Zanima me kada počinje mučnina i povraćanje u trudnoći? I postoji li nekakav preparat koji to ublaži, i koji lijekovi se mogu koristiti recimo protiv bolova, za glavu...![]()
Zanima me kada počinje mučnina i povraćanje u trudnoći? I postoji li nekakav preparat koji to ublaži, i koji lijekovi se mogu koristiti recimo protiv bolova, za glavu...![]()
meni ti je to trajalo od 5-og do 13-og tjedna i to ubitačno. nisam ništa koristila za ublažit, tablete ili slično, trpila i trudila se grickat barem krekere da imam nešto u želucu.sretno![]()
ja sam povracala od 9.-16-tog tjedna. pij borovnicu i grickaj stapice
Kako dr. kaže ja sam u 5 tj. iako još ne može potvrditi trudnoću, valjda će sutra. Što mi je još preporučljivo jesti, ili piti neke vitamine, trenutno nemam mučnine, ali se osjećam umorno jako i naduto...
slušaj što će ti dr reći da piješ. ja sam i prije t. pila mjesecima heferol jer sam jako anemična, zbog toga mi je gin. dao i prenatal (mix svih vitamina).
no, ako si zdrava, dovoljna će ti biti hrana.
naduta sam bila i ja na početku, mislim da je to ok.
želim ti da što prije potvrdiš![]()
:D :D :D :D :D imamo novu trudnicu, juuppii :D :D :D :D
Ja se nadam odda ću se preseliti na ovaj post, jer sam do sada bila na postu potpomognute, još sam malo oprezna, prirodna trudnoća iako 3+ testa, 25 mm endometrij, ali dr. kaže da još ne može vidjeti bebu, pa sam u isčekivanju. Do sada pomalo skačem od sreće :D , a kad potvrdimo onda će biti veselje :D :D :D
:D :D
Meni su mučnine počele onaj dan kad su mi rekli da sam trudna (7. tjedan), do tada nikakvih simptoma, a od tog jutra mučnine i povraćanje sve do sredine 4. mjeseca.
meni su mučnine počele u 8. tj i trajale negdje do 15. tj. nisam povraćala,ali mislim da bi mi bilo lakše da sam mogla tu i tamo. sve mi se gadilo u tom razdoblju, nisam mogla ništa niti jesti ni piti
meni su počele one sekunde kad sam čula da sam trudna - tak da je to na psihičkoj bazi bar kod mene
traju još i danas (15tj) - čim pojedem nešto što mi ne paše povratim i sve OK
Meni još dr. nije ni potvrdio trudnoću, kaže da sam 5 tjedana trudna, ali ja se tako čudno osjećam, spopala me neka tjeskoba, niti sam sita niti gladna, sama ne znam šta bi, nemam snage nii za što, jeli to normalno?
Nula bodova - ni mučnina ni povraćanja (ako ne računamkad sam se prejela fritula, a inače mi škodi dizano tijesto). Znači, nije nužno da ti bude zlo.
E sada me zanima još nešto, kada je vama dr. potvrdio trudnoću. Ja sam danas bila , kaže da sam u 5tj. i 4d. i da se jedva nazire gestacijski prsten. Je li to normalno, ili rano, ne znam šta bih mislila. Malo sam surfala, negdje piše da je rano, a negdje da se već može viditi gestacijska vrećica. Inače moji ciklusi su duži, prosjek 32 dana, može li i to imati veze?
Jesam li ja preveliki paničar, MM mi je rekao da će izbaciti kompić kroz prozor, jer stalno nešto tražim... :?![]()
meni je dr sa 7 tjedana rekao da su blizanci i da je sve ok. a ciklusi su mi 28 dana!
nemoj paničariti, zaista je u pitanju rana trudnoća, uživaj u svom stanju i sve će se vidjeti na vrijemerebeca prvotno napisa
![]()
![]()
a sto kada mucnine dolaze pred kraj trudnoce?jel moguce da je to od zgaravice?ja sam u 34. tjednu i zna mi bit prilicno zlo.najvise navecer.par puta sam povratila,morala sam se prisiliti.
Jenny :/ meni se isto prošli tjedan javila žgaravica i počele ponovo mučnine - čim ne jedem sat i pol - dva bljuje mi se. Ima li veze žgaravica s mučninama?
meni sad zna biti muka dok legnem spavati ali traje samo 5 min
i meni se tek sada javljaju prve mučnine otkad san trudna i to prije spavanja :? baš mi je pritisak na želudac svaku večer jela ili ne.
a onda ce biti da je od pritiska maternice i bebe na zeludac..vidim da imamo slicen probleme.
ja cu izbaciti jela s lukom,cesnjakom,vjerovatno ljute salame..makar ne jedem toga puno zapravo.mozda mi bude lakse
Evo i mene u klubu mučnina koje su počele u 10. tjednu i javljaju se navečer iza 22 h. A već sam se nadala da će me to zaobići i hvalila se kako nemam mučnina. Nadam se da će to stati skoro, ne bih se smjela puno debljat zbog problema s kukom, a najviše mi onda paše iza 22 h nešto grickat.
I ja sam isto od onih - da bar mogu povratit.
Ja umirala na WC školjci od 6-14 tjedna.
I sad, u 23. tjednu još uvijek mi zna biti mučno i bar tri put tjedno povratimŽgaravica? Povremeno, ali uopće mi nije povezana s povraćanjem.
Koliko znam reglan se smije uzimati u trudnoci ali to propisuju onima koji stvarnooo nemaju drugog izlaza :/
Ja sam danas opet bila na UZ i kaže dr. da sam trudna tek 4-5 tj, vidi se GV.
Meni niti malo nije još muka sve pojedoh po kući, ne znam možda je još rano. Samo loše spavam i bole me grudi ne mogu spavati na leđima. Što bih mogla uzeti za nesanicu, neki čaj, vitamin :?
Rebeca čestitam!!!!
Na nesanicu ćeš se nažalost morati priviknuti, vitamini ne pomažu, a razne kupovne čajeve protiv nesanice na svoju ruku nemoj piti jer bi mogli biti opasni, pogotovo u ovom početnom stadiju trudnoće.
Meni ti pomaže neka teeeška knjiga kraj krevetašto ću oglupavila sam u trudnoći, pa se oči sklope nakon samo dvije pročitane stranice!
Neke trudnice ni ne osjete mučnine, tko zna, možda si baš ti među tim sretnicama![]()
Neke trudnice ni ne osjete mučnine, tko zna, možda si baš ti među tim sretnicama[/quote]
Ja nažalost nisam bila ta sretnica, povraćala sa, i po 2-3 puzta dnevno. To mi je bilo užasno , a glava mi je pucala. Nadam se da mi tako neće bit sljedeći put :D
Što se tiče mučnina,to ti je skroz individualno,neke žene imaju neke ne,neke cijelu trudnoću neke prvih par mjeseci,ovisi..možda ćeš ti biti sretnica pa ti se niti ne pojavi.Mene su rasturale mučnine prvih 4 mj za poludit,umorna za poludit,nervozna za poludit..ma sve koma pvih 4 mj!Ali zato kasnije sve super!Možda ti nije loš savjet muža da se makneš od čačkanja po kompj i prepustiš trudnoći i uživaš u njoj,ako si mislima dalje od mogućih tegoba,možda i ne dođu!
Savjetovale su me neke frendice da jedem bademe kad mi je bilo mučno,ali meni nisu baš pomagali.
Trudnice često u tudnoći piju Prenatal tablete,koje su mix vitamina potrebnih baš u trudnoći..(pitaj još svog gin)!
Sretno,nadam se da ćemo te pratiti sa ugodnim vjestima! :D![]()
sve je to individualno... ja sam imala mucnine nekih desetak dana, ali intenzivno, nisam povracala, ali nisam ni mogla jesti gotovo nista... podsjetilo me je na dane kad sam imala anemiju. no, proslo je... sad mi je uglavnom muka kad se preforsiram nekim tezim obrokom (volim sve sto je tesko za probaviti, izgleda). bude mi loshe, povratim i budem bolje. 8)
sad sam u 25 nedjelji, pocele su male muke sa zgaravicom... no, i s tim se izadje na kraj, mada zna biti neugodno.
uglavnom, ne bih ti savjetovala da koristis bilo sta, osim ako to nije nesto prirodno, sto ti godi... moja prijateljica je imala strashnih problema s mucninom prva dva mjeseca, toliko, da je na kraju morala infuziju primati. ali, proslo je s ulaskom u treci mjesec. to ne mora biti pravilo, ali pokusaj se suzdrzati, jer to je nacin da se tijelo na prirodan nacin izbori sa novim stanjem. a i na neki nacin, tijelo i beba nam govore sta treba odstraniti (ukoliko imas lose navike, kao sto je pusenje, to ce ti tek super doci da se otarasis duhana; ja nisam bila te srece, pa sam morala na odvikavanje "na suho", i jos uvijek mi cigareta mirise)
u svakom slucaju, drzim ti fige da to prodje sto prije. drugi trimestar je zaista nesto najljepse u trudnoci, pa ti zelim sto je moguce vise lijepih trenutaka u kojima ces uzivati u svojoj trudnoci, tijelu i stomacicu koji raste...
J stvarno nisam nnikakav ovisnik, ne pušim, kavu samo ujutro popijem. Uvela sam mlijeko koje godinama ne pijem, od dr. sam dobila folnu kiselinu, voće, žitarice, navečer popijem čaj od kamilice i opet ne spavam, a san mi je potrban za posao.
Još me nešto zanima, ja na posao imam dosta putovati, vozim se sa autom po 30-40 min.(2 puta). Može li mi to biti opasno, za ranu trudnoću, svi mi oko mene preporučuju da uzmem komplikacije, a ja baš i nebih ako nemoram :?
nista ne brini!! ja putujem busom svaki dan, sat vremena, cijelo vrijeme, i po ovim vrucinama... (sad sam 25.) sad su me poceli pustati na prvo sjediste... istina, MM dodje po mene, kad je bas vrijeme kriticno, ali meni, osobno, nije smetalo nista. osim kad je bas bilo prevruce.
doktor mi je rekao da mogu sve sto nije preko dva sata, jer tada treba stati, odmoriti, malo prosetati... nemas brige, ukoliko ti je cerviks lijepo zatvoren i ukoliko ti nije muka, naravno... uglavnom, konsultuj se s njim.
jedna stvar, rekao mi je da nije bas pozeljno da upravljam vozilom, zbog tlaka... pa povedi racuna o tome, jer u prvo, a i drugom trimestru cesto moze doci do bunila pospanosti.![]()
ti najbolje znaš kako se osjećaš
da li je loš put ,,da li imaš kakve bolove , da li si prvorotka ,sve uzmi u obzir i procjeni...ti najbolje znaš kakav posao imaš
nekome je lakše raditi nego biti doma ...to moraš ti odlučiti![]()
tek sam sad vidjelada ne mozes spavat, zapravo... je li to zbog nemogucnosti da pronadjes pravi polozaj ili imas insomniju?
ja sam pocela spavati manje, a inace sam velika spavalica... no, meni je ovako bolje, desilo mi se samo dva tri puta da sam se okretala cijelu vecer, ali to je bilo zato sto sam vec prilicno krupna, pa ne mogu naci odgovarajuci polozaj, jer me svaki smara nakon desetak minuta. osobno, nisam pobornik uzimanja bilo kakvih derivata koji potpomazu odredjenja stanja organizma, no mozda bi mogla popricati sa doktorom da probas sa valerijanom ili necim sto je na biljnoj bazi. no, nemoj nistra na svoju ruku, jer se s tabletama nije igrati, kad je u pitanju trudnoca.
i- mozda bi trebala provjeriti tlak, cisto da iskljucis tu mogucnost.
Prošli put trajalo od 7 tjedna do 41 tjednaZanima me kada počinje mučnina i povraćanje u trudnoći?Zadnji put, tada, sam povratila na porodu, ali sve je to individualno, kod ostalih trudnica sam vidjela da su simptomi izuzetno različiti.
Napravi onako kako je tebi lakše, da bi bila mirnija i opuštenija. Za utjehu prva trudnoća je, čini se, svima puna zabrinjavanja oko svega, sad u drugoj trudnoći me apslotno ništa ne brine, sve mi je nekako usput.Može li mi to biti opasno, za ranu trudnoću,
jojjj...kad se samo sjetim.... muka i povracanje po cijeli dan od 6-og do 15-og tjedna. Po cijeli dan. Ja sam izgubila 7 kila.....
pomagao mi je malo đumbir. Čaj od njega i fruski naribani. jedino to.
Posao mi nije težak, malo mi je tramak put i jako se umorim gdje god da krenem. Pomalo sam počela spavati, iako nemirno. Raspoloženje mi stalno varira, uopće se od tih silnih briga ne stignem veseliti trudnoći, a tako dugo sam čekala na nju. Sreća da mo još nisu počele mučnine, sad sam oko 6tj. a i to nije isključeno. Dr. mi je rekao da sama odlučim za bolovanje, kako se ja osjećam, da tako učinim. :?![]()
Rebeca,
Ako ti paše raditi - radi, a ako ti se ide na bolovanje - idi. Radi onako kako se osječaš jer je trudnoća drugo stanje, ali nije bolest!!! I slušaj samo sebe i svoje osječaje jer ti tijelo samo daje signale što ti treba....![]()