Pribojavala sam se craskog između ostalog i zato jer sam čula da se nakon carskog kasnije dobiju bebe.
Pomisao na odvojenost od bebe mi je bila grozna, zapravo sam se nadala da ću bebu odmah dobiti na prsa kad rodim, ali eto, dogodio se craski, zatražila sam spinalnu da bar nakon svega odmah vidim svoju curicu. Nisam je mogla ni poljubiti zbog maske na licu, a ni pomaziti jer su mi obje ruke bile svezane. Rodila sam u 01:10, do 15h sam ležala u predrađaoni jer nisu imali mjesta, u 17:30 kada su prvi put nosili bebe donjeli su mi ju i rekli da samo 5 minuta maženja i gotovo. U 19:30 je došao pedijatar (dr.Stanojević) i ja sam ga pitala da li ja smijem dobiti svoju bebu kao i sve ostale mame s obzirom da sam rodila na carski, da imam infuziju i još nešto i da li ju smijem dojiti. Rekao je da smijem, da ako želim da će im reći da mi je odmah donesu. I dobila sam ju za 5 minuta. I ostala je kao i sve ostale bebe. I dobila sam je ujutro u 5:30 i u 10h uz kvocanje sestara. Nešto tipa
Sestra 1: "A od kada to sekcije dobivaju bebe prvi dan?
Sestra 2: "Od kada mame to traže!"
:shock: .
I tko tu koga sada? Da je nisam tražila dobila bi je tko zna kada!
A mene zanima zašto? I kako je pedijatar rekao da može, a prije toga se nije moglo? Ja sam svoje tražila, ali imam mama koje to ne bi i kojima bi možda zbog toga početak dojenja bio puno teži i mukotrpniji!