Citiraj sorciere prvotno napisa
eh, ančice - moja kikica ide u SEDMI razred. o programu ti neću ni govoriti - toliko je prenatrpan da to nije normalno.

dok je bila manja, stvari su bile puno lakše. sad profesori "nadoknađuju" ispitivanja koja nisu stigli. od 12 predmeta (ako u to uključim tjelesni i likovni) - očekuje ih ispitivanje iz 9 ili 10 - što kroz testove, što usmeno.

naravno, treba dodati obaveznu lektiru i modru lastu (?). mi smo nekad modru lastu ČITALI, a njih sad ISPITUJE
Ancica je hvalila ovakav raspored praznika kakav smo i mi dobili ove godine. Taj joj je raspored jako dobar jer očito je da tamo učenik nije pod stresom od ispitivanja i testomanija.

Dakle nisu praznici razlog naših nezadovoljstava nego oni leže negdje drugdje i dublje. Možda u pravilniku u ocjenjivanju. Možda treba srezati testomaniju. I apsolutno se slažem da programi nisu primjereni.

Ali opet - zar su praznici tome razlog?

Kao što je Ana rekla - kratki praznici svaka otprilike dva mjeseca jako dobro dođu da se dijete malo odmori, ali ne smiju biti predugački jer ih potpuno izbace izkolotečine i moraju se predugo ponovo navikavati na školu.

Pitanje je kuda s djetetom kojem su oba roditelja zaposleni (mislim da je u Hrvatskoj to jos u vecem broju nego vani) a dijete je na predugim praznicima prepusteno samo sebi. To niposto dobro ne djeluje, pogotovo na manju djecu.

Razmislimo dakle u cemu su uzroci naseg nezadovoljstva pa pucajmo po tome, a ne po praznicima koji su jedan pozitvan pokusaj pomaka na bolje.

Ela