barem dvije forumaške bebe rođene su u vodenjaku :D
barem dvije forumaške bebe rođene su u vodenjaku :D
Priča s poroda moje douleElinor prvotno napisa
Saradadevii, njezin sin je rođen u vodenjaku (i moj je, ali ja još nisam stavila priču
)
Predivno!Kako to izgleda? Frida, kakav je tvoj filing bio?
Iako je to nemoguće izvesti u bolnici (naravno, u slučaju da ne pukne sam od sebe), zar ne?
frida je rodila u bolnici bebu u vodenjaku![]()
:D Zvuči mi potpuno neverovatno.
Daj, Frida, nabaci bar koju reč o tome. Ne moraš pisati još priču (mada ću od danas da gorim od želje da je pročitam celu)
Priča je napisana pred pet mjeseci ali sam ja lijena 8) . Obećajem, večeras će biti na Pričama.
:D Genijalno! Idem odmah na priče!Lutonjica prvotno napisa
![]()
ZAŠTO, pobogu, onda prokidaju vodenjak!? :shock:mamma Juanita prvotno napisa
Je li možda veći pritisak na ušće ako je vodenjak u komadu (ono - kao balon kad ga napušeš)?
BTW, negdje je pisalo da C vitamin štiti, kako od infekcija, tako i od prijevremenog puknuća vodenjaka, pa...
evo zašto se prokida vodenjakaro32 prvotno napisa
Evo kopiram s linkanog topika:
Evo kako izgleda beba koja se rađa u vodenjaku:
http://www.youtube.com/watch?v=3npxG...eature=related
Skroz sam zaboravila na ovu temu:
znači u 2.10 pukao vodenjak, ali vjerojatno bilo ili visoko prsnuće ili samo jedan sloj, kao što Felix spominje jer mi je iscurilo koji dec, ništa posebno. Voda bistra, stoga zaključih da mi se nigdne ne žuri jer se plodna voda obnavlja i nema straha za bebicu. Došla se hrabriti na ovu temu kako ne bih uranila u bolnicu i završila na dripu. Lagani trudovi se počeli pojavljivati tek oko 4 i do 6 su bili rijetki u neujednačeni. Plodna voda više skoro nije curila, tj. mislim da je do 4 skoro prestala kapati. Od 6-6ipo trudovi su prilično učestali. Doručkovala juhu i oko 7ipo u bolnicu. Odbila drip. U rađaonicu ušla u 9ipo. Trudovi od 10ipo bili jaki i učestali, rodila u 12.15 s priličnim pljuskom plodne vode.
podizem temu - puknuo mi je vodenjak (mislim da je sve iscurilo, koliko je vode bilo), prozirne voda (dakle nije mekonijska), od trudova jos nista. sad skakucem po lopti, cekam da mi se mali probudi, i jos uvijek ne znam kad da odem u bolnicu?
Na zalost nemam ti konkretne pomoci. od ono sto sam citala, a pise i Felix malo iznad ovih postova vazno je da pratis trudove.
A mozda si i u bolnici sada.
Nadam se da ce se javiti neka iskusnija cura, a tebi sretno!
I ovdje ću ti napisati- kada god otišla, a kada da ideš savjeta nemam, želim ti sretno
![]()
Kod nas od pucanja vodenjaka nastoje porod dovršiti u 12 sati, vani se čeka i do 48 sati bez dripa i antibiotika.
tj. ceka se 48 sati do indukcije, dok se kod nas inducira ponegdje odmah (da porod bude gotov unutar 12 sati) a ponegdje najkasnije za 12 sati.
drage cure, hvala na odgovorima, samo da javim da sam otisla u bolnicu kad mi se mali probudio, nahranio, poigraouglavnom, oko pol 10 sam bila u bolnici, u 11:25 rodila na najprirodniji nacin (koliko je to u nasim bolnicama moguce), bez ikakvih lijekova :D hvala vam jos jednom!
super, tako mi je dragoL&L0809 prvotno napisa
![]()
Meni je pukao vodenjak doma , ali je curkalo polako.Nakon 4,5h sam rodila.Da sam imala jače trudove i da je beba bila u 'povoljnijem' položaju to bi bilo i prije![]()