A sad dalje..kazes ne sjecam se svog skolovanja..ma kako da ne..sjecam se da je moj mladji brat (10 godina mladji) dobio moje knjige ( a moji klinci su godina dana razlike i do sada nisu niti jedne knjige mogli naslijediti jer im je program svake godine drugaciji)...

Sjecam se da su nam testovi bili najavljivani (cak i diktati),a da moji dolaze zuti u faci jer ih je iznenadila testom,iako su joj skrenuli pozornost da su taj dan vec pismeno odgovarali (uz primjedbu "zalite se ministru")...

Sjecam se da smo sa nestrpljenjem ocekivali 14 dana zimskih praznika jer smo sve stigli...i skijanje i odmor i ponavljanje...,a gledam mojima tuzne face ,jer iz Du otici na skijanje znaci gubitak 2 dana koji odlaze na put,znaci 5 dana skijanja i hops u klupe !

Sjecam se da smo i onda imali profesore koji su bili bog i batina i razrede od 34-37 ucenika,ali nisu bili optereceni stizanjem programa niti silnim kontrolama kojekakvih inspektora skolstva...

Sjecam se da pojma nisam imala tko je direktor skole (sada ravnatelj) jer su nam profesori bili izuzetan autoritet,a mojim klincima upravljaju kamere po svim hodnicima ,a ravnateljica je predmet sprdnje ....

Sjecam se kad je covjek sletio na Mjesec...ali kakve to veze ima..Poanta price je da se ide na bolje....a iskreno....ne nazirem to svjetlo na kraju puta,.....

Ne kazem da su mu sve ideje lose.....dapace..pozdravljam olaksavanje skolskog programa...ideju matematike jedan dan ,hrvatskog drugi dan,manje knjiga,lakse torbe,opisne ocjene za lik,tjel,glaz.,uvodjenje inform. od 1 razreda,vracanje vjeronauka u crkve..,pa i rascjepkane odmore...ali NE podrzavam experimentiranje na vrat i na nos jer tako stradaju moji klinci...

btw. i ja jos pamtim i osjecam posljedice suvarovog rezima,zbog kojeg nisam u struci u koju sam bila zaljubljena

I sto kaze prijateljica po muci....Moj sin je evo do 7 razreda bio odlikas,napredni matematicar i informaticar,malac sa fotogr. pamcenjem..Po PRVI put ga vidim raspamecenog i to da on ne stize!!!!!!