Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: sunčane naočale

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno sunčane naočale

Zanima me kako da odaberem sunčane naočale jer su moje blizu raspadu (Nikola i Lucija, thanks a lot! ). Bila sam u Ghetaldusu i gledala razne (dizajnerske) modele na sniženju, ali cijene su, iako snižene, puno previsoke, a i ne znam da li ta stakla toliko vrijede ili plaćaš ime. Isprobala sam i ray ban i revo, koje su isto dosta skupe ali barem znam da su im stakla super.

U dm-u prodaju cvike po 100 kuna i imaju naljepnicu 100%UV zaštita, ne znam koja je to garancija jerbo svatko može zalijepiti naljepnicu. Da nisam u frci s lovom ne bih se dvoumila nego odmah kupila ray ban. Ovako ne znam, ima li tko pametniji? mislim na ovu temu 8)

p.s. nemojte mi ključati topic, loše sunčane naočale mogu sj***ti vid što se i te kako tiče zdravlja.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ni slučajno nemoj kupovati bilo koje naočale ako želiš sačuvati vid..a cijene Ray-ban jesu visoke ali ima i drugih ispobanih pa nemoraš tu marku imati...

ja godinama nosim vouge ne zato što su jeftinije nego jer mi se sviđaju.
    prijateljica mi ima optiku i mogu imati zaista bilo koje ali sam ostala vjerna svojoj marki(čak i dioptrijske nosim tu mark)

moj savjet bolje i bez sunčnih nego bilo koje neprovjerene

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa zanima me koje su još marke safe da ne izgubim vid. Imala sam dobre cvike Polaroid, nisu bile jako skupe ali mislim da ih u zg nitko ne drži.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam gledala nedavno u Getaldusu. Njihove naočale nađeš sad na sniženju od 100-170 kn. Mislim da se to isplati.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam znala da Ghetaldus ima svoju marku sunčanih?!? ili misliš na dioptrijske? Bila sam u dva ghetaldusa pa mi nisu ponudili, a valjda bi da imaju, ili?

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je rekla teda u Ghetaldusu, da su te njiohove naočale istog materijala i sastava kao i dizajnerske, samo bez potpisa! Ja imam jedne i super su mi! Inače, nema šanse da neke jeftilene i loše naočale stavim na sebe, jer me u roku 10 sec zaboli glava užasno!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam u studentskim danima kupovala DM-ove, Funky Fish i slične 'marke'. Nikad više. Kad ih staviš na oči nakon nekog vremena skužiš kako iskrivljuju sliku. Meni se poslije njih vrtjelo i boljela me glava.

Radije plati malo više, pa da si sigurna.
    Osobno već par godina kupujem naočale u optici Mipy u Draškovićeva (Zagreb). Ne nabijaju cijene kao Ghetaldus, imaju mnogo marki i jako su uslužni (i da, ZNAJU svoj posao - svake naočale ti posebno podese pri kupovini).
    Posljednje koje sam kupila prošle godine bile su Gucci i stajale su me 700 kn.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

khm...
    "... u DraškovićeVOJ..."

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam si uzela carera bile su oko 600kn a super su .. uzela si ih kao da nenosim stalno iste a sad visim stalno u njima

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam danas bacila oko na jedne Vogue sunčane naočale i rekla mi je teta da su stvarno dobre. Koštat će me oko 650kn.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tko prodaje vogue? Isto ghetaldus?

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Ja sam danas bacila oko na jedne Vogue sunčane naočale i rekla mi je teta da su stvarno dobre. Koštat će me oko 650kn.
    I ja jučer, ali ove su naravno 930! :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja san u proljeće uzela vogue naočale i super san zadovoljna i cijenon i njima samima došle me 700 kn. i da sad iden kupit nove opet bi prvo njih pogledala.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Već drugo ljeto nosim Avon ( :shock naočale kupljene za stotinjak kuna.
    Vid kao u curice

Oftalmolog mi je savjetovao da nije bitna marka naočala (jer cijena ne garantira kvalitetu, što smo već svi naučili, jel tako? ), nego je važnije kupovati nove čim se stare izgrebu (ogrebotine na staklu/plastici izazivaju bljeskove i iskrivljenje slike, a time i uništavanje vida) i rasklimaju (što se većini ljudi događa u prosjeku svakog ljeta), i da je važnije da pokrivaju iznad obrva i štite ispod oka od bljeskova sunca nego da su šminkerske i moderne.

A hvala Bogu izbor nam je velik, barem u Zg, pa se može naći i lijepo i pristupačno cijenom i dovoljno kvalitetno.

8)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam jedne cartier za koje vam neću reć koliko su koštale jer me sram, one su stvarno mrak

i imam jedne evita peroni, one su mi ovak više svakodnevne, mislim da su bile oko 400 kn, i ok su

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

te jeftine sunačane naocale imaju losa stakla. jer na naocala, stakla su ta koja kostaju, pa se za "naocale s placa" stakla dobiju od onog skarta koji u tvornici nije prosao kontrolu kvalitete.
    naime, leca ima samo jednu zarisnu tocku, jedan centar, i ako je ta tocka i milimetar pomaknuta, a u optici je jedan milimetar jako puno, leca nije dobra jer ce covjeku pokvariti vid.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naravno, ovdje svi govorimo iz vlastitog iskustva.

1994.g. kupila sam u Ghetaldusu no name sunčane naočale za 550kn, bila sam srednjoškolka i mama je za svoju kćer iskrcala pola svoje plaće. Nosila sam ih tri ljeta a kad je gorespomenuta oftalmologinja vidjela koliko su stakla izgrebana i same naočale rasklimane, dala mi je također spomenuti savjet.

Do prije dva ljeta nosila sam svako ljeto nove naočale u cjenovnom rasponu od 110-300kn.

Avonove sam kupila čisto da provjerim uzrečicu "cijena ne garantira kvalitetu", i uvjerila se.

Dioptrija mi je 0-0, vidim odlično i daleko i blizu, po noći se snalazim ko mačka.

8)

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    te jeftine sunačane naocale imaju losa stakla. jer na naocala, stakla su ta koja kostaju, pa se za "naocale s placa" stakla dobiju od onog skarta koji u tvornici nije prosao kontrolu kvalitete.
    naime, leca ima samo jednu zarisnu tocku, jedan centar, i ako je ta tocka i milimetar pomaknuta, a u optici je jedan milimetar jako puno, leca nije dobra jer ce covjeku pokvariti vid.
    Ove u Ghetaldusu su no name marka i jeftine (oko 250kn su bile) a imaju ista stakla kao i dizajnerske! Ne kuzim, sta potpis mora znaciti da je vrhunsko? Ja mislim da ne! Imam i sa potpisom i te, ne osjecam razliku, ali sam jednom probala neke sa pijace i nije mi pasalo! Sad, jesu li sve takve ili bas te koje sam ja probala (neki klinac na moru ih je imao) ne znam!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A valjda je razlika jesu li no name s placa ili ghetaldusova marka, samim tim nisu no name. Zanimljivo je samo da od 3 ghetaldusova dućana u kojima sam bila, niti u jednom mi nisu ponudili te naočale.
    A jel netko ima iskustva sa uvexom? (znam da sam dosadna )

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam kupila u irisu u branimir centru cvilje od evite peroni,izgledaju totalno fancy a platila sam ih 140 kn na snizenju.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni su Vouge naj.... i modeli i cijena.....i kvaliteta.... zbilja sam zadovoljna
    a od odnih po 50kn mi se zavrti i oči me bole.... ne mogu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

-u Ghetaldusu se podešavaju naočale prilikom kupnje(obavezno),jedino ako neka lijenčina radi
    -jeftiniji modeli od Ghetaldusa se prodaju prvi pa ih se može naći na početku sezone (znači od 1 mjeseca) od 190kn do 400 i imaju jako dobre plast.leće
    -ono što znam je to da kad na naočalama piše UV-400 to je to i to imaju Carrera,a ovi drugi:nemam pojma

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam kupila Ghetaldusove za 160 Kn (to je cijena na sniženju 50%) i jako sam zadovoljna. Čak i da sam ih platila 300-tinjak kuna koliko su inače koštale opet bih dobro prošla. Inače teško nađem odgovarajuće naočale zbog oblika lica (dosta mi je uska faca, pa mi većina strši ili ne stoji nikako). Ništa mi ne smeta što na njima nema velikog logotipa poznate modne marke.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ray ban su zakon, probala sam ih svakakvih( jedne vogue nedavno završile u smeću) Max Mare, Gucci, polaroid, jeftinjaka...jedine kojima nemam zamjerke su ray ban i jednom davno za 100DM u njemčiji kupljene swatch.
    OT moje nove ray ban sam platila ravno pola cijene od istog modela u našem Ghetaldusu :shock: ( kupljene u USA) Valjda su naši troškovi poslovanja dvaput skuplji
    Sad će doć sorci i reć kako meni nijedne ne valjaju jer se ja stalno žalim
    A možda da gupiš neki jeftiniji okvir, pa tražiš da ti ugrade stakla ali zatamnjena bez dioptrije ako to još neko radi...Tako uštediš, a znaš da nećeš pokvariti vid 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    ja imam jedne cartier za koje vam neću reć koliko su koštale jer me sram
    De reci, de reci... :D

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ja imam jedne cartier za koje vam neću reć koliko su koštale jer me sram
    De reci, de reci... :D
    a-a

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sve se te dizajnerske naocale rade u istoj tvornici, placate uglavnom ime.
    I sve one moraju imati 100% uv zastitu i sve su jednako dobre.
    Izdvajaju se Revo, njihova stakla su ipak malo posebnija i uglavnom su i polarizirana, Ray Ban neke jesu, neke ne, a ove druge uglavnom nisu polarizirane i od polikarbonat plastike su i sva su jednako dobra.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da vam kažem da je u Osijeku u Oculusu 30% popust na sve sunčane naočale i na sve vrste plaćanja Ne znam imaju li oni optiku u Zg ...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a-a
    Ggrrrrrrrrr, koje razočaranje!
    A tako volim padati u nesvijest kada čujem cijenu neke bolesno dobre stvari

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

budući da ja ne kupujem garderobu, kupim nove naočale: one su mi najvažniji modni dodatak koji je, usto, i neophodan.
    pa mi nije žao dati novac.

ali, imam i nekoliko pari iz NewYorkera, po 6-7 eura.
    i isto su mi super.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moja preporuka su Uvex naočale
    ja sam sebi tamo kupila dvoja, a MM jedne i prezadovoljni smo.
    firma inače proivodi skijaške naočale i opremu za motoriste, ali ima i dobar izbor običnih naočala
    kvaliteta im je super a cijene su od 200 do 500 kn
    evo stranica ako koga zanima, nalaze se u Vlaškoj

www.uvex.com.hr

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..kakvo je stanje trenutno u G.-imaju li kakva sniženja na sunčane naočale?... :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

G.-ghetaldus

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam kupila prvo polaroid u varšavi, pa sam ih uspjela potrgati i onda sam prošlo ljeto u šibeniku kupila ray ban sa polarizirajućim staklima. pazim ih kao bebu ali vrijede svaku kunu.

inače mislim da oni uvijek imaju nešto na sniženju, ali prava veća sniženja budu tek na ljeto.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

podižem temu.

imate li novijih preporuka? koji vam se brand pokazao najbolji za oči? best buy?
    gdje kupiti? jel ih kupujete preko interneta?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    podižem temu.

imate li novijih preporuka? koji vam se brand pokazao najbolji za oči? best buy?
    gdje kupiti? jel ih kupujete preko interneta?
    i mene sve ovo zanima. ja na kraju uvijek završim sa nekim jeftinjarama jer mi je muka dati neku veću lovu ako plaćam samo marku. a i smotana sam prilično pa se bojim da bi ih brzo negdje posijala ili uništila.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

U getaldusu je bilo suncanih No-brand, ali sa odlicnim staklina. I mogao si mijenjati boju stakla (sica, smedja) . Sjecam se da su moja bila oko 500kn, sto je stvarno malo za super kvalitetu. Imam ih jos uvijek (10g poslije) i nosim cesce nego nove koje su (kvalitetn) marka. Mozda i u drugim optikama imaju slicno:vlastitu marku koha he 5x jeftinija od drugih marki

