Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Gardnerella vaginalis

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Gardnerella vaginalis

Lijepo bih molila sve koji su imali posla s gore navedenom beštijetinom,da svoja iskustva podijele sa mnom,please!

Isto tako u obzir dolaze i neki alternativni načini liječenja,ako ste pokušale ,pa vam je upalilo...

Za sada sam na oralnoj i vaginalnoj terapiji Medazolom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam ti imala s tom bakterijom problema 2 mjeseca prije trudnoće. Sjećam se da sam morala piti Medazol ( i MM isto ) i svaki drugi dan stavljati Geonistin i to nekaih 7-10 dana.
    Poslije terapije sve je bilo OK!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam je se rjesavala dva mjeseca, prvo vaginaletama, a onda kremom Dalacin, na kontrolnoj Papi nije je bilo...

uglavnom, rijec je bakteriji iz normalne crijevne flore. savjetovala bih ti manje koristenja dnevnih ulozaka, vise jogurta i mozda promjenu higijenskog sredstva, ja koristim trenutno preparat od Holyplanta i super je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a ja bi ti savjetovala da posjetiš "prirodu" i nađeš topic o češnjaku!
    Odmah se počenm smijat, ali ženo ne budi nevjerni Toma, nego probaj i vidi čudo!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maria71, da li si probala sa češnjakom i da li je pomogao kod gardnerelle?

Ovako, pregledala sam topik o češnjaku, ali bih ovdje priupitala i saznala par info...
    Uglavnom, prije godinu dana mi je otkrivena gardnerella koju navodno jako dugo vučem, dobila Medazol i ja i partner i nakon terapije nisam mogla vjerovati koja promjena. Jedini simpotom koji ja imam je "miris" tj. smrad specifičan.
    Kada sam popila Medazol nisam mogla vjerovati da "ona" nije ipak smrdljivica, ALI nakon terapije mi se jako brzo vratila i danas je imam i ne mogu opstati i smeta mi...(ne mogu samo prati i prati). Od Medazola sam imala nuspojave, velike crvene fleke, tj. više kao ubodi komaraca koji su češani, i naravno, svrbilo je. Pojavilo se na nogama, leđima i stomaku - katastrofa.

E sada bih probala sa češnjakom ili nečim drugim, pa me zanima kakav je uspjeh sa gardnerellom?

Kod mene je problem što se meni ona jako brzo vraća zbog toga što se jako znojim tako da mi i gaće budu mokre? :/

Brzo info!!!! (očekujem pozitivne info o češnjaku, nadam se da mi je to spas)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj čarobni odgovor su male kapsule češnjaka vaginalno plus čajevac

ipak nisam toliko napredna , da guram češanj češnjaka deep under

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kako se ustanovi ta bakterija, preko papa testa ili bakteriološkog brisa?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Preko brisa, ali to odmah uradi u ordinaciji, tj. samo pogleda pod mikroskopom.

Čajevac? Moram to pogledati kako i šta da radim s tim, a možeš mi i ti reći šta si radila.... i da li ti se vratila?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Gardnerella vaginalis

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Lijepo bih molila sve koji su imali posla s gore navedenom beštijetinom,da svoja iskustva podijele sa mnom,please!

Isto tako u obzir dolaze i neki alternativni načini liječenja,ako ste pokušale ,pa vam je upalilo...

Za sada sam na oralnoj i vaginalnoj terapiji Medazolom
    Ja sam je se tako riješila+ doksiciklin

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala, popila antibiotik i stavljala vaginalete protiv gljivica, nikad se više nije vratilo za razliku od strepa B.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja je iznova dobijem svako malo...pa dobijem terapiju dalacina i canesten. I tako u krug.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ja je iznova dobijem svako malo...pa dobijem terapiju dalacina i canesten. I tako u krug.
    Pa i ja stalno....mm pita da nema veze sa coca-colom s obzirom da je pijem i pijem....
    E sada, kako je se rješiti da ne dolazi u posjetu tako često?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidiš možda ima veze s colom, ja sam ovisnik

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam ovo ljeto imala Gardanelu,dobila sa Geonistine,i Nistatin kremu za vanjsku primjenu.
    Poslije sam još na svoju ruku uzela Laktogin u ljekarni.
    Više se nije vratila!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Preko brisa, ali to odmah uradi u ordinaciji, tj. samo pogleda pod mikroskopom.

?
    Meni je bilo na papi, jaka upala i od čega.
    Često mi je povišena , ali ne dobijem terapiju.
    Shvaćam je ko Candidu, nešto što mora tu biti,
    ali ne voditi glavnu riječ među florom i faunom, pitanje imuniteta itd.
    Uglavnom-geonistin (čini mi se da je bio) a zanimljivo-nikakvih simptoma u mene, što me plaši. (ni navodnog mirisa ribe)

Pobacala sam seksi rublje, izvukla Nadu Dimić, pokušala s lgg-om i češnjakom (dobro je) a naj je bolje ljeti se nudirat na suncu,
    mauvjerena sam, da nam je 6 miseci goluždravo trčarat po nekom otoku kladim se da bi svima sve štimalo što se ravnoteže tiče.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i meni je došla u posjetu naša gore spominjana frendica.
    ali ginić je napisao ovako:
    medazol tbl ja i muž
    + medazol vag.
    +betadine vag.
    kad prestanem dojiti
    ali ja ne želim prestat dojit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i što sad?
    e da, bolovi koje imam u cijelom zdjeličnom dijelu su od nje ili je to još nešto drugo?
    mislim ako netko zna, prije nego se obratim giniću?[/b]

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i meni je došla u posjetu naša gore spominjana frendica.
    ali ginić je napisao ovako:
    medazol tbl ja i muž
    + medazol vag.
    +betadine vag.
    kad prestanem dojiti
    ali ja ne želim prestat dojit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i što sad?
    e da, bolovi koje imam u cijelom zdjeličnom dijelu su od nje ili je to još nešto drugo?
    mislim ako netko zna, prije nego se obratim giniću?[/b]

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ej tenks 2x, jednom za odgovor , drugi put za tako brzi koristan odgovor

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kakvi su simptomi kod te bakterije, da li vas svrbi, crvenilo, ...?
    Ja već 3 mjeseca muku mučim sa ctvenilom i malo me svrbi, sve sam probala od vaginaleta a dokt mi je radila papa i kaže da je ok pa mi nije jasno jesu li to gljivice ili nešto drugo

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja kada sam imala gljivice nisu MALO svrbile, nego tako da bih kupila čeličnu četku i oplela po NJOJ. I pri seksualnom odnosu bi imala osjećaj kao da mi se tkivo dere. E to su gljivice.

Gardnerella - moja od nje smrdi i to je jedini simptom koji sam ja uspjela skontati. Mislim, pidžamu mogu obući 2x maksimalno - donji dio - i baciti ga na pranje.
    Kada se istuširam, nakon 2h maksimalno već se počinje osjećati ukišeljen miris/smrad.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam je imala proljetos - prvi put - pila neki antibiotik, mislim hiramicin :? zajedno s Geonistinom /(koji naravno nisam pila ) i onda je se kao riješila..........kako se ona voli vratit za jedno mjesec i pol dana, brijem da se i vratila (iscjedak i tak to) i ponovno na ginovu preporuku htjela ponoviti Geonistin, ali ga u to doba nije bilo u ljekarnama, a kao ništa drugo nije bilo slično - :?
    Kako mi nije bilo druge, ljeto je bilo na vratima, a nisam si htjela pokvariti godišnji, pribjegla sam onom famoznom, već gore spominjanom češnjaku koji mi je do tada isto bio :/ :shock: , ali sam na kraju i eto b.o. pape od prije tjedan dana (gin uzeo kad sam došla trudna upravo da provjeri radi ove džidže).

E, pa sad kad smo već kod alternative - od srca toplo preporučujem

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maria 71 - kako si sa kantarionom i češnjakom izliječila je? Daj mi malo detalja, može i na pp

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Coca cola i sve slatko ima jako veze s mnozenjem bakterija i gljivica. Isto tako dok se liječite od beštija treba izbaciti mlijeko i mliječne proizvode posto se bakterije nazalost vole hraniti šećerom i mlijekom. Znam to sve iz iskustva i hrpe vaginaleta, tek kad sam dosla kod pravog doktora koji mi je objasnio sve to i izbacila sokove i slatkise dvije godine nisam imala nikakvih problema.
    Do ovog mjeseca. sad sam na kuri češnjakom ali ne primjetim na žalost neke veće promjene, izgleda da ipak moram ginekologu.

Samo ne znam čime se ova nova beštija hrani, jer slatko i mlijeko ne konzumiram vec dvije godine, osim pokoje kockice crne cokolade.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moja današnja dijagnoza kod posjete ginekologu je Gardnerella vaginalis.

Čitam po netu neke info o ovoj bakteriji, pa nalazim na nekim stranicama da treba, a na nekima da ne treba liječiti oba partnera i sad nemam pojma...

Doktor mi je dao vaginalete Medazol, za idućih 10 dana, partnera nije ni spomenuo niti pitao

Čitala sam negdje da se na tampon stavi lgg jogurta i unese u rodnicu, to mi sad i nema smisla ako idem s vaginaletama ( a morat' ću pojačati i jogurte u prehrani, ne znam kad sam zadnji pojela )

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa

Čitam po netu neke info o ovoj bakteriji, pa nalazim na nekim stranicama da treba, a na nekima da ne treba liječiti oba partnera i sad nemam pojma...
    Kad su meni našli gardnerellu i MD je dobio svoju kutijicu Medazola.

Recept s tamponom ne bih kombinirala s vaginaletama. Ili - ili.

Probiotički jogurt je poželjan uz antibiotike, najbolje bez šećera (gljivice vole šećer). Ja, recimo, više volim voćni pa sam nakon gardnerelle još morala liječiti i candidu. Srećom, brzo je prošlo.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na stranicama od Poliklinike Harni našla sam da može biti uzročnik spontanog pobačaja. Ima tko kakvu informaciju o tome?

Sara 29. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dali je Gardnerela bakterija ili upala? Na nalazima nigdje ne piše ništa o njoj. Samo spreptokoka, kladimija mycoplasma i ureoplazma. Hm to znaći da nisam sada testirana na nju a to mi je bio kontrolni bris.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

aerobna bakterija, moze zivjeti i u anaerobnim uvjetima, bris koji nju otkriva je bakterioloski bris na aerobe/anaerobe.

Sara 29. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ok thank you onda je sve clean .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •