Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: grozde u trudnoci

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno grozde u trudnoci

opet ja..... mozda sam malo dosadna, ali sto da radim kad me sve zanima!?
    ovako, sto je sa grozdjem,,,, kako je sada sezona grozda, a ja ga obozavam, ima ga hvala Bogu na pretek...
    citala sam dosta da je ono dosta hranjivo i naravno sadrzi poprilicno veliku kolicinu secera.......da li ga je preporucljivo klopati :?
    hvala i svima

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne vidim razloga zašto ga ne bi jela.jedi što god ti srce hoće,ali u razumnim količinama.tu su izuzetak namirnice koje sadrže nedovoljno termički obrađena jaja(npr ja se u trudnoći nisam usudila papati kremšnite).
    voće ti može samo koristiti.bolje grožđe nego grickalice.a i dobro je za probavu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sada u fazi bijelog grožđa. Ali samo bijelog. Smandrljam po kilu grožđa dnevno. I kruške iz bakinog vrta.

Prije grožđa su me držale nektarine i lubenice.
    Dok ima sezonskog voća, jedi.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ja sam sada u fazi bijelog grožđa. Ali samo bijelog. Smandrljam po kilu grožđa dnevno. I kruške iz bakinog vrta.

Prije grožđa su me držale nektarine i lubenice.
    Dok ima sezonskog voća, jedi.
    Ovako je nekako izgledalo i moje ljeto: lubenica u ogromnim količinama, pa bijelo grožđe! Količine isto ogromne!
    Navodno ima puno šećera, ali ako je sve ok, mislim da nije problem!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni isto odgovara grožđe i to bijelo negdje sam pročitala da ga treba izbjegavati zbog šećera ...ali misim da od grozdića nemože bit nešto posebno

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo papaj, jedino što možeš imati vjetrove jer grožđe napuhava

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I dok sam ja bila trudna bila je sezona grožđa
    Ja sam jela SVAKI DAN mimimum jedan kilogram grožđa jer mi se užasno jelo,ali i svo drugo voće
    I jako sam se bila udebljala,pogotovo u tom periodu

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

O, pa vidim da nisam sama. Jedem grožđe u ogrooomnim količinama. Samo grožđe od voća, trenutno.Potpuno svejedno crno ili bijelo. Paše mi po ovim vrućinama kao zamjena za tekućinu. Dobila sam sad frišku zalihu domaćeg bijelog sa velikim bobama, bar 5 kg. Do kraja tjedna dovoljno.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja imam zalihu grožđa, trenutno mi je to glavni prehrambeni artikl, jedem ga za doručak, ručak i večeru!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uživajte u grožđu, ja sam ga tamanila ko luda, sad imam povišen šećer pa ne smijem ni grožđe ni smokve ni lubenice .

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj vmartina prvotno napisa
    Uživajte u grožđu, ja sam ga tamanila ko luda, sad imam povišen šećer pa ne smijem ni grožđe ni smokve ni lubenice .
    Ovako i ja...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

O, sorry curke na zazubicama.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pocetkom ljeta jela jako puno grozdja i nisam se bas udebljala..

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja inace nemam posebnih osjecaja prema grozdju i da ne postoji ne bih umrla - no otkako sam trudna, to mi je voce br. 1. Stalno ga kupujem i jedem, i sasvim mi je svejedno bijelo ili crno. Imam pitanje - mislite da ga je ok jesti s obzirom da je vecina onog sto se moze kupiti spricano? Perem ja to kao sumanuta, ali svejedno... To me malo vise brine od secera :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    mislite da ga je ok jesti s obzirom da je vecina onog sto se moze kupiti spricano?
    ako tako budeš razmišljala ništa nećeš jest jer svako voće/povrće ima neki nedostatak. ja san prije razbijala glavu s tim al san došla do zaključka da ako sam ne zasadiš ništa ne znaš odakle je i kakvo je. posebno šta tu kad izađem na tržnicu možda 5% ima svoje domaće a sve ostale prodaju pod domaće iz konzuma, bile i sl. centara. pa tako ima jedna baka koja ih zeza pa u šali kaže da njoj u vrtlu najbolje uspjevaju grejp i banane

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam jedno vrijeme tamanila grožđe i bilo je sve ok, al kad sam došla u bolnicu u 26 tj. jela grožđe drugi dan užasni grčevi koji su izazvali trudove i doktori kad su me uspjeli smiriti prvo su pitali što sam jela i od onda zabrana grožđe, kruške, šljive i naravno sve što i malo napuhava.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja volim grozdje, ali ga ne jedem bas previse u trudnoci. agronom sam pa znam koliko secera ima i kako zna zdebljati. a i smokve, sve na moju zalost!

a i moja mama je bila luda za grozdjem dok je bila sa mnom trudna tako da ja na vratu imam madez u obliku grozda, cak je i na peteljci grozda, list s vinove loze

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam u prvom tromjesečju dobila 4 KIle i jela sam isključivo grožđe i smokve!!! Nisam imala pojma da to tak deblja.

od kad sam se vratila s GO i je papam to dvoje, izgubila sam kilu, a jedem više nego prije jer su mi se mučnine smanjile...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •