Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Back to track, izgleda

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Back to track, izgleda

Nakon dobre 2 godine pauze polako se ohrabrujem učiniti nešto po pitanju potomstva i spremam se na prvi IVF (znam po muževim nalazima da mi ne gine).

Par pitanja imam:

nisam se dobre 2 godine ni javljala ni ukazivala dr. Lučingeru na VV. Hoće li ispast glupo ako se odjednom javim i velim da bih se ja dogovorila za postupak?

Jel su duge liste čekanja za IVF ili ipak to nekako ide?

muž je obavio spermiogram u Petrovoj. Jel su ikome priznali taj nalaz na VV ili mogu očekivat da će ga ipak tražiti da napravi još jedan kod njih?
    Ljuti me jer se dugo čeka prvo na prijem kod endokrinologa, a onda na sam nalaz pa mislim ima li šanse da ubrzam.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Halo Buba Sanja, dugo te nije bilo, dobrodošla i neka ti IVF urodi plodom!
    Nazovi LUčija, mislim da dolazi u pon ili još bolje pojavi se na VV, kod njega jesu gužve i čeka se na postupak dosta duže nego kod dr. Alebića ali ako si mu stari pacijent možda se uspijete nekako dogovoriti, pogotovo što si gore par godina a nisi nikako bila u postupku. Vjerojatno će tražiti i spermiogr. ako nije dugo radio na VV ali svakako ponesi onaj iz Petrove pa ćeš vidjeti situaciju, i sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Welcome back!

Par pitanja imam:

nisam se dobre 2 godine ni javljala ni ukazivala dr. Lučingeru na VV. Hoće li ispast glupo ako se odjednom javim i velim da bih se ja dogovorila za postupak?

NEĆE .

Jel su duge liste čekanja za IVF ili ipak to nekako ide?

KOD DR. L-a ZA STIMULIRANI CCA GODINA DANA I VIŠE, KOD DR. ALEBIĆA (NOVI DR.) NEŠTO KRAĆE KOLIKO KUŽIM. AKO SE BLIŽIŠ 38.-MOJ BUDE TO KOD OBA DR.-A KRAĆE. AKO SI PREŠLA 38.-MU ČEKANJA NEMA JER SE LIJEKOVI PLAĆAJU (SJEĆAŠ SE ONOGA S 3 HZZO POSTUPKA?).

muž je obavio spermiogram u Petrovoj. Jel su ikome priznali taj nalaz na VV ili mogu očekivat da će ga ipak tražiti da napravi još jedan kod njih?
    Ljuti me jer se dugo čeka prvo na prijem kod endokrinologa, a onda na sam nalaz pa mislim ima li šanse da ubrzam.

NE ZNAM, BOJIM SE DA ĆE TI GA PONAVLJAT, VV SPERMIOGRAM SE ČEKA NEKIH MJESEC I POL.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo jedna drugarska pusa i ovdje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali ako ti je već jednom muža obrađivalo na VV-u neće valjda opet tražit. Ne znam - samo se ti njima javi, vole ti oni, kako su jednom rekli, "zalutale ovčice". Drago je njima kad se vrati stara ekipa, mislim da te neće niko "špotati" di si kud si . Osim toga, sigurno imaš svoje razloge za pauzu i što te briga ko će što reći - svi razlozi su valjani

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj mene, joj!!!!

Godina dana čekanja za stimulirani........ uhuhuh..... kakva je situacija sa nestimuliranim? jel se to drugačije gleda?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da - to upadaš odmah idući ciklus. Samo ti lijekovi se čekaju, znaš onu staru priču da država ne želi u to davat novce, odobrava mali broj postupaka, pa klinike rade više i u gubitku su itd. Najbolje ti je otići gore i izividiti kad bi te dr. mogao primiti - samo dođi jer ti se uveo neki princip naručivanja na telefon i zakazivanja (za nove pacijente) pa da te ne bi naručili sad za mjesec i pol. Stari onaj sistem (meni ne baš drag, ali šta ćeš) - stati ispred vrata i vrebati "eye contact" s dr.-om da te prepozna i pozove unutra. Najmanja mu je gužva u utorak tj. tad ostaju popodne do 18 h i pregledavaju trudnice pa ti je možda najbolje doći tipa utorak oko podne - jedan i "kampirat ispred vrata", a prije otići kod sestara po karton. Ili, još ti je bolje ovako - doći ujutro u 8 h, reći sestarama stari pacijent takva i takva stvar, one će ti izvaditi karton, a ti slobodno na posao ili gdje god do podne i tad stati ispred vrata. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Alternativno, možeš vidjeti sa sestrama da te prebace kod novog dr.-a - pitaj njih je li se manje čeka za stimulaciju itd. Vidi ti sama što ti je najbolje. Sretno!

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, šansa da me prepozna je ravna nuli.....
    Ja sam tamo bila svega par puta i to davnih dana.
    Probat ću ga prvo nazvat, možda bude sreće. Ako ne bude, onda ću probat "kampiranje", a iskreno, nije ni neka frka ako me naruče i za mjesec i pol.

Ina33, nisam rekla, imam 31 godinu.

Ako bih išla u nestimulirani ciklus (naime, ja uredno ovuliram, problem je u mužu), jel to što košta?

Ja sam mislila da se stimulirani ciklus razlikuje od nestimuliranog po tome što se kod jednog piju Klomifeni, a kod drugog ne. Klomifen se mogao dobit u ljekarnama bez problema, barem prije 2 god.
    Očito nije u pitanju dugo čekanje na taj lijek nego na neki drugi, jel?

Oprostite na glupim pitanjima, ali zbilja sam totalna neznalica po tom pitanju

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BubaSanja, sad ti to na VV-u košta, na SD-u ne košta. Opet ta ista priča o najvećoj preopterećenosti VV-a od svih državnih klinika kojemu se kanalizirala do nedavno cijela Dalmacija (sad je u Dalmaciji otvorena priv. klinika CITO, tamo su se vratili neki ZG doktori Splićani - i dr. Romac s VV-a), pa sada makar CITO "odradi" dio Dalmacije. Mislim da su zbog cijele te situacije sa svojim budžetom u badu i digli su cijene. Zato su se neke VV-ovke prebacivale na SD pa idu na prirodnjake besplatno. Tu su ti stalno neke mjene i transferi, od pacijenata do doktora. Sad ti je i SD dobio novi inkubator i krioprezervator, konačno i oni mogu smrzavati. Mislim da IVF u prirodnome na VV-u košta nekih par tisuća kuna, daj pogledaj zadnje topice o VV-u, cijenama postupka itd. Najjeftinija ti je inseminacija - nekih 800 kn, sve drugo se sad plaća - FET je 1200, a prirodnjak - mislim preko dvije ili tri, znam da je cijenom izjednačeno s cijenom u privatnim klinikama - ista ti je cijena mislim u IVF Poliklinici privatno. Poprati aktualne VV-ovke, sigurno će ti se javiti i enyja22, ona ti zna info o cijenama. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako vam je muževljev spermiogram za inseminaciju, a tebi prohodni jajovodi, ekonomski isplativije je ići na inseminaciju (ako ste na VV-u). Po uspješnosti je to negdje li-la (inseminacija - 8-10%, prirodnjak - 10-do max 15%).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Buba, ne, ne, stimulirani ciklus ti je onaj sa skupim lijekovima gonalima, menopurima, ono kad dobijaš injekcije (sami lijekovi koštaju oko 4000-8000 kn, ovisno koliko kojoj ženi treba da izreagira), zato je to HZZO-u teško plaćati i to se čeka. Klomifeni, ako su ženama u prirodnjaku potrebni, računaju se kao "bez stimulacije".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, ovo na VV-u se plaćaju samo "ruke" - mislim na FET od 1200, inseminaciju od 800 i prirodnjak od par tisuća. Ti prirodnjaci opterećuju lab i skupi su, i mislim da se VV strateški želi orijentirati na stimulirane i FET-ove (kao što je to u Mariboru), a "prirodnjake" furati samo ako je medicinski indicirano (žene pred menopauzom s visokim FSH-om koje se ne mogu stimulirati i sl.). A stimulirani postupak se na VV-u mora čekati ako nemaš iskorištena 3 postupka i imaš manje od 38 godina. Na nekim klinikama možeš sama platiti lijekove ("ruke" ne plaćaš) i onda preskačeš tu listu ako se "odrekneš" tog prava, na VV-u to ne daju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ako te dr. L nije zapamtio, bila si svega par puta itd., možda će ti biti lakše da odeš do novog dr.-a - dr. Alebića. Cure su s njime jako zadovoljne, on je preuzeo pacijentice dr. Jukića i manji je "udar" pacijentica kod njega. Enivej, poprati "svježe" VV-ovke, imaš topic "Izjvešće s VV-a" pa ćeš vidjet "who's who i who's where (kod kojeg dr.-a)". Dr. L ti se vraća 3.9. s GO-a, dr. A. 17.9. Sretno!

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ijao!!!

Hvala ti do neba, ina33, na strpljenju i odgovorima

Znači, sve mi se nekak čini da mi je najpametnije možda pokušat na SD "prirodnjački". Bože mili, to je znanost cijela samo odlučiti kud otići i na što. :shock:

Proučit ću preporučene topike pa ću vidjeti što mi je činiti. Muževa zadnja dijagnoza je bila Teratozoospermia i negdje sam pročitala da je kod toga AIH zapravo beskorisan.
    Ima li netko kakvih iskustava sa tim?

Hvala svima na pomoći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, moja Bubice, dobro se raspitaj i za SD - nešto im preseljuju odjel itd. Ovako, looking back na svojih 5 godina MPO-a, savjetovala bih ti da ideš paralelno recimo na jednu državnu, jednu priv. kliniku, ako ti je to izvedivo. To ti se kod državnih sve mijenja svaku malo. Glavni ti je kumst u cijeloj priči - odlučit di ćeš se liječit - terapije i uvjeti, preporuke a propos bolovanja poprilično variraju, nije to to ništa monolitno. Pitanje je koliko će na SD-u isto ta politika nenaplaćivanja trajat, ali tko ti to može reći, meni se koji put čini da se to oko MPO-a mijenja kao dionice na burzi. Najbolje ti je otići kod dr-a koji ti se čini OK po tvom nekom filingu, svi su ti ovi glavni MPO-ovci objektivno dobri. Sretno!

A za teratoitd. - niko ti neće moći ništa pametno savjetovat dok ne kažeš što i koliko - terato može biti sasvim blaga do katastrofalne. Što su mu napisali na spermiogramu za Petrovu - dole obično napišu uputu - jel' za AIH, za ICSI il' za IVF?

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ej draga, odmah da ti kažem da sam i ja došla u VV sa svim nalazima iz Petrove. Mislim da nijedna bolnica ne priznaje nalaze iz druge. I MM i ja smo prvo sve nalaze radili doma u našemu gradu, došli s njima u Petrovu, tamo ih nisu niti pogledali, poslije na VV, muže je ponovno morao kod androloga i spermiogram raditi. Ja sam pacijent kod dr. L koji se vraća s godišnjeg 3.9. ali isto moram reći da je dr. A stvarno sjajan doktor, profesionalac, a tako uvijek nasmijan i full isijava nekim povjerenjem..svaka im čast svima tamo. Od portira , sestara, labosa i doktora, sve je meni tamo za 10.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ko za vraga nigdje ne mogu naći zadnji nalaz spermiograma

Ali čini mi se da je pisalo mišljenje da se preporuča AIH, što je zapravo začudilo i mene i muža, obzirom na pročitano na netu.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Buba, ako niste odradili androlosku obradu i spermiogram na VV, mislim da ce vas prvo to traziti...
    VV je specijaliziran za musku neplodnost i ako iz tog razloga dodjes kod njih, jednostavno moras (tj. TM) proci cijelu obradu.
    Nazalost, to sve traaajeeee....
    Mi smo 2mj cekali termin kod androloga, a onda jos 7 tjedana nalaze, katastrofa! Ovo je mozda malo ekstremno, nalazi bi trebali doci za tri tjedna, al ocito da se dogadja!
    Sretno u svakom slucaju

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Dakle, ovo na VV-u se plaćaju samo "ruke" - mislim na FET od 1200, inseminaciju od 800 i prirodnjak od par tisuća. Ti prirodnjaci opterećuju lab i skupi su, i mislim da se VV strateški želi orijentirati na stimulirane i FET-ove (kao što je to u Mariboru), a "prirodnjake" furati samo ako je medicinski indicirano (žene pred menopauzom s visokim FSH-om koje se ne mogu stimulirati i sl.). A stimulirani postupak se na VV-u mora čekati ako nemaš iskorištena 3 postupka i imaš manje od 38 godina. Na nekim klinikama možeš sama platiti lijekove ("ruke" ne plaćaš) i onda preskačeš tu listu ako se "odrekneš" tog prava, na VV-u to ne daju.

Ina33, ajde mi objasni malo pojam "ruke".... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"Ruke" - rad u laboratoriju (znači vrlo zahtjevna mikromanipulacija jajnim stanicama, obrada sperme, mediji za čuvanje jajnih stanica, know-how doktora ginića, know-how laboranata itd.). Znači - sav onaj trošak i rad koji nisu lijekovi. Lijekovi su samo dio priče koja košta. Tako ti je to ako ideš privatno - privatno plaćaš i "ruke" i odvojeno lijekove. Nadam se da je malo jasnije - sve je to vrlo specijalizirano i high-techn znanje i rad.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zato je AIH toliko jeftiniji - tu se obrađuje samo sperma. Prirodnjak - uključuje punkciju i manipulaciju s jajnom stanicom, još ako je potreban ICSI, a ne IVF uključuje izdvajanje jednog spermića pa onda njegovo ubrizgavanjem posebnom iglom u jajnu stanicu, pa jedno min. 3 dana u labu kultiviranja embrija itd. Puno je kompliciranije od AIH-a, veći je rad za laboratorij i veći je trošak vremena.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bubić sretno ...

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje vezano uz spermiogram:

da li SD također radi tu pretragu i da li se i kod njih čeka dugo na nalaz kao na VV ili priznaju nalaz iz npr. Petrove?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    Pitanje vezano uz spermiogram:

da li SD također radi tu pretragu i da li se i kod njih čeka dugo na nalaz kao na VV ili priznaju nalaz iz npr. Petrove?
    Vjerojatno će ti priznati nalaz iz Petrove.
    Spermiogram bi trebao biti brzo gotov (možda isti dan), pa ne bi bilo loše da ga ponovite (možda se nešto promjenilo).

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas, ima li tko direktan tel. broj na Sv. Duhu na koji bih mogla nazvati i naručiti se za pregled kod dr. Baumana?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako ja sve čituckam, evo ti broja koji je rikikiki napisala na forumu.

Za proceduru oko prvog pregleda kod dr. Baumama (slažem se sa ininom preporukom) priupitaj Rikikiki, ona je njegova pacijentica.

[Vrh]

rikikiki

Postano: pet kol 31, 2007 10:53 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja sam nazvala SD, obično primaju pozive za naručivanje prvog u mjesecu (a to je sutra) na br. telefona 3712109, sestra će ti dati termin, a u međuvremenu nabaviš uputnicu od svog soc. ginekologa!
    Sretno!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

BubaSanja ,to je taj broj.Nisam znala da se naručuje prvog u mj., slučajno sam zvala 31.7 ,i sestra me narućila za 1 mj ,zbog godišnjih.
    Uglavnom, pacijente za konzultacije prima svaki utorak.(dr Bauman)
    Danas sam podigla uputnicu . I sa nestrpljenjem očekujem idući tjedan.
    Također sam pauzirala 2 g., i skupila hrabrosti.

Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •