Pokazuje rezultate 1 do 50 od 252

Tema: biokemijska trudnoća

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Moji i nalazi m su svi OK, danas sam bila na kontroli (7 dan nakon pocetka krvarenja u biohemijskoj), znaci sve moguce sto se treba raditi (kariotip, cross match, hormoni, spermiogram, trombofilije, antitijela raznorazna, imulogija kompletna, cak su trazili i test na hepatitis C npr, zausnjake, toxoplazmu, brucelu i sve sto im je palo na pamet) je OK. TSH mi je 3, no dr kaze da to nije visoko, u granicama je i ne bi trebalo predstavljati problem... + da bi jedino trebalo raditi morfologiju spermatozoida, no posto cemo u februaru (kao treba proci 2 mjeseca poslije biohemijske, da uterus "odmori") raditi inseminaciju, kako bih izbjegla ovu torturu sa biohemijskim, onda ce ujedno imati kompletan uvid i u morfologiju spermatozoida i tom prilikom izabrati najbolje...
    Kao pripremu mi je rekla da pijem bebi aspirin (zbog poboljsanja mikrocirkulacije), folan i jedem sto vise ananasa jer on u sebi ima neki sastojak koji je povoljan za uterus (ne mogu se sjetiti sta konkretno, no preporucuje ga u sto vecim kolicinama).
    Taj ciklus u kojem cemo raditi inseminaciju (ako u januaru ne dodje spontano do trudnoce) ce me malo stimulisati klomifenom, pregnila da folikuli puknu i inseminacija... i to je njihova preporuka...
    Ima li iko komentar na ovo/slicna iskustva sa inseminacijom, spontanu USPJESNU trudnocu poslije 3. biohemijske...molim za savjet!
    Hvala svima unaprijed!
    NAZALOST, ovo je bio klasican previd prekomercijalizovane doktorice koja me pogledala povrsno, uz moju prethodnu napomenu da "me jako cudno boli stomak"...Dakle, nedugo poslije ovog pregleda sam pocela krvariti, svjezu krv, po malo, uz popratne bolove koji su mi i dalje bili cudni, no-imajuci u vidu da me pogledala najbolja ginekologinja u gradu u kojem zivim, te nakon sto su bolovi prestali, bila sam ubjedjena da je sve OK i da se radi samo o "ciscenju" koje ce proci uz redovnu menstruaciju..No, i nakon 20-tak dana oskudnog krvarenja, opet se narucim u istu ordinaciju da vidim o cemu se konacno radi..Na srecu-primila me mlada, detaljna i posvecena doktorica koja me pregledala i sa mnom razgovarala skoro sat vremena. Dijagnoza: VANMATERICNA TRUDNOCA-formirana hematokela u lijevoj tubi (jajovodu); UZ HITNU hospitalizaciju!! Beta je tog dana bila preko 2000!!!
    Primila sam jednu injekciju metotrexata no cim me pogledao malo strucniji dr zakljucio je da je operacija neophodna-sto prije, jer prijeti opasnost rupture jajovoda!!! Danas pisem od kuce, 10 dana nakon laparoskopije, 7 dana po izlasku iz bolnice, bez lijevog jajovoda i ploda...
    Ovo pisem samo zbog ukazivanja na propuste, VELIKE propuste, nasih VELIKIH strucnjaka, da se iste ne dogode i vama.
    Sreca je u svemu sto sam ostala "samo" bez ploda i "samo" bez lijevog jajovoda jer je moglo biti i fatalno...
    Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od MajaPOP : 03.01.2011. at 15:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •