Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kroz život koračamo u dvoje .... 03.08.2001

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Kroz život koračamo u dvoje .... 03.08.2001

ja ovu priču pišem sa odmakom od sedam godina i još jednom trudnoćom i porodom u međuvremenu, spremna na osude svake vrste.

Ostala sam trudna s 18 godina s dečkom za kojeg sam u startu znala da život neću provesti s njim. Trudnoća se desila nakon godinu i skoro pol veze, i sve promjenila.
    u meni i oko mene.
    Da sm trudna doznala sam u 4 mjesecu trudnoće, a nisam sumnjala jer imam ciklus od 60-90 dana, a nikakve simptome nisam osjećala.
    u trudnoći sam dobila 7,5 kg, čitavu sam prehodala, maturirala, upisala faks, i kad sam sve to odradila, moj je dječak odlučio doći.
    Termin mi je bio 3.8.01, a 2.8 u 00.30 osjetila sam nešto sluzavo kako mi teče niz nogu.
    Otišla sam u kupaonu i primjetila da u tome sluzavom ima malo krvi. Zaključila sam da je to čep, ali i da imam vremena.
    Nakon pola sata počeli su lagani bolovi nalik menstrualnim grčevima. odhodala sam svaku bol i disala kako mi je objasnila prijateljica, jer uz sve ostalo, nisam odradila trudnički tečaj, znala sam šta sam pročitala ili čula od drugih mama.
    Sjećam se da mi je beskrajno odgovarala tišina i samoća dok sam sa svog prozora na petom katu gledala svjetla pod Sljemenom. Užasno mi je smetala moja preduga kosa, pa sam između trudova splela ogromnu punđu, samo da je ne osjetim na vratu i licu.
    nakon par sati, kad su se javile prve ptice i sve češće auti, počela sam plakati- prvo tiho, a onda sve glasnije, i nisam imala više snage brisati tople suze , kad se probudila moja seka, zagrlila me i probudila mamu...
    Još bunovna od sna, mama se prepala, ali je brzo došla k sebi i nazvala mi tatu jer sam ja vrištala da hoću da on dođe (tata se po putu skoro zabio u kamion) nazvala hitnu.
    Tamo joj se javila dispačerka koja joj je rekla da oni trudnicama ne dolaze i-spustila slušalicu!
    Kako nismo imali auto, zvali smo taksi, ali nema ni jedan slobodan dovoljno blizu... sve se urotilo protiv mene i moje bebice, prošlo mi je kroz glavu i tad me obuzeo beskrajan strah... ne za mene, nego za to malo biće...
    U međuvremenu su zvali iz hitne i došli za 15 min ispričavajući se da je kolegica dispačerka malo živčana!?
    Meni je bilo drago da je bar netko došao ko mi može pomoći jer ja viš sama nisam mogla.moram reć da me moja seka, tada je imala 15 godina i jako emotivno doživljavala moju trudnoću, čitavo vrijeme držala za ruku bz ijedne riječi, a to mi je davalo više snage nego svi ostali oko mene.
    doktorica je , nakon mjerenja tlaka i šturog pregleda zaključila da nemamo baš previše vremena, pa da moranmo krenut za bolnicu.
    Svaka čast mladom bolničaru kojin je moje nokte u svojoj ruci osjećao sigurno ješ par dana, jer sam mu grčevito stiskala šaku za svakog truda.
    Iako su me planirali odvesti na SD gdje i spadam, zbog radova na cesti, odlučili su se za Vinogradsku.
    kada smo došli, u predrađaoni nije bilo nikoga, a dvije snene babice su mi samo grubo rekle da sam mogla pričekat još dva sata da dođe jutarnja smjena!?
    Preko volje su m odvele na wc koji više nisam mogla obaviti, a klistiranje nije imalo smisla...
    Odvele su me u box i prikopčale na ctg, i dobro da jesu...
    zaključile su da sam 6 prstiju otvorena, ali to dobro ide, pa ćemo čekati.
    ostali smo sami-ja, radio sljeme sa zvučnika, zrikavci oko bolnice koji su mi bili zaglušujuće glasni i otkucaji srca moje bebe.
    Mama je ostala u čekaoni nervozno tapkajući čekat tatu.
    Pitali su dal treba zvat oa djeteta, ali ja nisam dala.
    Svako malo su me došle pogledat, a onda je došla doktorica i hladno me obavijestila da će sad bit samnom i da kod idućeg truda mogu tiskat.
    I ja sam se pripremila, a onda... ostali su samo rikavci i radio... srčeko se nije čulo.
    Ja sam ispustila neljudski urlik i u trenu e oko mene skupilo čudo doktora i sestara...
    Jedna od babica me podbočila na leđima, opstretičar me cvapnuo i onda se svom težinom naslonio na moj trbuh, a ja sam tiskala bez truda jer se glavica zaglavila na pola puta s omotanom pupčanom vrpcom oko vrata. doktorica je samo vikala da moram rodit SAD, a ja više nisam osjećala noge i od jada sam počela vrištati...
    Izvukli su ga iz mene, odmotali vrpcu i odnijeli ga.
    Za par minuta sam čula prodoran plač i tad su mi donijeli mog dječaka.
    Malog, s crnom kosicom i malo ljubičastog u licu, ali ŽIVOG.
    Ja sam izgubila jako puno krvi, a kako sam niskotlakaš, stavili su me na infuziju i transfuziju.

Tri sata kasnije premjestili su me na babinjače , i donijeli mi mog anđela na podoj.
    4 šava koja sam zaradila užasno su me boljela, ali ništa se nije moglo mjeriti sa srečom što malo biće blaženo spava pokraj mene i saznanjem da nikad više neću biti sama.
    Sada smo nas dvoje protiv svijeta

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Kroz život koračamo u dvoje .... 03.08.2001

Citiraj babyboys prvotno napisa
    spremna na osude svake vrste.
    :?

a o čemu bi ti da ti sudimo?

[/quote]

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

babyboys

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema ti se na cemu suditi>..samo čestitati

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a zašto misliš da bi te netko osudio? zato što si noktima 'sredila' mladog bolničara?! ma nema osude...to mu je posao 8)
    uživajsa svojom djecom, zaslužila si

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Svaka ti čast i bila si veoma hrabra! Stvarno lijepa priča! Drži se i živi za svoju dječicu, ona su ti sve na svijetu! Poljubi i malenog i curu za mene! Nitko te nema za što osuđivati, ti si odlučila najbolje i djeca će ti to uvijek cijeniti! Pusa pusa pusa pusa

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nisam mislila na osude u smislu da ćete me vi osuditi, nego da sam doživjela takvo što i onda, kad je sve bilo friško, nisam se znala nositi s tim, ali se odmakom od 7 godina i iskustvom koje sad imam puno je jednostavnije ne obazirat se na neke ljude...

Inače, jučer sam se žurila pa nisam stigla napisat, ali ja se moram i nakon ovoliko vremena i ovdje zahvalit sestrama na odjelu babinjača koje su dale sve od sebe da mi olakšaju prve dane, a posebno hvala sestri Ani bez koje ni prvi ni drugi put mog dojenjas ne bi bilo...

Kraj priče kaže da sam se nakon 10 dana otvorila i išla na ponovo šivanje, pa me i danas ožiljak na mahove boli, pogotovo kad imam m,.
    Nakon dvije godine bilo nas je 3, a sad imam još jednog malog anđela i znam da je sve što sam prošla vrijedilo da dođem tu di sam sad...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

brisem suzice kao i nakon svake price s poroda...
    sigurno te niko ovdje ne osudjuje ni zbog cega.

a kad ce prica o drugom porodu?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    brisem suzice kao i nakon svake price s poroda...
    sigurno te niko ovdje ne osudjuje ni zbog cega.

a kad ce prica o drugom porodu?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam, drage moje...
    druga priča se sprema , samo moram uhvatit malo vremena jer mogu pisat samo dok sam na poslu, pa koristim kad nema gužve

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jako lepa prica, puna emocija.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ovdje ti saljem jos jedan zagrljalj

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mogu samo čestitati i kao što je netko već napisao obrisati suze.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prekrasna priča i drago mi je da je završetak sretan.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Babyboys prekrasna priča, puna emocija...suzim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •