-
kompresije
Citat :Dijete koje je ispravno primilo dojku, lakše siše nego ono koje nije. Dijete s lošim položajem može dobiti dovoljno mlijeka jedino ako je tok mlijeka jak. Ali ipak, većina djece dobije dovoljno mlijeka, čak i kada je položaj loš jer većina majki proizvodi više mlijeka nego što ga dijete treba.
Pročitala sam sve o kompresijama i gotovo pri svakom podoju ih koristim no ja ne vidim pomoći od njih niti čujem gutanje dok ih primjenjujem.
Mislim da je naš problem krivi položaj jer su mi dojke bijele nakon podoja i bolne i ova gore rečenica se mislim odnosi na nas-dijete ne može dobiti dovoljno mlijeka ako je položaj loš,može jedino ako je dotok mlijeka jak a ja smatram da nije uopće jak.
Kako sve to uskladiti da krene na bolje?
-
tonina, raditi kompresije je jako dobro, ali ne ocekuj da ce ti one stvoriti dobar let down.
Meni se cinilo da mi kompresije razradjuju zlezdano tkivo u dojci, kao neka specijalna... masaza kanalica, eto tako nekako.
Nisam imala utisak da utice na let down, koliko na protok kroz mlecne kanalice, a i imala sam utisak da time poticem neke zaboravljne krajeve dojke na proizvodnju mleka.
Govorim o utiscima, jer se ipak radi samo o mom iskustvu, savetnice ti svakako mogu kompetentno odgovoriti.
Za let down je bitno da se opustis, bez toga je tesko postici otpustanje oksitocina, jer ga adrenalin blokira.
Polozaj vam je verovatno los, ali sta je uzrok tome?
Kako si inace zakljucila da bebica ne dobija dovoljno mleka?
-
postaje razdražljiva nakon što prestane let down a to traje vrlo kratko.
Dok ga ja čujem ona lijepo sisa,nekih 5 min.
Čim prestane i valjda se treba više potruditi buni se,izbacuje dojku iz usta,ja je vraćam i tako se mučimo nekih pola sata dok stvarno ona više od ljutnje ne može pa mi je žao mučiti.
Idemo tad na drugu i opet isto nakon nekog vremena
-
Draga Tonina, za pocetak probaj odgovoriti na par pitanja:
Koliko mokrih i pokakanih pelena beba ima na dan?
Kakav je izgled stolice?
Koliko je beba stara?
Koliko podoja beba ima na dan?
Jede li beba halapljivo dok osjecas let down? Mozda se naguta zraka pa treba podrignuti?
U kojem položaju dojite?
Kad doji, jesu li bebine usnice izvrnute prema van, vidi li se jezik koji obuhvaca bradavicu i proviruje iznad bebine donje usne?
Je li beba cijelim tijelom okrenuta prema tebi?
Koristis li šeširice?
Izdajes li se?
Dajes li bebi i nešto drugo osim mlijeka? Caj? Vodu?
Ima li beba dudu?
Kakav je opci izgled bebe – ima li ružicastu i elasticnu kožu (test uštipka) ili je suha, je li bebi jezik suh?
Kako izgledaju bolna mjesta? Cim tocnije opiši izgled dojke.
Za pocetak je to to!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma