-
koliko ja vidim, na ovoj raspravi nema baš roditelja djece koja idu u više razrede. mišljenja struke uvažavam - kad vidim pozitivne rezultate na djeci. a ovdje ih ne vidim.
ja (a pretpostavljam i zanamala s kojom se slažem i na drugim temama o školi) očito gledamo KROZ RAZMIŠLJANJA NAŠE DJECE.
kako izgledaju ZA SADA ova dva tjedna?
testovi: fizika, kemija, matematika, engleski, njemački
lektira + modra lasta (koja se ispituje)
naravno, uz to idu i usmena ispitivanja. i eventualno još neki test koji će biti najavljen u zadnji čas.
praznici su nam prošli uz pripreme za božić, i pisanje zadaća NA božić - pa do početka nastave. onda 3 dana u kojima su svi bili dilajla - pa jedan dan ne u školu, pa petak na kojem je falilo 50% učenika... zbog toga su se svi testovi i ispitivanja koncentrirali na ova dva tjedna.
moja kćer je od prvog razreda 5.0, i na polugodištu i na kraju godine. ovo je prvi puta da ju vidim totalno frustriranu, jer se
NIJE ODMORILA .
profesorice rac, ančica ima dijete od PET godina, i drukčiju školu. pretpostavljam da su kod njih riješeni i drugi problemi u kojima mi grcamo.
svima je jasno da pravilnici i tzv. pedagoški pristupi nisu primijenjeni kod svih profesora (čast izuzecima koje jako poštujem). dok se te stvari ne riješe - praznike treba vrati na staro.
u razredu moje kćeri (koji je najbolji u njihovoj generaciji) barem polovica učenika će imati slabije ocjene iz jednog dijela predmeta - zbog ovih praznika.
na dušu svima koji su napravili nepromišljen potez s praznicima.
vjerojatno se sjećate šuvarove "reforme". pobjegla sam joj zahvaljujući preskakanju razreda u srednjoj školi. bila sam prva hrvatska "preskakačica". maturirala s odličnim. njegova "dugačka ruka" me dostigla na drugoj godini fakulteta - gdje su ukinuli smjer koji sam studirala, i dodali nam SEDAM ISPITA RAZLIKE.
ne želim da i moje dijete prolazi kroz nečije eksperimente.
možda bi bilo dobro da gospodin ministar krene od udžbenika (dakle rasterećenjem programa). ili težine školske torbe - koju sam ja vagala u svom sedmom razredu: bila je teška DEVET kilograma, kao i školska torba MOJE KĆERI.
dakle - NIŠTA se nije promijenilo, osim kozmetike.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma