-
Žalosno bi bilo da imamo jednaka razmišljanja jer ja problem gledam očima profesora a vi očima roditelja.
Obično citiram stvari na koje imam nekakve komentare jer bez citata bi one izgubile smisao.
A vaša mi rečenica nije promakla. Samo smatram slijedeće:
Praznici se mogu vratiti na staro. Pri tome se ništa od onog što kritizirate neće promijeniti. Nastavnici koji ostavljaju poslove za zadnja dva tjedna ostaviti će ih za zadnnja dva tjedna. Učenici koji ostave učenje samo pred ispit ostavit će ih samo za pred ispit. Ne vidim zašto napadati praznike zbog toga! Prenatrpanost programa tamo gdje je ima ostaje bez obzira na praznike!
Ja nisam trebala svoj način rada prilagođavati nikakvim praznicima jer za to niti nema potrebe, niti previše ovisi o meni. Trebalo bi uvijek raditi kao da praznika nema - i nastavnici i učenici. Imamo najmanje 4 sata tjedno nastave matematike po razredu u mojoj gimnaziji pa prema tome ne moram se bojati da ću imati premalo ocjena. Učenici koji žele odgovarati za veću ocjenu (ako nisu ispucali svoje pravo) odogovarat će i ovako i onako. Testove pišem na kraju odrađene cjeline kada im dođe red bez obzira na praznike. Oduvijek (i prije pravilnika) se unaprijed (bar dva tjedna) dogovaram s učenicima o pismenoj provjeri. Pravilnik nam zapovijeda 3 dana! Mene pomicanje praznika osobno previše ne pogađa. Ah, da, ne mogu ići na dugačka putovanja! Ali mislim stvarno da je ljepše ostaviti zaključivanje nakon Božića nego prije njega. Naravno, ne i sve testove, jer ima dana i u slijedećem razdoblju. Test više ili manje neće promijeniti ništa! I ove godine je bio pozitivan učinak pomicanja praznika jer nisam morala prije Božića zaključivati ocjene. Ako je ocjena trebala biti loša bar za Božić je učenici nisu nosili doma! Ali i to je stvar koja je irelevantna! Kakve god praznike imali problemi ostaju.
No nije stvar samo u zimskim praznicima. Polemike su velike - da li je bolje imati puno manjih predaha ili jedan ogroman kako se neki izjašnjavaju. Ja sam pokušala argumerntirati svoja razmišljanja zašto kalendar praznika nema previše veze s onim na što se većina bune - stres za vrijeme Božića i Nove godine zbog učenja i priprema za zaključivanje ocjena. Zaključivanje je u našim školama postao stvarno preveliki stres za obje strane. Hajdemo malo o tome razmišljati i kako ga ublažiti jer pomicanjem praznika prije ili kasnije tu činjenicu nismo izbjegli. Mislim da se trebamo fokusirati na uzroke a ne na posljedice i u tome je bila bit svega što pišem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma