Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 166

Tema: Uništeni udžbenici će se morati platiti - Kak ih zamotat?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Uništeni udžbenici će se morati platiti - Kak ih zamotat?

Uništeni udžbenici će se morati platiti

Četvrtak, 23.08.2007., 18:48

Procjenu oštećenja udžbenika radit će učitelji vođeni svojim iskustvom

ZAGREB - Djeca će na kraju školske godine udžbenike morati vratiti, a procjenu njihova oštećenja radit će učitelji vođeni svojim iskustvom. Ukoliko su udžbenici oštećeni svakodnevnom upotrebom roditelji ih neće plaćati, rekao je ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

U Nezavisnom sindikatu srednjih škola odluku Agencije osuđuju, jer kako je kazao zamjenik predsjednika Nikola Andrić, procjena stanja udžbenika nije posao učitelja.

Pravilnik o načinu oštećenja udžbenika Agencija još nema, a njegovo donošenje najavljuju za ovu jesen.

(Media servis)
    Kakvi (koji) su vam se omoti pokazali najboljima?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad ih nismo platili. neke nismo ni vratili. svi koji su bili vraćeni - završili su po podrumima... sljedeće godine - nova izdanja. jer stara ne vrijede...

btw - mi smo zamotavali u samoljepivu foliju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kakva je to samoljepiva folija? Jel' to prozirno? Gdje se može kupiti?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ni mi nismo svoje vratili ,baš sam se pitala šta da radim s njima.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Isto samoljepiva folija.

Ali to ih nije spasilo od uništavanja.
    Ne uništavaju se samo korice, već se unutarnje stranice habaju od upotrebe.
    A da ne spominjem da su svi udžbenici predviđeni za pisanje u njima.
    Nema šanse da se koriste druge godine.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure - ovo je OD OVE GODINE - nije vijest iz proslosti

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: Uništeni udžbenici će se morati platiti - Kak ih zamotat

Mislim da je i prije postojala prijetnja plaćanja uništenih udžbenika.

Ukoliko su udžbenici oštećeni svakodnevnom upotrebom roditelji ih neće plaćati, rekao je ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.
    Samo mu ne daj da ih drapa i sve će biti ok.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Glede umotavanja, super je folija na rolici, al je njome navodno jako teško zamotati knjigu. Ima ih posvuda, i nisu skupe.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo moje umotavali u ukrasni papir. Nesto slicno kao papir s kojim bi poklone zamotali.

Osim toga, postoje one plasticne folije. Ne mislim na samoljepljive koje ste spomenuli, nego one u koje se utakne knjiga, biljeznice i sl.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Kakva je to samoljepiva folija? Jel' to prozirno? Gdje se može kupiti?
    Zdenka, to je prozirna folija u koju zamotavaju knjige po knjiznicama. Malo je pipkavo, ali nakon prve skuzis foru. Meni je odlicna, i ove godine cemo opet knjihe zamotati/zalijepiti u nju. Sve drugo nam je bilo losije.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam je vec kupila
    al sam misla mozda su bolji oni plasticni omoti

aj daj sad neki tips & tricks

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Treba ti igla i ravnalo. Ja sam ravnalom tiskala foliju na knjigu jednom rukom a drugom rukom skidala onaj papir s folije. I onda na kraju ako ostanu mjehurici, ako ih ne mozes istisnuti, izbusis ih iglom i poravnas. Lijepila sam malo i preko ruba, pa onda moras foliju iskrojiti s dodacima, sto je jednostavno jer ima onaj raster s druge strane.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, biljeznice u obicne plasticne omote kakve smo i mi imali, ona sta se navuku na korice.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji vise vrsta tih plasticnih omota. Mi smo mogli kupiti samo male za biljeznice. Za knjige ih nije bilo, bar ne takvih.

Za knjige sam mogla kupiti nekakve komade plastike koji su sa strane imali ljepilo kojim bi se priljepili na knjige, ali to ne stoji cvrsto, pa sam odustala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mame od 1. do 4. oš, ne treba se brinuti jer su sve knjige za tu dob, pa i udžbenici, uglavnom predviđene da se u njih nešto i piše, a takve knjige se ne vraćaju. Mi smo prošle godine vratili samo jednu knjigu, mislim da je to bio udžbenik iz hrvatskog.
    Tko ima knjige od Alfe, ode k njima po omote jer oni nabave plastične omote s mjerama za njihove knjige. Školska knjiga mislim isto.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to da će se pokidane knjige morati plaćati je odavno
    moja sestra je 7 razred i dobija knjige
    knjige su danas toliko loše napravljene tj. uvez im je katastrofalan da je vrlo teško izbjeći da koji list ne ispadne pogotovu ako se knjigama služi
    moja sestra uzima tanke ovitke u knjižarama svake godine i relativno ok čuvaju knjige
    korice budu zaista ko nove ali problem je što stvarno listovi ispadaju iz uveza

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Malo našeg iskustva:

Za sve knjige koje postoje omoti prikladne veličine (to je obično 2/3) kupujemo u knjižari. Za one knjige koje nisu standardne veličine lijepo odemo u Bauhaus pa kupimo samoljepljivu prozirnu foliju (onu kao tapete u boji). Kad se s tim umota baš se dobiju čvrste korice, a i mjehuri se teže stvaraju. Ona tanka folija za knjige meni je koma.

Savjet mamama prvašića: čim dobijete knjige u školi odmah s torbom u prvu bolju knjižaru pa kupite sve što ima jer se na licu mjesta omoti isprobaju. Poslije je teže jer nekad omot ne paše za cca 0,5 cm.

Pisanke oduvijek umotavamo u obične plastične omote.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijatelji koji su nam posudili knjige na listanje isto su prošle godine dobili uputu da ih moraju vratiti, pa su na kraju ostale kod njih.

A što neki i kažu, što će sada ta knjiga mome djetetu kada je i tako sva ispisana. Mogu je dati samo u reciklažu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ta samoljepljiva folija je ok, ali ja sam riknula dok sam sve knjige obljepila. Izgledala sam ovak kad je bilo gotovo.
    Ono krenem ljepit, pa se negdje slučajno dotaknu dvije ljepljive strane i ode sve vrit.
    I ove godine čemo s njom zamotati knjige jer je stvarno lijepo sačuvala korice, ali si budem popila neku tabletu za smirenje i poslat ću djecu kod bake, a muža u birtiju dok omotam knjige.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila xy metara samoljepive filije i pala na prvoj knjizi, sve mi se zalijepilo kako ne treba i onda sam trgala korice
    (a ja sam ko mala imala knjige u samoljepivoj foliji i to mi je najnajdraze ali moja je mama ocito spretnija ili joj je manje bilo stalo )

sljedece jutro smo putem do skole posli u knjizaru i kupili sve te plasticne omote, kako je netko gore rekao - ima ih za sve izdavace.
    izdrzale su do kraja. knjige i radne biljeznice i sve pisanke su mu u super stanju, spremit cu ih u jednu kutiju da ih otvori jednom kad mu djeca budu isla u skolu

susjed mi je pricao da su nedavno imali 50 godina proslave svog prvog razreda i da im je uciteljica jos ziva, on je donio stare knjige i to ih je svih jako razveselilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo i ove godine morali vratiti udžbenike. Vraćaju se samo ooni udžbenici u koje se ništa ne upisije. Adrian nije oličenje urednosti pa su svejedno knjige bile skroz OK. Mi smo sve knjige odnijeli u knjižaru pa su nam oni dali omote za te knjige. To se pokazalo srednje uspješno. Recimo da smo tako omotali 80% knjiga ostale smo kupili one omote koji sa svake strane imaju samoljepivu trakicu i ti su na kraju super izdržali do kraja godine.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo morali vracati knjige niti na kraju 1., a ni 2. razreda :?

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    susjed mi je pricao da su nedavno imali 50 godina proslave svog prvog razreda i da im je uciteljica jos ziva, on je donio stare knjige i to ih je svih jako razveselilo
    ja još uvijek imam 'naš put' 1, 2 i 3. (udžbenici iz hj kad sam išla u prvi razred.)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I nama se samoljepiva folije pokazala najbolja. Treba tražiti deblju, ako se može birati. Zamatanje s tankim folijama je puno pipkaviji posao.
    Dobri su i veliki čvrsti listovi starih kalendara, ali ako su dovoljno čvrsti da čuvaju knjige, tada je s njima teško raditi.
    A kad dijete pređe s torbe čvrstih stranica na ruksak, i još krene preko knjiga uguravat šlape, dres i ostalo, nema tog omota koji sačuva knjige.

Iskreno rečeno, meni je vraćanje knjiga glupo. Nedostaju nam stari udžbenici za provjeru pravila i definicija. Svaka čast udžbenicima u kojima piše: u petom razredu smo naučili... pa daju podsjetnik. Ali ima i onih drugih: Prisjetite se i odgovorite na pitanja: što je x, što je y, i kako se izračunava z.
    A što ako se dijete ne prisjeti, kud će pogledati?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam za sve knjige pronašla odgovarajući plastični omot i za svaku knjigu sam odmah uzela i jedan rezervni pa sam ih na polugodištu promijenila. Kad sam vidjela da ću morati nešto rezuckati i lijepiti, shvatila sam da mi je lakše tabanati po gradu i gnjaviti prodavačice u knjižarama.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    ja još uvijek imam 'naš put' 1, 2 i 3. (udžbenici iz hj kad sam išla u prvi razred.)
    A Sunce na prozorčiću ???

Dakle, kad je već riječ o udžbenicima: mi imamo sve sačuvane od 1. razreda. Sad ćemo u 4. Kud sa starim udžbrenicima, vježbenicama....?
    Ok, nešto ćemo čuvati za uspomenu, ali toga je tolikooooo.... A ne baca mi se u stari papir.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kud sa starim udžbrenicima, vježbenicama....?
    Ok, nešto ćemo čuvati za uspomenu, ali toga je tolikooooo.... A ne baca mi se u stari papir.
    i ja se ovo pitam...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Dakle, kad je već riječ o udžbenicima: mi imamo sve sačuvane od 1. razreda. Sad ćemo u 4. Kud sa starim udžbrenicima, vježbenicama....?
    Do sada sam svake godine nosila udžbenike u Caritas/Merhamet, a ove godine sam bila zbunjena činjenicom da nikome više ne trabaju. :? Muka mi je od bacanja knjiga, pa mi lanjske griju ormar. A i one od idućih godina će. Loše se osjećam kada se stvari proizvode za jednokratnu upotrebu. Voljela bih da se vraćaju i da koriste još nekome.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam đaka u kući (još smo skroz mali), ali evo jedan trik za zamotati knjige i sveske. Meni je mama umotavala knjige u plastičnu foliju, koju bi onda zavarila po rubu onim aparatom za varenje folije (koristi se za zavariti vrećice sa hranom za zamrzivač). Folija se tad kupovala na rolni, baš za taj aparatić, ali može i običan deblji najlon. Iskroji se komad visine knjige, sa dodatkom za presaviti unutar korica. To se presavije i zavari. Tad nije bilo odgovarajućih plastičnih omota, a bilo kakav papir bi se vrlo brzo pohabao. Nadam se da sam nekom pomogla.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam jučer poslijepodne obišla dobar broj zagrebačkih knjižara, ali nisam našla odgovarajuće omote ni za jednu knjigu/vježbenicu za 1. razred. Jedino za crtančice sam našla omote, a sve ostalo smo MM i ja do u sitne sate zamatali u samoljepive omote.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam jučer dva sata zamatala knjige, na kraju sam bila skroz histerična. Malo u gotove omote, malo u one što su samo na kraju samoljepljivi a malo u te samoljepljive folije. Katastrofa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je MM zamatao sa onim koje imaju trakicu na rubu i super je ispalo. Mislim da je bio gotov za sat vremena.

Ja sam lani zamatala i bilo je to jedno traumatično iskustvo

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam ja doma i NAs put 1,2,3 i Moj Dom i Moj Dom i zavicaj, Sunce na prozorcicu, Lopta trci ulicom, Malo cestom, malo prugom (tu se uci kako se konji trebaju voditi na povodcu ... ), sve relativno dobro sacuvano.

A ove godine nismo jos nista zamotali, citam sad vasa iskustva ...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pridruzujem se ogorcenim 'zamatacima'
    zasto se knjige moraju zamotati bas u jednom danu, kad uciteljice znaju o kakvom se poslu radi?
    zasto ne mogu propisati neki standardni format udzbenika, pa da mozemo kupiti unaprijed nekakve opcevazece omote?

u nasem kvartu je jedna papirnica prodavala komplete omota priredjene posebno za svaki razred (dobili su popise udzbenika od skole). KAd sam to cula mislila sam da je problem rijesen, ali kad sam pobjegla s posla da kupim omote, uvidjela sam da je red ogroman, da se ceka i vise od sat vremena, i odustala sam (jer sam znala da doma imam samoljepljive folije).
    kad sam u 9 navecer dosla s posla, spremili smo klince spavati, i primili se zamatanja. prvo ja, pa muz.
    ali to je uzasna gnjavaza, ili sam ja strasno nespretna. najveci problem su mi bili rubovi. I na kraju nismo imali dosta folije, pa je nekoliko knjiga ostalo neomotano.
    uslijed tog posla, malo je splasnulo moje blazeno-euforicno raspolozenje od jutra.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    pridruzujem se ogorcenim 'zamatacima'
    zasto se knjige moraju zamotati bas u jednom danu, kad uciteljice znaju o kakvom se poslu radi?
    zasto ne mogu propisati neki standardni format udzbenika, pa da mozemo kupiti unaprijed nekakve opcevazece omote?

u nasem kvartu je jedna papirnica prodavala komplete omota priredjene posebno za svaki razred (dobili su popise udzbenika od skole). KAd sam to cula mislila sam da je problem rijesen, ali kad sam pobjegla s posla da kupim omote, uvidjela sam da je red ogroman, da se ceka i vise od sat vremena, i odustala sam (jer sam znala da doma imam samoljepljive folije).
    kad sam u 9 navecer dosla s posla, spremili smo klince spavati, i primili se zamatanja. prvo ja, pa muz.
    ali to je uzasna gnjavaza, ili sam ja strasno nespretna. najveci problem su mi bili rubovi. I na kraju nismo imali dosta folije, pa je nekoliko knjiga ostalo neomotano.
    uslijed tog posla, malo je splasnulo moje blazeno-euforicno raspolozenje od jutra.
    Mi nismo jucer ni krenuli sa zamatanjem, bili smo iscrpljeni od kupovine (cipele za oboje klinaca, morali smo to obaviti zbog danasnje kise) i zamatanje cemo srediti ovih dana. Knjige ce prezivjeti to, a i mi cemo malo promozgatikako to najbolje napraviti. U nasoj skoli se koriste Alfini udzbenici, jel netko zna gdje to oni imaju knjizaru odnosno gdje se mogu nabaviti njihovi omoti?

Usput, jucer oko 17h smo prosli pored knjizare i papirnice Znanje u Frankopanskoj i unutra je bilo svega nekoliko ljudi ... :? navalite danas tamo po ono sto vam jos nedostaje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u ilici u knjizari mladost nasla omote za sve knjige osim za engleski, tu cu potraziti danas po gradu

ali definitivno je redove za knjige zamijenio red za omote :/

pisanke necu zamatati jer sam ove godine odlucila da koristi profilove zbog tvrdjih korica, lani su mu samo te uspijevale izdrzati boravak u torbi, ostale se sfrcu na dno i guzvaju

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    Kod nas je MM zamatao sa onim koje imaju trakicu na rubu i super je ispalo. Mislim da je bio gotov za sat vremena.
    Ja sam lani zamatala i bilo je to jedno traumatično iskustvo
    Samo radne biljeznice smo smjeli u ove s trakicom ljepljivom i cim sam skuzila da mi tlak raste i zivci otkazuju, MM je preuzeo i zaista bez frke umotao.

Ja sam knjige umotala u ukrasni papir (bez ljepljenja, tako trazi nasa uciteljica) i bilo je brzo gotovo - praksa iz visih razreda osnovne i cijele srednje... stalno sam umatala u reklame i postere.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Ja sam knjige umotala u ukrasni papir (bez ljepljenja, tako trazi nasa uciteljica) i bilo je brzo gotovo - praksa iz visih razreda osnovne i cijele srednje... stalno sam umatala u reklame i postere.
    bejbe, sve imamo tu praksu, ali nam je, a mislim i tebi, malo predaleka

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam volio umotati u obicni bijeli papir pa poslije po njemu nesto nacertati ili kolazirati (nekad sam jos sve to obukao u obicnu plasticnu foliju, kao od vrecica za zamrzavanje, onda jos nije bilo tih prozirnih samoljepivih folija).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali definitivno je redove za knjige zamijenio red za omote
    bas. ja zamatam u onu foliju koja se kupi u boje i lakovi, spajam s onom masinicom za zavarivanje vrecica. i sad mi vec dobro ide. ali sam stajala u redu zbog nekoliko pisanki bez kojih sam mogla, nisam ni skuzila da cu toliko cekati. bilo je troje ljudi ispred mene. ali od toga jedan dida s tri kompleta knjiga u onim kolicima za plac :shock: , jedna mama s blizancima, i jedna mama koja je kupila sve roza sto je u knjizari bilo

bas me zanima kako se ministar snasao

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nas su bas upozorili da umatamo u prozirne omote, jer onda klinci mogu prepoznati knjigu koju trebaju po koricama.
    Toncek je boravkas, tako da su mu u torbi uvijek sve knjige (11 komada) plus teke. Treba se snaci u tome.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lani su u školi klincima prigovarali ako nisu imali zamotane knjige drugog dana, naježila sam se kad je mali oponašao zajedljiv glas "Zašto to niste jučer učinili, imali ste vremena".
    Gotove omote ne možemo kupit unaprijed, jer ne znamo kakvi trebaju. Preostaje nam sa svim udžbenicima u knjižaru u red ili omatati papirom ili folijom. Ovo drugo je višesatni posao za cijelu obitelj. Nakon kojeg smo svi živčani.
    Ove godine nismo ništa kupili unaprijed, mali je jučer imao školu popodne i dok je došao iz knjižare u kvartu je virio red do susjednog kafića. Ostavila sam mu lovu da pokuša danas prijepodne kad nije gužva naći omote.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam jos nis zamotala - budem... 8)
    opce ne kuzim tu frku s zamatanjem knjiga
    i nisam mogla vjerovat kad sam jucer vidla red od 20 metara pred knjizarom

pa kaj bu se dogodilo ak 4 dana kasnije zamotamo kjnige?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vlvl, koji je to kvart? jel vrbik?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    pa kaj bu se dogodilo ak 4 dana kasnije zamotamo kjnige?
    mukice, neka su djeca od svojih uciteljica cula da knjige moraju biti zamotrane do danas, tj citala sam u novinama da ih je dosta dobilo takve upute

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zakaj, da, Vrbik.
    Sad mi je malac javio da su u knjižari rekli neka donese knjige i ostavi, pa će ih oni zamotat. Ali ja mu navodno nisam ostavila dosta love. Tj. nije ostalo dosta nakon što si je on izabrao teke.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

5 razred, 23 knjige sve različitog formata

5 sam umotala folijom sa samoljepivom trakicom, jednu sa samoljepivom folijom (zemljopisni atlas, koji ne stane niti u jedan omot, a nema tvrde korice),
    za dio preostalih imamo omote (neke na mjeru, a neke za 4 cm veće)
    2 knjige iz likovnog su veće od A4 formata, tako da za njih nema omota (osim ako ih Profil nije proizveo - to idem danas provjeriti),
    a druge neomotane čekaju da oporavim živčeke i bacim se na posao!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mukice, neka su djeca od svojih uciteljica cula da knjige moraju biti zamotrane do danas, tj citala sam u novinama da ih je dosta dobilo takve upute
    nama je učiteljica direktno rekla da zamotamo knjige do sutra...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    a zakaj, da, Vrbik.
    Sad mi je malac javio da su u knjižari rekli neka donese knjige i ostavi, pa će ih oni zamotat. Ali ja mu navodno nisam ostavila dosta love. Tj. nije ostalo dosta nakon što si je on izabrao teke.
    susjedo, odao te red do susjednog kafica

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    nama je učiteljica direktno rekla da zamotamo knjige do sutra...
    i nama.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •