana i nitko me nije nagovarao na indukciju. A sa puknutim vodenjakom su me pustili čekati od 13 sati jednog dana (kako sam prijavila, a bilo je i više) do, čini mi se 9 sati drugog dana ujutro. U tom periodu su me zbog rizika od infekcije pregledali minimalno puta. S tim da i ctg nije baš cijelo vrijeme bio najbolji. Tek onda su uslijedile intervencije, na koje sam, naravno pristala. (Btw rodila sam u Varaždinu.) Moj dojam je da su mi stvarno dali šansu. A zanima me, s obzirom da se savjetuje što dulje ostati doma jer se plodna voda stalno obnavlja (iako liječnici još uvijek savjetuju suprotno), do kad bih npr. trebala ostati doma da slučaj nije bio takav da sam bila naručena na pregled.[/quote]

Ne znam do kada, mene nije toliko smetala činjenica sam u bolnici, nego to što su me prikovali za krevet, čak sam i klistir morala odraditi na krevetu s tutom.... Ja sam uvjerena da su me pustili hodati, micati se na bilo koji način, da bi to sve bilo išlo puno ranije i normalnije nego ovako.
    Pa meni je bio problem i klistiranje u ležećem položaju ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam uvjerena da su me pustili hodati, micati se na bilo koji način, da bi to sve bilo išlo puno ranije i normalnije nego ovako
    potpuno si u pravu

inače, ja sam također došla u rodilište s već puknutim vodenjakom, bez ijednog truda. inzistirala sam na "neinterveniranju", tako da sam dočekala prvi vlastiti trud tek 9 sati nakon puknuća vodenjaka, a rodila sam 16 sati nakon puknuća vodenjaka. bez dripa, bez epiziotomije, bez ležanja. i ja u varaždinu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ms. Mar, pogledaj ovaj zanimljiv topic, mislim da ćeš odgovor, ili barem jedan dio odgovora, naći na njemu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=25493

što se ctg-a itiče, istraživanjima je potvrđeno da je konstantno praćenje ctg-a u usporedbi s povremenim donijelo samo veći postotak carskog reza, ali ne i bolji perinatalni ishod.
    što se pucanja vodenjaka tiče, znanstveno je dokazano da je jednak perinatalni ishod kada se čeka 48 sati u usporedbi kada se inducira ranije.
    nije se istraživalo što bi bilo da se čeka i više od 48 sati.
    ono što JEST opasno, dakle dokazano je da je rizično, je vaginalno pregledavati ženu kojoj je puknuo vodenjak.
    a kod nas se gotovo redovito provodi.
    i tako, ima puno nelogičnosti, moje mišljenje je da se mnogo toga provodi iz svog nekakvog uvjerenja i prakse koja ne poznaje drugačije, a ne na znanstveno utemeljenim postupcima.
    zanimljivo je znati da ako npr. rađaš samo stotinjak kilometara od Zagreba, npr. u Austriji, već je praksa prilično drugačija.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je pukao vodenjak u 18 (na plaži), nastavila se još malo kupat i brčat u moru, pa otišla kući dobro se najest i napit. i krenila u rodilište u 23.
    trudova nisam uopće imala, skroz zatvorena.
    noć provela na ctg-u i spavajući.
    ujutro u 8.30 mi spojili drip jer se ništa nije događalo.
    u 10.30 ušla u rađaonu i rodila u 11.45.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="Lutonjica"][quote]
    Znam za tvoju lijepu priču, i sama sam se nadala takvom razvoju događaja. Moji su trudovi nažalost stali, a sljedeći dan ujutro sam bila otvorena za prst (isto kao i dan prije).

mamma Juanita
    Sve sam to čitala i prije i imalo je smisla... sad kao da ga ima i još više. Ovo već skreće sa teme 'vodenjak' pa ću otvoriti novi topic, u nadi da ćete mi pomoći da si malo rasvijetlim što se to 'dogodilo s mojim tijelom'.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vikali su na mene kada sam im rekla kada mi je vodenjak puknuo, ali kada sam im objasnila da sam cijelo vrijeme osjetila bebu i da je voda bila bistra, smirili su strasti...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam večeras malo zbunjena.

naime, taman prije spavanja moram na wc i naravno nosim mlađe dijete sa sobom jer je bila cendrava i čak sekundu prije nego što sam stigla sjesti imala sam osjećaj da je počelo samo curiti iz mene.
    Malo sam se "prepala" jer sam pomislila da je plodna voda, tj nisam znala mogu li zadržati to što curi ili ne

E sad, cijelo vrijeme me muči je li to bila plodna voda ili ne. To je bilo oko 22 sata. I ne znam što da radim. Zapravo, sad mislim da ni nije bila. Pila sam večeras dosta tekućine, a ponekad sam sad u trudnoći i malo inkontinentna što se tiče urina i držala sam dijete i vro je moguće da mi je malo "pobjeglo".

A i koja je to otprilike količina plodne vode u vodenjaku?

Svi kažu da kad im pukne vodenjak da ih zapljusne, a ako i ne onda curi polako, ali konstantno, a meni više ništa ne curi
    Ovdje nije bila količina koja bi zapljusnula niti naglo izašla.
    Odlučila sam da ništa ne poduzimam. Ako i je bila plodna voda, ništa se neće dogoditi ako ostanem doma do sutra ujutro, a sutra odem na pregled. Tamo mogu vidjeti jel voda curi ili ne, jel?
    A ako dobijem trudove u međuvremenu, još bolje.
    Nekako, što vrijeme više prolazi, mislim da nije bio vodenjak, ali nisam 100% sigurna

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e da...kad sam pogledala u wc, činilo mi se da je bistro, tj. onak...žućkasto, normalno. u svakom slučaju, ništa alarmantno zeleno ili ne znam kakvo

A sad sam pronašla da je količina plodne vode oko 2 dcl. To mi se stvarno čini malo :/

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

branka1, hvala na ovoj temi jer mi je prije sat vremena pukao vodenjak Do sad je iscurilo možda dec, dva i još čekamo, ali kako voda dalje ne curi, otuširah se i sad čekam trudove...Nešto kao nadolaze, ali jedva osjetno, tako da ću još malo šričakati jer znam da bi me odmah stavili na drip, pogotovo jer sam otvorena.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

indi, sretno
    eto vidiš da ćeš prije mene
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. porod.. nakon 2-3 sata od pucanja vodenjaka (mlijecna voda), bez prirodnih trudova otisla u rodiliste... rodila nakon 17 sati dripa, s masivnom epi... trauma
    2. porod.. pukao vodenjak kad su vec malo krenuli trudovi, voda senfasta.. uz konzultacije s jednom primaljom i jednim ginekologom/porodnicarem, zakljucak je da nije mekonijska voda (ona potencijalno opasna, koja ima tamne tragove ili je cijela tamna i gusca) vec znak da je dijete zrelo i spremno za porod.. manje od 9 sati kasnije (od toga 2-3 sata intenzivnih trudova), bez intervencija i vrlo lagano, rodjeno drugo dijete.. voda nije ocijenjena kao mekonijska u rodilistu, a da bi izbjegla dramu i intervencije, rekla sam da mi je tek prije pola sata krenula curkati voda

Ovo je samo moje iskustvo, nikako preporuka da netko drugi s obojanom vodom ceka kod kuce ili poziv da me se razapne da sam neodgovorna.
    Ja sam imala veliku podrsku i kod kuce (MM je bio apsolutno za to da cekamo, a i Felix mi je "drzala" hrabrost, zajedno s jos par cura s kojima je bila u kontaktu mobom) i telefonski od porodnicara koji me dan prije dobro ispregledao i bio je siguran da je sve ok (iako nikad, ni u kojem slucaju nema 100% garancije).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

branka1, indi :shock: zar vec? vibram da bude sve super!
    a (i) kloklo nam je u trudovima :D
    danas je izgleda dan za radjanje, ili barem pocetak poroda

glede vodenjaka, kopiram jednu primalju:

vodenjak se sastoji od dva "lista" iliti sloja; zovu se amnion i horion. može puknuti, zaderati se, samo jedan. Kako između ta dva lista postoji malo vode onda to i iscuri, ali u biti se može smatrati da je vodenjak intaktan jer beba je još uvijek time potpuno neometena. Većinom je to znak skorog poroda i on se u roku nekoliko dana i dogodi.
    visoko prsnuće znači da će se amnioskopom vidjeti održan donji pol vodenjaka, a tu i tamo se malo "podlije" s visoka i smoči uložak. ni tada dijete nije ugroženo jer ako je sve u redu plodova voda se obnavlja dok god je dijete u maternici. čak i kad namjerno prokinemo vodenjak (to je odgovor ženama koje se brinu da će rađat "na suho"), ona se obnavlja neprekidno.
    mala količina plodove vode obično je znak zrelosti i termina. znak je patologije ako se to dogodi puno prije termina porođaja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Popodne sam ovdje postala i sad vidim da nema posta. Valjda sam se prebrzo diskonektirala.

dakle, ja sam ujutro ipak otišla u bolnicu na pregled jer ipak nisam bila sigurna jel to jučer bilo i plodne vode ili samo urin. A do utorka bi mi bilo predugo čekati, to bi bilo i puno više od onih 48 sati čak. i ovako sam došla 12 sati nakon što sam posumnjala.

Uglavnom, CTG je dobar, iako sad već ima trudića koje ne osjećam, UZV dobar, AFI 12, pregled dobar, ništa ne curi. Znači, nije bila plodna voda jučer

Eto

I da, po njihovom sam trudna 40+2, a po mom, po računanju s poliklinike harni, 40+3. tako da još bolje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja oba poroda su počela puknućem vodenjaka.
    1.porod 36 tj u 7 ujutro . ja se lijepo otuširala , najela .... oko 10 došla u bolnicu, i nšta se nije događalo do 17.00 sati kad su krenuli trudovi. i rodila u 21.00 (uz malo dripa)
    2. porod 35 tj. opet puknuće vodenjka u 4. 00 ujutro ista procedura došla u bolnicu 7 i ništ od trudova. u 8 počeli trudovi (došla otvorena 1cm )i u 8.20 rodila. (tak brzo da sam izbjegla sve bespotrebne procedure i kemije) . I mogu reći da su me prirodni trudovi više boljeli nego pod dripom kod prvog poroda.
    Nisam žurila u bolnicu jer dr. na pregledu je reako ako je bistra voda da ne moram odmah juriti je bio prijevremeni porod. (mi svi u familiji uranili mjesec dana). i dan danas i meni i klincima stalno nam se nekud žuri.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Krivo napisala u predhodnom postu. Drugi porod u 8 počeli trudovi a rodila u 9.20.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je pukao vodenjak u 32 tjednu u 5:45. Sva sreća da sam bila u bolnici jer se nisam smjela dizati iz ležećeg položaja a da sam bila doma krevet bi mogla baciti u smeće. :/
    Trudove nisam imala pa sam imala nešto što nisam osijećala. U 9:30 sam dobila drip, a u 10:25 i 10:29 sam rodila svoje dečke! :D :D

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Koliko dugo mislite da bi se smjelo čekati prirodne pravilne trudove nakon prsnuća vodenjaka? Koliko znam ne radi se samo o riziku od infekcije, nego i ako je beba visoko velik je rizik da se pupčana vrpca opetlja oko vrata. Ja sam željela prirodni porod i vjerovala svom tijelu da zna što treba činiti. Nakon skoro 24 sata (doktori su znali za manje, a nakon toliko vremena i ne baš dobrog ctg-a se nisam osjećala dobro i pametno što sam lagala za vrijeme) ja sam i dalje bila otvorena za prst, a trudovi su slabili i prestajali. Što mislite bi li ti trudovi ikad odradili svoje ili je stvarno bilo krajnje vrijeme za drip?
    Kako si na kraju rodila?

što se tiče ovog tvog zadnjeg pitanja, na njega ti nitko ne može dati odgovor...

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ne moras im reci istinu
    ...
    Na ovom forumu sam se načitala svačega, ali ovaj odgovor je vrh vrhova - savjetovat trudnicu da laže doktorima, sjajno.

Umjesto da kaže istinu, pa ako joj budu pametovali, da ju se recimo ohrabri da im bez staha obrazloži svoju odluku na koju ima pravo ili tako nešto..

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, pa da joj vele onu klasicnu "zar zelite ubiti svoje dijete?"

ja bi im radije malo korigirala istinu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neroslava, u pravu si, sorry. nije rjesenje da lazemo nego da se zauzmemo za sebe

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam za što manje / nimalo intervencija, ali me zanima zbog čega je toliko loše prokinuti vodenjak tokom poroda?
    Btw. jako mi se sviđa ideja da se beba rodi u vodenjaku

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Btw. jako mi se sviđa ideja da se beba rodi u vodenjaku
    Mamma Juanita, imaš li kakav link o tome kako se bebe rađaju u vodenjaku?
    Btw, meni je puko vodenjak u 2 ujutro, istuširala sam se i mirno spremila u rodilište gdje sam odmah dobila svoje trudove, al na 7 minuta. Dugo sam se i polako (i bezbolno ) otvarala. Naravno, nudili su mi drip par puta al sam odbila. Rodila sam u 16.00, završili smo s infekcijom al nemam osjećaj da je to zbog dužine trajanja poroda. Tako mi barem govori ženska intuicija. Nisam im dopustila da mi nabiju osjećaj krivnje, a uostalom, i sami su mi odobrili 12 sati mira, bez intervencija. Moj maleni i ja smo prekrdašili samo 2 sata!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •