Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: planiraje trudnoće-OTKAZ !

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno planiraje trudnoće-OTKAZ !

Radim u jednoj firmi 5 god. Planiram trudnoću. Nažalost jedino mogu umjetnom oplodnjom ostati trudna. Već sam jedanput bila trudna ali kratko je trajalo. Moj poslodavac je to saznao i naravno da me "podržava"( šta god to značilo :/ ). Trenutno je situacija da ima višak ljudi i da stotinjak ljudi treba dobiti otkaz. Ja sam u sindikatu i stalno sam zaposlena, ali... na listi su se našli i radnici koji su za stalno. Navodo se žele riješiti i radnica koje planiraju trudnoću. Možda sam i ja među njima. Sve se tako brzo odvija da jednostavno ne znam kome se obratiti.

Zanima me da li imam neka prava na zaštitu( ili barem od sindikata) zato što znaju da planiram trudošću ? :?

Hvala!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

oprosti što ne pomažem, ali muka mi je od ove situacije i od svega sličnog i mrzim, mrzim, mrzim činjenicu što nisam otišla nekamo drugdje živjeti

nadam se da će ti netko pomoći.

od MMa najboljeg prijatelja žena je prošli mjesec dobila otkaz. treba roditi za 3. da mi je vlast na par dana

oprosti još jednom na uzurpaciji topica. ako se nitko ne javi, probat ću ti saznati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno otkaz

Draga dorica, sumnjam da imaš bilo kakva veća prava od svih ostalih, znaš da kod nas i trudnice dobivaju otkaze, a kamoli one koje to planiraju! Malo sam pregledala tekstove i nisam našla ništa što bi ti pomoglo, ipak si još uvijek u fazi planiranja (nadam se ne dugo). Nadam se da nisi na spisku i sretno s trudnoćom!

wackyracer

Početno

Ovo nije iz prve ruke, ali mozda ti pomogne. Ja sam cuo da cak unatoc potpisu na ugovor u kojem stoji da zena odredeni broj godina nakon zaposlenja nece zatrudnijeti poslodavac nema pravo zenu otpustiti. Posavjetuj se s nekime pravne struke i pitaj jer u slucaju otkaza mozes ocekivati pozitivan rezultat s eventualnom tuzbom.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam puno na podršci.

Na poslu je još uvijek panika ali još se ništa konkretno ne zna. Samo se šuška o nekim imenima. Jedna trudnica se našla na popisu ali pošto je za stalno potpisala ne smiju joj dati otkaz :D ali onim trudicama koje su na određeno njima smiju . Ja mislim da se ne bi trebala praviti razlika. Trebaju se sve trudnice zaštititi. Tako i onako kad žena ostane trudna ona više nije na trošak firme. Zato mislim da bi naša vlada trebala nešto učiniti.
    Hvala vam još jedanput na iformacijama.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

probaj nekaj saznat preko sindikata, ili nazovi RRIF-ove savjetnike za radno pravo. to je besplatno, možda ti mogu pomoć. broj:060 602 060

ali mislim da bi , ukoliko si na spisku za otkaz, trebala imat dokaz da si poradi toga i toga na tom spisku...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne smiju dati otkaz ni trudnicama na određeno. Ali smije im isteći ugovor o radu.

Nemaš pravo na zaštitu zato jer planiraš trudnoću. Planiranje je jako neodređen pojam :/

Ne smiju te otpustiti zato što planiraš trudnoću. To je nešto drugo. To je neopravdani razlog za otkaz. Ali ako se otkazuju ugovori radi nekog drugog razloga (otpuštaju višak radnika), ništa ne znači što netko planira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •