Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Pitanje o pisonji

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pitanje o pisonji

Znam da je ovo samo jedna u nizu slicnih tema i procitala sam ih puno ali nisam nasla odgovor.

Dakle, klinac je sad 2,7 godina. Kad je bio beba pedica mu je prevukla kozicu do kraja i rekla da i mi to moramo raditi svaki dan. Posto je ona to napravila nasilno i njega je to ocito boljelo ja, jasno, nisam htjela bas tako maltretirati djete nego sam mu prevlacila pomalo, dovoljno da mogu dobro ocistit. Negdje s godinu u pol usao je u fazu da mi nije dao ni blizu pisonje, bacao se, udarao me... bilo me strah da ga ne ozljedim pa vise nisam ni dirala. Sad, godinu dana kasnije, kozica se skroz sljepila i vise nema sanse da se ni malo ne prevuce. Citala sam o fimozi i o tome da se ne moram zabrinjavat prije 3. pa cak i 5. godine, I ne zabrinjavam se zbog toga nego zbog cinjenice da sam mu prije mogla prevuc a sad vise ne mogu. Znaci, ocito je zaraslo. I sta sad? Jel to normalno?
    Nisam primjetila da ima ikakve probleme s mokrenjem, neku vecer mi je rekao da ga pece pisonja al je dvije sekunde kasnije rekao da ga ipak ne pece pa sad ne znam...
    Imao je jak urinoinfekt kao beba ali odonda nekih problema s infekcijama nema.
    Pa eto, iskustva molim...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

neznam da li i pokusala prevuci dok je u kadici tj,u vodi,tako mi je doktorica jednom prilikom savjetovala jer tako manje boli ali mojima se nije nikada sljepila tako da nemogu bas puno savijeta djeliti po tom pitanju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja savjetujem da ne diras, a ako u nekoj kasnijoj dobi momak ne rijesi to sam, mozete tada razmisliti o nekakvom operativnom zahvatu (koji ce mu, pretpostavljam, biti mozda manja trauma nego sada, pogotovo jer ce znati zasto se radi).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako je s godinu i pol ušao u fazu da se bori s tobom, kad mu je onda pedijatrica nategla kožicu...?

O, Bože.. kako me živciraju takvi pedijatri, tj. pedijatrice....

Samo ću reći NE DAJTE DA VAM NASILNO POTEŽU KOŽICU NA PIŠU, upozorite ih navrijeme, a ne da rade što ih je volja bez da to najave ili traže dopuštenje.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpisujem Mikku. Čitala sam da je kada se nasilno povuče, pa se opet zaljepi, veća vjerojatnost pojave prave fimoze. I nama se slijepila nakon što mu je kirurg (bez mog znanja) prevukao, ali ne sasvim. Ja isto čekam da si to sam sredi.
    Inače moj stariji si je to sam povukao sa 7 godina, a pedica nas je već sa njegove 2 slala u Klajićevu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma povukla je kad je imao svega 13 dana! Pedijatrica u Klaicevoj kod koje smo bili zbog navodne upale uha. Ja se nisam ni snasla! Drugi put mu je njegova pedica napravila istu stvar na redovnom pregledu, isto tako nisam stigla reagirat na vrijeme. Rekla sam joj kad je vec bilo gotovo.

Sto se tice pokusavanja u kadi, to je vec problem jer se on ne kupa, samo se tusira, ne zeli se kupati ustvari otkad sam moze stajat, ne zeli ni blizu nikakve kade osim tus kabine. Pa mu ja probam malo, kad mi da, odmah nakon kupanja, dok ga brisem. Al eto, neide....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a da ga naučiš da to sam radi? malo po malo, kroz igru...
    T je isto odbijao čisšćenje istog pa smo ga naučili da to radi sam... i eto, dan danas sa svojih 4 god radi to svaki dan poslje kupanja/tuširanja... prešlo mu je u naviku kao i zube prati....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma povukla je kad je imao svega 13 dana! Pedijatrica u Klaicevoj kod koje smo bili zbog navodne upale uha. Ja se nisam ni snasla! Drugi put mu je njegova pedica napravila istu stvar na redovnom pregledu, isto tako nisam stigla reagirat na vrijeme. Rekla sam joj kad je vec bilo gotovo.

Sto se tice pokusavanja u kadi, to je vec problem jer se on ne kupa, samo se tusira, ne zeli se kupati ustvari otkad sam moze stajat, ne zeli ni blizu nikakve kade osim tus kabine. Pa mu ja probam malo, kad mi da, odmah nakon kupanja, dok ga brisem. Al eto, neide....
    Vjerojatno je kožica srasla nakon te ozljede u dobi od 13 dana, pa sad ne ide... Ništ, pusti ga još koju godinu da proba sam. Ako ne bude imao upale, nema problema, može to čekati. Moj mlađi je imao uroinfekte, pa smo ga u dobi od neke 3 godine (valjda) odveli u Klaićevu. Riješili su ga brzo i bez puno filozofije (anestezija gelom, odljuštili su mu zalijepljenu kožicu i gotovo za 3 minute...) Da nije imao infekcije, pustili bi ga da sam riješi problem, ali bilo je razloga za uputnicu.

Probaj djetetu reći da "otušira" pišonju tj. da se poigra s tom kožicom dok stoji pod tušem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •