Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Zašto ne daju bebe nakon carskog???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Zašto ne daju bebe nakon carskog???

Pribojavala sam se craskog između ostalog i zato jer sam čula da se nakon carskog kasnije dobiju bebe.
    Pomisao na odvojenost od bebe mi je bila grozna, zapravo sam se nadala da ću bebu odmah dobiti na prsa kad rodim, ali eto, dogodio se craski, zatražila sam spinalnu da bar nakon svega odmah vidim svoju curicu. Nisam je mogla ni poljubiti zbog maske na licu, a ni pomaziti jer su mi obje ruke bile svezane. Rodila sam u 01:10, do 15h sam ležala u predrađaoni jer nisu imali mjesta, u 17:30 kada su prvi put nosili bebe donjeli su mi ju i rekli da samo 5 minuta maženja i gotovo. U 19:30 je došao pedijatar (dr.Stanojević) i ja sam ga pitala da li ja smijem dobiti svoju bebu kao i sve ostale mame s obzirom da sam rodila na carski, da imam infuziju i još nešto i da li ju smijem dojiti. Rekao je da smijem, da ako želim da će im reći da mi je odmah donesu. I dobila sam ju za 5 minuta. I ostala je kao i sve ostale bebe. I dobila sam je ujutro u 5:30 i u 10h uz kvocanje sestara. Nešto tipa
    Sestra 1: "A od kada to sekcije dobivaju bebe prvi dan?
    Sestra 2: "Od kada mame to traže!"
    :shock: .
    I tko tu koga sada? Da je nisam tražila dobila bi je tko zna kada!
    A mene zanima zašto? I kako je pedijatar rekao da može, a prije toga se nije moglo? Ja sam svoje tražila, ali imam mama koje to ne bi i kojima bi možda zbog toga početak dojenja bio puno teži i mukotrpniji!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vjerovatno zato jer je carski ipak operacija, a neke se žene osjećaju slomljeno nakon nije.
    Ja sam bila šokirana time da su mi Miju donjeli na 5 minuta. :shock: Naravo da sam protestirala.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne daju kod nas. Moja seka je rodila u Italiji, carski uz spinalnu, malenog su donijeli za nekih 40 minuta (bio je hitan carski).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Izvrsno je da si se tako brzo oporavila Mislim da je u redu što si reagirala da bi odmah htjela svoje dijete ..
    ..ali, med, osoblje uvijek mora ostaviti mjesta za postoperativne komplikacije ili komplikacije nakon anestezije - ipak je to operativni zahvat gdje postoji šansa za krvarenje unutar abdomena i sl., a velika većina ljudi, ne samo novopečenih mama, je opijena nakon anestezije, pospana ili spava, a anestetici mogu malo promijeniti percepciju čovjeka, kao i svi lijekovi koji imaju nuspojave; zato su med. djelatnici oprezni. Mislim da je lošija alternativa, da se ženi tako šta dogodi, dok ima dijete u naručju. Ovako daš malo vremena, ne satima, da se vidi hoće li s mamom biti sve u redu.

osorne komentare sestara ne komentiram

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Anestezija? Pa ja sam dobila spinalnu, kaj je to isto? Mislim fakat se ne kužim u medicinu, jedino kaj sam imala utrnut donji dio tijela, ali i to mi je prošlo kroz cca 2 sata. Ali kod nas to čak nije ni satima, nego danima :/

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Padam s Marsa, ali zasto si imala ruke svezane?

I bravo za stav!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moje vidjenje:
    posto je dijete rodjeno na carski postoji pretpostavka da je trudnoca bila rizicna ili da je pak porod prestavljao rizik. s toga je potrebno dijete promatrati nakon poroda carskim. s druge strane, carski je operacija i dijete se ne radja prirodnim putem te opet postoji potreba nadzora novorodjenceta.
    no nakon prvih "kriticnih" 2 sata (kako u bolnici to vele) nema razloga zasto majka ne bi dobila dijete.
    ja sam ih gnjavila svaki put kad bi vidjela ikoga u bijeloj ili plavoj kuti i odgovor je bio: kad ju pedijatar pregleda. dobila sam je 5h nakon rodjenja (uletile su i posjete u medjuvremenu)

ruke su svzane jer u jednoj imas infuziju a u drugoj ti mjere non stop tlak.

ali zasto si imala masku?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kao što kaže leonisa, jedna ruka je svezana sa s strane i u njoj su infuzija i mjere tlak, a druga je stisnuta uz tijelo bila.
    A maska? Nemam pojma, onako su mi ju samo prikeljli na lice, možda jer sam jako dugo bila u jakim trudovima i porpilično se iscrpila...!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, zaboravila sam napisati, trudnoća je bila savršena, školska!
    Komplikacija nikakvih, na carskom sam završila jer se malena nije spuštala u zdjelicu, preuska zdjelica a ona velika!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petra je nakon (hitnog) carskog odnesena u NICU (intenzivnu za novorodencad) da bi je donijeli nazad nakon pet minuta kad su provjerili da je sve OK, dali MM-u na ruke (koji je bio jos uvijek bio samnom u operacionoj sali) i onda, kad su me otpeljali u sobu i nakon sto je MM otisao, u "krevetic" pored mojeg. Kad sam se probudila, dali su je meni u krevet. Ovo nije bilo u Hrvatskoj.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam reci da se Petra rodila cetiri tjedna prije termina a ja sam se nakon poroda, osim od craskog oporavljala i od preeklampsije. I svejedno smo bile prakticki cijelo vrijeme zajedno.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u sobi u bolnici bila sa 4 žene i sve su rodile na carski, bebu su dobile čim su došle u sobu i bebe su jednako bile sa njima kao i samnom (non-stop), jedino su im pomagale prebaciti u krevetić do kreveta ali samo prva dva dana. Kasnije su ih tjerale da se dižu, šetaju, da nose bebe. malo mi se to činilo okrutno ali valjda tako treba da se brže oporave.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ali zasto si imala masku?
    kiseonik

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, ja sam svog bebača dobila tek treći dan. Rodila sam u ponedjeljak oko 7 ujutro, a donijeli su mi ga tek u srijedu. U utorak kad sam mogla hodati, sama sam otišla do njega (na odjel za nedonoščad), a kad tamo: beba duda dudu varalicu, a meni vele nek se izdajam da mi nadođe mlijeko (kao da kolostrum nije pravo mlijeko, pa ga treba čim prije isprazniti iz cica

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja kolegica s posla prvu je curu rodila carskim u općoj anesteziji prije 4 god. u Varaždinu, a drugu prije 9 mjeseci (spinalna anestezija, opet carski) - oba puta cure su joj donijeli u sobu čim su i nju dovezli (24h rooming in je i za "carice"), jedino neko vrijeme nije smjela dojiti nakon spinalne, čini mi se 24 sata, jer se nije smjela pomicati.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam rodila u Zadru prije 3 godine na carski pod općom anestezijom i jedina razlika između mama carica i onih koje su rodil vaginalno je bila u tome što su "carice" bile prva 2-3 dana u sobi intenzivne. bebe su bile od prvog momenta otkako smo se probudile iz anestezije s nama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad kad vas čitam ništa mi nije jasno. Kao da svatko svoju politiku vodi. Ok, kužim za van, oni su općenito dugačiji od nas, ali ovakve razlike u istoj državi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto rodila na carski, Rinu su u prolazu pokazali tati jer su trčali s njom u inkubator. Drugo jutro sam se već morala dići i i u kolicima su me vozili vidjeti ju. Prvih dana sam ju dnevno mogla ići pogledati samo jednom na 10-ak minuta, drugi put sam nažicala i pustile su me na kratko sve dok ju nakon tjedan dana nisam svaki dan išla hraniti u posebnu sobu. Sad sam opet trudna i ne mogu zamisliti da mi poslije poroda donesu moju bebu na podoj. Daj Bože da bude tako!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

rodila u Petrovoj na carski hitno u 15,25h, a bebu donjeli sura u 6h. I od tad su je stalno nosili, a od trećeg dana je stalno bila samnom. I ja sam tražila bebu ali su sestre rekle da ne znaju kad ću je dobiti. koma, rodiš i još nesmiješ vidjeti bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Ja sam rodila u Zadru prije 3 godine na carski pod općom anestezijom i jedina razlika između mama carica i onih koje su rodil vaginalno je bila u tome što su "carice" bile prva 2-3 dana u sobi intenzivne. bebe su bile od prvog momenta otkako smo se probudile iz anestezije s nama.
    U Vž "carice" odmah idu u normalnu sobu, nema intenzivne po defaultu, jedino ako se nešto grdo iskomplicira na carskom. Dakle, u Hrvatskoj očito nema nekog pravila, svako rodilište radi po svom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    I ja sam tražila bebu ali su sestre rekle...
    Ja sam naučila ovaj put da to što sestre kažu možeš objesiti mačku o rep.
    Sve što sam htjela pitala sam dokotra i ono što su sestre rekle "NE" on je uvijek rekao "DA" i zato veeeeeeliko HVALA dr.Stanojeviću!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

treba biti uporan, samo što sam ja onako kao vjerovala pa valda će ju netko donjeti. Sad sam naučila puno toga i s drugom bebom ću drugačije

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam rodila prije 6 mjeseci u Zadru ( hitan carski- bebi su padali otkucaji srca- pritiskala je glavicom pupčanu vrpcu ). Moja beba je bila u inkubatoru i tek sam nakon 24 sata uz pomoć MM-a uspjela doći do bebice. Ostale cure u sobi samnom su dobile bebice jako brzo, čak bi ih pitale sestre hoće li sad da im donesu bebicu. Bila je samnom i jedna mama blizanaca ( pozdrav I. ako ovo pročita ) i isto su joj odmah donijeli bebice i meni je to bilo super za vidjeti s obzirom da je moja bila 5 dana tako daleko od mene

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A dojiti sam je probala tek 5. dan kad više nije bila u inkubatoru, ali nažalost ništa, ni od mlijeka ni od njezinog sisanja

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam rodila u Vž pod spinalnom anestezijom, bebicu sam dobila tek dva dana poslije najprije mi je nisu htjeli donijeti jer moram mirovati 24 sata i primam innfuziju, a onda je morala na sunčanje uglavnom morala sam molit sestre da mi je donesu barem na 5 minuta :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ana, iz istoga sam razloga i ja zavrsila na hitan carski.

Sto se tice donosenja beba iz svog iskustva mogu reci sljedece:
    prije poroda vec sam se raspitala gdje i koga pitati za rooming in koji sam planirala.
    No, nakon carskog (i ostalih komplikacija koje sam imala iza) mi je bas dobro doslo da odnesu malog na sat-dva. Bila sam mirnija time sto je on uvijek od mene odlazio sit i dolazio gladan i znala sam da nam dojenje napreduje i tu sam bila mirna.
    Isto sam imala spinalnu, al ti i nakon spinalne moras lezat (doslovno) 12 sati, jer bi mogla imati komplikacije u vidu glavobolje i sl. ako ne postujes te neke preporuke.

Ja sam jedino bila ljuta jer su mi upravo zbog mojih dodatnih komplikacija donijeli bebu jos kasnije nego sto to cine drugim zenama koje su rodile na carski, a osjecala sam se bolje, pa sam se onda bunila, i dobila svoju malu strucu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

rodila carskim pod spinalnom ujutro u 9.35,taj cijeli dan i noć bila sam u "šok sobi" ali je beba bila sa mnom da se malo gledamo .Kad je bila gladna zvonila sam sestrama da je uzmu i nahrane.Drugi dan prije vizite preselili su me u "normalnu sobu",ustala sam poslije vizite da se umijem i operem zube,beba je cijelo vrijeme bila sa mnom,dala sam joj papati koliko sam imala i poslije su je opet sestre dohranile.Tek četvrti dan kad mi je mlijeko navrlo u potocima samo sam ju dojila i od onda se samo dojimo

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hey Ana1 Cestitam na maloj Ivi !