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bila sam u Ghetaldusu i drugim optikama i koliko vidim cijene jako variraju,
    tj. možeš naći snižene modele dizajnerskih naočala za tu neku cijenu oko 500 - 700 kn
    pa mi nije jasno čime se rukovoditi.
    Meni su npr. u Ghetaldusu preporučili Polaroid kao izvrstan brand za kvalitetu leća,
    i još dobiješ druge za pola cijene pa fakat možeš dobiti dvoje super cvike za 700 kn.
    A opet je li bolje uzeti neki razvikaniji brand?
    Vogue, Rayban ili Dior?

Ja u principu uvijek imam 2 cvike i to jedne za more (plaža, jako sunce), koje i ne moraju biti
    vau po dizajnu, ali trebaju imati kvalitetne leće.
    i druge za grad za koje volim da su baš lijepe...
    e sad, da to cijelo veselje mogu platiti do 700 kunića bilo bi super.

Na internetu se isto da naći super dizajnerskih cvika do 80 - 100 $,
    ono da baš izgledaju vau samo mi je kupnja cvika još uvijek malo scary.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u principu uvijek imam 2 cvike i to jedne za more (plaža, jako sunce), koje i ne moraju biti
    vau po dizajnu, ali trebaju imati kvalitetne leće.
    i druge za grad za koje volim da su baš lijepe...
    I kod nas važi pravilo dvojih naočala, ali kod mene je u pitanju vožnja i grad.

Vogue (pomalo sportski model) nosim zadnjih 6 godina. Ni ogrebotine, pregledane u optici nekoliko puta, a koštale su me.... pridružit ću se onima koji ne žele reći cijenu . Sad kad preračunam po godini nošenja ispadaju najisplativije do sad, nije da ih nešto posebno pazim jer su znale padati mi s glave po kamenjaru. Za vožnju Uvex: najbolje za mene. Kako god bilo-mislim da se za dobra stakla isplati platiti određena cijena. Ove moje Vogue nisu standardni model i kod nas ih nisam vidjela. Nekako sumnjam da je po optikama puno fejka pa te izlete kupovine kod nas ne prakticiram.

Potomčica ima dioptrijske sunčane puta dva komada. Za te tek ne smijem reći koliko su koštale . Okvire smo kupili vani, a stakla dali raditi kod nas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas važi pravilo dvojih naočala, ali kod mene je u pitanju vožnja i grad.

Vogue (pomalo sportski model) nosim zadnjih 6 godina. Ni ogrebotine, pregledane u optici nekoliko puta, a koštale su me.... pridružit ću se onima koji ne žele reći cijenu . Sad kad preračunam po godini nošenja ispadaju najisplativije do sad, nije da ih nešto posebno pazim jer su znale padati mi s glave po kamenjaru. Za vožnju Uvex: najbolje za mene. Kako god bilo-mislim da se za dobra stakla isplati platiti određena cijena. Ove moje Vogue nisu standardni model i kod nas ih nisam vidjela. Nekako sumnjam da je po optikama puno fejka pa te izlete kupovine kod nas ne prakticiram.

Potomčica ima dioptrijske sunčane puta dva komada. Za te tek ne smijem reći koliko su koštale . Okvire smo kupili vani, a stakla dali raditi kod nas.
    Ovo bi i meni vjerojatno bilo jedino rješenje.

Nikada nisam uspjela naći sunčane naočale koje su mi bile ok za vožnju i za hodanje okolo baš zbog dioptrije, a sad imam komplicirana stakla s tri zone pa ni ne znam da li je moguće napraviti ovako nešto.

S druge strane, često sam znala zavidjeti ljudima kako lijepo nose sunčane naočale i dobro u njima izgledaju, a meni je pomagao samo šešir+moje dioptrijske.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku

i ja razmišljam da se konačno upustim u to, ali me sve strah... Ni ovako mi stakla nisu jeftina, kamoli još sunčana. Pa kad zakompliciram sa svojim obožavanjem muha okvira...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    i ja razmišljam da se konačno upustim u to, ali me sve strah... Ni ovako mi stakla nisu jeftina, kamoli još sunčana. Pa kad zakompliciram sa svojim obožavanjem muha okvira...
    A ako te toga strah onda dodaj još k svemu i polarizirana tanka dioptrijska stakla puta 4 ukupno. Na sreću pa nema i astigmatizam jer bih inače godinu dana radila za njene sunčane naočale.

Peterlin, napravi to i spasit ćeš se. Izabereš neki univerzalni okvir, staviš dioptijska stakla i onaj protugrebeći premaz i trajat će ti godinama. Moje Vogue ga imaju iako nisu dioptrijske i stvarno do sad nisu stekle ni jednu ogrebotinu (kuc-kuc!! ). Potomčicine su od prošle godine i kao nove su.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad po mnogim optikama imaju "akcije" leća 1+1 gratis (odnosi se i na progresivne leće!) , evo neki dan sam prolazila pored Kobačića pa im je to vani pisalo.
    Tako sam lani u optici kupila progresivne Varilux + novi okvir (naručila jeftinije preko webshopa prethodno isprobavši isto u dućanu), a onda su mi ponudili još jedne iste takve leće gratis pa sam ih pretvorila u "sunčane". Izabrala sam odlične velike sunčane naočale R.L. (isto sniženo jer je neka stara kolekcija) i unutra umetnula taj drugi par leća.
    Uopće ne kužim kako preživljavate ljeti bez sunčanih dioptrijskih, ja ih nosim već 25 godina, umrla bih bez njih. Da ne spominjem ćoravost na plaži...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Još jedan glas za dioptrijske sunčane. Prije sam nosila fotoosjetljive, preporodila sam se s dioptrijskim sunčanima. Peterlin, možda ne moraš imati sve tri dioptrije na sunčanima, već samo za daleko, pa ispadne jeftinije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto imam sunčane dioptrijske, naravno zbog stakala su me ispale skupe, imam i cilindre. No evo nosim ih već jako dugo, mislim da je prošlo i 5 godina. Malo su mi se ručkice ofucale no onako su rožnati okviri pa se ne vidi jako
    Dugo sam ih birala jer sam tražila veće okvire, a zbog cilindara nisu smjele biti jako zaobljene no našla sam ipak jedne koje su zadovoljile sve kriterije.
    A zna mi se desiti da uzmem samo njih, a dođe veče, meni se puno prije smrkne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedan glas za dioptrijske sunčane. Prije sam nosila fotoosjetljive, preporodila sam se s dioptrijskim sunčanima. Peterlin, možda ne moraš imati sve tri dioptrije na sunčanima, već samo za daleko, pa ispadne jeftinije.
    Ovo sam si i ja mislila - napraviti sunčane dioptrijske samo za van, a plus toga još jedne samo za čitanje (ne sunčane nego obične), za u torbu. Moram malo popričati s optičarkom.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a jel netko naručivao cvike preko interneta, konkretno
    Amazona ili Smartbuyglasses?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne kužim kako preživljavate ljeti bez sunčanih dioptrijskih, ja ih nosim već 25 godina, umrla bih bez njih. Da ne spominjem ćoravost na plaži...
    ja uopće ne nosim naočale na plažu, ali zato ljudi misle da sam divlja i uobražena jer ih nisam pozdravila :sljepić:

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo jos jedne sa suncanim dioptrijskim koje se nose 365 dana u godini. Unazad tri godine svoje naocale kupujem iskljucivo u Samoiraghi optici u West Gate-u ili Emmezeti (Lucko). S obzirom da imam cilindre na oba oka to mi je dosta skup hobi, a ova optika ima ludilo dobre akcije, cijene, okvire. Zadnji par me izasao svega 700 kn, okvir plus stakla, i poslali su mi postom na kucnu adresu. S godinama sam shvatila da bez dobrih suncanih, u mom slucaju dioptrijskih, ne mogu funkcionirati. Kako zivim u podneblju gdje je od 365 dana velika vecina suncana, nema sanse da se mucim. S druge strane kao mladja kupovala sam razvikane okvire, a danas mi je bitnije da okvir lijepo legne na lice a da su stakla kvalitetnija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •