Citiraj pinocchio prvotno napisa
leonisa, mislim da su oksitocin i prostaglandin najzaslužniji za prepremu mišića maternice za porod.

Citiraj Tiwi prvotno napisa
Moram sad priznati da je mi je jako krivo što nisam vježbala trbušnjake
nakon carskog se zapravo ne preporuča naprezati trbušne mišiće tako da nisi puno pogriješila. vježbat ćeš trbušnjake nakon vbaca kad te opale hormoni kao mene pa već mjesec dana idem na jogu .
Odlično!! Totalno se veselim. Zapravo sam vježbački tip. Prije trudnoće sam trebala (odnosno to ljeto) ići na tečaj za instruktore.. tak da, ovo kad sam rekla za trbušne mišiće, mislila sam zaprav koliko je šteta da ih nisam vratila prvo malo u formu jer će se sad opet razvlačiti i razdvajati (vjerojatno još i više, a prvi put je razmak nakon poroda bio 3,5 cm ) .

Kužim da nema veze sa samim porodom. Ali ima veze s ovih nekoliko mjeseci kada će opterećenje na te mišiće opet biti izuzetno veliko.

No, utješila me frendica - rodila je četvero i kad smo počele (davno) zajedno vježbati (step aer.) bila je kao ja sad. Žena izgleda mrak!! Sportski, zdravo i snažno.

Dakle.. o čemu sve ja razmišljam...

Nego - nisam vam rekla da sam sanjala noćas da radjam. Baš je bilo uzbudljivo i neobično, zapravo iz raznih perspektiva, čak sam u jednom trenu "bila" s klincima unutra, u vodi.. Rekoh s klincima, jer su bili blizići. Koji san. E da. Rodila sam doma ali nisam bila sama. Bio je MM u blizini. I jedna žena