tiwi, plan ti je odličan, vidim da si već fokusirana pa ti možda meditacija neće niti trebati![]()
tiwi, plan ti je odličan, vidim da si već fokusirana pa ti možda meditacija neće niti trebati![]()
oho, vidim maja opet radi u fusu 8)
tiwice bas mi je drago kad vidim kako se pripremas - psiha je najvaznija. mozes lagano vjezbati, paziti na prehranu itd. - sve je to super, ali najvaznije da si poslozis kockice u glavi.
ne prijavljujem se za doulu jer vec imas jednu odlicnu, a i slazem se s mammom ju - bolje da vas je sto manje na porodu.
jedva cekam pricu, ni najmanje ne sumnjam u savrsen ishod![]()
MJ, zamisli tkaninu koja je čvrsto sašivena. Pa zamisli kako se rasteže. Neće puknuti po šavu, nego kraj njega. I neće puknuti glatko, nego će se razderati.mamma Juanita prvotno napisa
Možda tu vrijedi slična analogija kao i epi/strije, tj. da obično pucaju ili trebaju epi žene koje imaju puno strija, kao pokazatelj slabe elastičnosti tkiva.
mamazika, zanimljivo mi je ovo što kažeš, baš me zanima kako to opstetričari vide.
ali opet, čak i ako je tako, ne znam, meni se čini da vrijedi staviti na vagu oba rizika-i onaj od eventualne rupture, eventualne krive procjene(radi se o milimetrima) nasuprot rizika kojeg nosi cr sam po sebi.
jao, ovo me bas razveselilo (naime dobila sam samo nesto strija na guzi i 20kila)da obično pucaju ili trebaju epi žene koje imaju puno strija, kao pokazatelj slabe elastičnosti tkiva.
da li mozda znaci da ako sav ima priraslice, zadebljanja itd da je automatski i deblji?
Ovo sa strijama mi je baš bezveze jer nije isto ako je žena dobila 10 kg i popucala po npr. trbuhu i ako je dobila 30 kg i popucala. Mislim, ja sam sa Svenom dobila zaista puno kila (27) i trbuh mi je bio ooogroman, pa opet, popucala sam tek nakon očekivanog termina, u onih par dana.
Po meni ni te strije nisu baš adekvatan pokazatelj elastičnosti kože :/
Brunda, slažem se.
osim toga, maternica je prije svega mišić, pa je pitanje dal se može na osnovu rastezljivosti kože procjenjivat rastezljivost mišića.
ne može. kao što mi je ljetos objasnila jedna liječnica tkivo na trbuhu ili bedrima nije isto kao tkivo maternice što je lako za shvatiti. stoga, ako netko ima strije ne znači da će popucati ili da je šav od prethodnog carskog u opasnosti.mamma Juanita prvotno napisa
i hormoni imaju važnu ulogu u pripremi tkiva maternice za porod.
ako znas nesto vise o tome, bila bi ti zahvalna (kao i ostale cure)hormoni imaju važnu ulogu u pripremi tkiva maternice za porod![]()
Da, čekamoleonisa prvotno napisa
![]()
Nego, ja sam se baš uprasila prvi put (34 kg), skinula 30 i u međuvremenu nisam dobila niti jednu striju. Nemoš' vjerovat'. Ali isto mislim da to niš ne znači za mišiće tj maternicu.
Moram sad priznati da je mi je jako krivo što nisam vježbala trbušnjake![]()
Tiwi prvotno napisa
Ne treba ti biti krivo, ne opterecuj se time. Nema to utjecaja na ishod poroda.
jer tkivo maternice je mišič a tkivo na trbuhu kožapinocchio prvotno napisa
![]()
Tiwice, kako reče marta, ne opterećuj se time, jer to ionako nema neke veze jedno s drugim.
trbušnjaci su mišići kojima voljno upravljaš, maternica je poput srca -mišić kojim ne upravljaš voljno, dakle ne može se na taj način vježbat.
ali zato ju dojenje na neki način pripremi![]()
leonisa, mislim da su oksitocin i prostaglandin najzaslužniji za prepremu mišića maternice za porod.
nakon carskog se zapravo ne preporuča naprezati trbušne mišiće tako da nisi puno pogriješila. vježbat ćeš trbušnjake nakon vbaca kad te opale hormoni kao mene pa već mjesec dana idem na joguTiwi prvotno napisa
.
ja bi da me pukne!!!
jel to znaci da je svaki let down jedan plus za maternicu (bez obzira sto se vratila u normalu jos daaavno)?
Da, oksitocinski receptori ostaju "budni".
Odlično!! Totalno se veselim. Zapravo sam vježbački tip. Prije trudnoće sam trebala (odnosno to ljeto) ići na tečaj za instruktore.. tak da, ovo kad sam rekla za trbušne mišiće, mislila sam zaprav koliko je šteta da ih nisam vratila prvo malo u formu jer će se sad opet razvlačiti i razdvajati (vjerojatno još i više, a prvi put je razmak nakon poroda bio 3,5 cmpinocchio prvotno napisa
) .
Kužim da nema veze sa samim porodom. Ali ima veze s ovih nekoliko mjeseci kada će opterećenje na te mišiće opet biti izuzetno veliko.
No, utješila me frendica - rodila je četvero i kad smo počele (davno) zajedno vježbati (step aer.) bila je kao ja sad. Žena izgleda mrak!! Sportski, zdravo i snažno.
Dakle.. o čemu sve ja razmišljam...
Nego - nisam vam rekla da sam sanjala noćas da radjam. Baš je bilo uzbudljivo i neobično, zapravo iz raznih perspektiva, čak sam u jednom trenu "bila" s klincima unutra, u vodi.. Rekoh s klincima, jer su bili blizići. Koji san. E da. Rodila sam doma ali nisam bila sama. Bio je MM u blizini. I jedna žena![]()
super, treba onda uz to voditi i (jos) aktivniji seksualni zivot.Maja prvotno napisa
ne znam zasto, ali tako volim taj oksitocin!!!!![]()
Tiwi, mogu misliti kak danas cijeli dan hodas ko u 7. nebu!Nego - nisam vam rekla da sam sanjala noćas da radjam. Baš je bilo uzbudljivo i neobično, zapravo iz raznih perspektiva, čak sam u jednom trenu "bila" s klincima unutra, u vodi.. Rekoh s klincima, jer su bili blizići. Koji san. E da. Rodila sam doma ali nisam bila sama. Bio je MM u blizini. I jedna žena![]()