Results 1 to 18 of 18

Thread: Pitanje za mame na moru

oblakica

Default Pitanje za mame na moru

Molim za pomoć: spremamo se preko vikenda na more, na dva dana samo da se malo maknemo od doma (konačno i babinje prošlo :D ).Beba mi je stara mjesec i pola i dojim ga (bez dohrane).Problem je u tome sto sam maloprije pricala sa jednom poznatom i kaze mi da se niti slucajno ne kupam, ni u moru ni na bazenu, jer cu inace izgubiti mlijeko!!?? :shock: Neka njena prijateljica imala takvo neugodno iskustvo.........
    Nisam nikada cula za takav slucaj, ali naravno da se boljim.. ne bi voljela prestati dojiti... ima li netko kakvih iskustava s tim?

Hvala unaprijed

drndalica's Avatar

Bedastoće
    Moj malac obavezno poslije mora potegne malo iz sise da 'prezalogaji'. A ima već 1,5 god. 8)

oblakica

I meni to zvući fakat glupo, ali ne škodi pitati... hvala ti na odgovoru..

naravno da se možeš kupati. svašta ćeš se još naslušati...... Mi smo danas slavili prvi rođendan, i kad se bebač umorio htjeo je malo pocicati, možeš si misliti kako su gosti bili :shock: Kako može dijete od godinu dana još sisati, pa neće mu se razviti čeljust, da čitala sam ja u Glasu Istre itd itd

Morwen's Avatar

Slobodno se možeš kupati!
    Kupanjem ni na koji način ne možeš izgubiti mlijeko. Količina mlijeka ovisi isključivo o bebinom dojenju, te nikakve temperature (nit visoke nit niske) neće smanjiti stvaranje mlijeka.
    More doduše može biti malo, ajmo reć - prohladno, pa se u tom slučaju mogu mliječni kanalići malo stisnuti i protok može biti usporeniji. Zato ti možda neće mlijeko poteći iste sekunde kad izađeš iz mora. No, čim se prepustiš toplini sunca i zraka, kanalići će se opet proširiti i sve pet.

Neke bebe vole slankasti okus cice i uopće im ne smeta što se mama kupala u moru, a ako se tvojoj bebi ne bude sviđala kombinacija slano-slatko uvijek možeš isprati cicu u čistoj vodi.
    Uživaj u moru

oblakica

Hvala svima... ma svasta sam vec cula, oguglala na sve to vec, ali ovo mi fakat bio prvi glas... i ma koliko glupo zvucalo morala sam pitati...

Hvala svima... jedva cekam more, da se bacim, zaronim i konacno ohladim!!! Zadnja 2 mjeseca trudnoce sam skapavala od vrucine, natekla ko balon, lezala jer sam imala trudove i jedina mi je zelja bila skociti u more i ohladiti se od glave do pete!! I bas bi bila zalosna da to ne mogu napraviti ovaj vikend....

Pozdrav!

Loryblue's Avatar

samo se ti okupaj i nauživaj u moru.
    more je poprilično toplo (btw=.
    i prvi put čujem za ovu glupost.
    pa zamisli majke iz priobalja kad dođe lito: ili bi sve bile neokupane u moru i dojile ili bi bile okupane i ne dojile.

iskreno, žene na moru sasvim fino i uredno doje, a pritom se i kupaju i sunčaju.

To ti je jedna bapska, a bapska kao i sve bapske.
    Samo se ti okupaj.

MGrubi's Avatar

ta bapska ide u isti koš ka i onda da žena poslije poroda ne smije nosom provirit iz kuća niti kročit u crkvu

Da pobijemo te bapske price.. ja sam se kupala i..
    nikome nista, veci mi je problem bio prejaki LD..
    I danas idem na Brac i.. vodim mrvicu sa sobom na plazu..
    u hladu joj nece nista bit, more je zdravo!
    samo se ti okupaj!

mogla ti je tako reć i nemoj se tuširati

ja sam se kupala mjesec i po nakon poroda i sve je ostalo isto, kupanje nije utjecalo na moje dojenje, ali je utjecalo na moje opce stanje-preporodila sam se. opusti se i uzivaj-sretna mama sretna beba

Baš....a Roko je svaki dan obavezno imao cicanje i spavanje nakon kupanja u moru..i baš ga je bila milina vidjeti...i moram reći svi su imali samo riječi pohvale..baš sam bila oduševljena..
    samo se ti kupaj i doji..

Moja frendica živi u Zadru i isto su joj susjede savjetovale da se ne kupa u moru jer će izgubiti mlijeko. Da ne povjeruješ ...

(maša)'s Avatar

ja se kupala 6 dana u Senju (nije baš bila ni pretopla voda) a mljekeco je još tu ..ne brini i samo naprijed....

ni Mihaelunije smetala slana sisa na plaži

mina30's Avatar

Ja se kupala svih mjesec dana dok sam bila na moru, i zamisli jos dojim

Trina's Avatar

A ja živim na moru i mlijeka ko u priči

buby's Avatar

ovo me nasmijalo, ode mlijeko ča

oblakica, uživaj na moru i doji