Ja sam isto rodila (planiranim) carskim u cetvrtak oko 12:40.
    Maska na licu s kisikom mi je stavljena odmah i receno je da je to za bebe i da lijepo disem.
    Dobila sam ih na kratko oko 17h i to jos tako da Benjamina nisam mogla ni vidjeti, ni pomaziti, jer su ga stavile u onu koljevkicu uz zid , a samo Erika k meni.
    Drugi dan sam ih dobila na neko vrijeme tek na intervenciju sestricne koja tamo radi i onda mi ih ponovo nisu donjeli nakon posjeta.
    Proplakala sam ostatak dana...
    A na pitanje da mi ih donesu i na moje ocigledno dobro stanje su samo odgovarale, da sekcija ne dobiva bebe prvi dan.
    A su subotu sam ocekivala da cu ih napokon dobiti normalno kao i ostale mame, a... nisu mi ih donjeli, na sto sam skros poludila.
    Nisam mogla gledati kako su druge bebe s mamama, a moje same na pedijatriji. izasla sam iz sobe, hodala hodnikom i tulila o luda, zvala MM... i onda je jedna sestra prisla i pitala me kad sam rodila, kolike su bebe i na kraju, pa zasto mi ih onda nisu donjeli. nazvala je pedijatriju, mene odvela u krevet, izmjerila mi tlak i rekla mi da se smirim.
    Brzo su mi donjeli samo jednog malca. Ja sam pitala da zasto samo jednog, a ona mi je rekla, da di bi stavila dvoje, kad sam joj rekla da sam vec imala obojicu i da se ja znam s njima smjestit, mi je rekla da je ovo premalo vremena za oboje. ?!?!?!?!? Bila je full ljuta i neljubazna i rekla mi da bebe za sekciju idu tek od 10h.

Sta mi to treba znaciti? Sta u 6h ni ja ni oni nismo spremni jedni za druge, a u 10h jesmo????

Ja sam se cijelo vrijeme super osjecala i zbilja nije bilo nikakvog razloga da malci ne budu sa mnom. U cijelom tom kosmaru mi je netko rekao da se nekome na pedijatriji ne radi.

Na srecu. iako smo kasnili, s dojenjem nismo i nemamo nikakvih problema - samo smo na cicama .

a tretman nakon carskog je nesto prestrasno i nikad si to ne bi ponovila.
    ana svaka cast sto si usplela malenu dobiti odmah. Voljela bih da sam se i ja uspjela izboriti za njih ranije...
    Kad sam ja rodila Stanojevic je bio otisao na godisnji...

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej ana.m... ja sam rodila na SD dan iza tebe isto carskim... znači u subotu oko 23 h... drugi dan sam bila na intenzivnoj do podneva tako da nije bilo šanse da vidim bebu... donijeli su mi ga tek to popodne nakon što su me sprtili u sobu na odjelu za babinjače, ali isto samo na 5 min... no, taj dan mi nisu dali da se dižem iz kreveta i samo su me šopali infuzijama... pedijatar je rekao da ipak mogu dojiti, ali u večernjoj viziti... tako da sam ga dobila drugo jutro ( već se brojalo kao 2. dan) i otad stalno...
    a što se tiče sestara s pedijatrije... no comment
    neke su super ali jedna mi je doslovce digla tlak da sam ostala bez zraka i skoro morala ostati u bolnici dulje zbog komplikacija... (pa ti doktorima objasni da je tlak od uzrujavanja zbog sestre a ne zbog komplikacija od carskog )

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bas sam se iznenadila ovime sto pisete. rodila sam prije 2 tjedna hitnim carskim rezom (u Italiji). Trudnoca je bila skolska no kako su otkucaji bebinog srca poceli padati zadrzali su me u bolnici i nakon ponovljenog scenarija odvezli hitno za carski.

kad je operacija zavrsila, i kad su me stavili u sobu beba me vec tamo cekala. rekli su samo, morate ju dojiti u slijedeca 2 sata.
    beba je od tada bila stalno uz mene, a u slijedecih 24 sata doktori su nas tjerali da se dignemo iz kreveta!!

cetvrti dan- otpust iz bolnice

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    bas sam se iznenadila ovime sto pisete. rodila sam prije 2 tjedna hitnim carskim rezom (u Italiji).
    U ovome lezi zec.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Već sam ovo pisala nekoliko puta, ali rado opet ponavljam.

Rodila sam u Vinogradskoj prije 3,5 godine carskim rezom u općoj anesteziji. I sve mi je bilo super, super, super. Bojala sam se jako apsolutno svega, a najviše razdvojenosti od bebe. Nisam stigla ništa ni zahtjevati jer sam se sa sinom upoznala odmah čim su vidjeli da sam se probudila.

Kad mi se skroz razbistrilo u glavi tražila sam sestru da mi donese moj mobitel i mali radio sa slušalicama. Odmah je to učinila i usput mi donijela i sina s riječima: "Evo, ne morate dojiti, ali možete se barem maziti."

0d silne ushićenosti uopće se ne sjećam bolova, ma, apsolutno ničeg lošeg i ružnog. Dijete je bilo stalno sa mnom, naravno da sam ga kao trećerotkinja ipak prebacila preko ruke i namjestila da sisa. Primio je bradavicu i počeo vući kao sivonja. Morao je povući bar 4-5 puta da bi uopće uspio popiti jedan gutljaj. Al mi smo dojili i to je bilo predivno. I bili smo zajedno i čak su muž i moja mama čuli preko mobitela kako mljacka i kmeca...

Imala sam osjećaj da je to vrijeme koje sam provela na intenzivnoj bio više sa mnom nego poslije kada sam došla na odjel. Na intenzivnoj nije bilo obroka, odlaska u WC i posjeta.

Na intenzivnoj sam ležala potpuno gola ispod plahte, s kateterom i infuzijom koju sam primala u desnu ruku. I to im nije predstavljalo problem da mi bebu donesu i ostave je sa mnom.

Još jednom sve pohvale za Vinogradsku i da tako što prije bude i svim ostalim "caricama" širom Lijepe naše.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Baš čudno!
    I ja sam rodila u Zadru prije godinu dana na carski pod općom anestezijom, malu su mi pokazali na minut kad sam došla sebi a dobila sam je tek sutra dan. E da i nisam bila u intenzivnoj. :?
    Četvrti dan smo išle doma.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobro i zašto na kraju ne daju bebe?? ja bila na spinalnoj i što se mene tiče TREBALI su ga odma dat
    imali kakvog logičnog opravdanja za ne davanje??

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam se porodila na carski u 19:25, a bebu sam vidjela tek ujutru oko 10h i nisam je uspjela ni pomaziti, sestra ju je držala u rukama i nakon pola minute je odnijela...Tek drugi dan su nam donijeli bebe da ih probamo dojiti, i kad se sestra nakon 10'tak minuta vratila po njih ja sam je zamolila da mi još malo ostavi bebu...U principu tek treći dan kad sam sišla sa intenzivne beba je bila samnom cijelo vrijeme...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Dakle, u Hrvatskoj očito nema nekog pravila, svako rodilište radi po svom.
    Mislim da rade ovisno o uvjetima, volji i politici bolnice. U splitu naravno sve najgore. PMJPŠ....ovo bestimam sebi u bradu...

BTW, kao ne bi se smjelo micati nakon spinalne anestezije jedno 24 sata da ne bi bilo glavobolja a mene je glava ionako rasturala iducih mjesec dana, iako se nisam dizala 3 faking dana. Najprije, u bolnici je bilo oko +40 stupnjeva, rodila sam 28.1. a stalno smo imali otvorene prozore jer je bilo neizdrzivo vruce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •