Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Tabularna isprava kod kupoprodaje nekretnine

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tabularna isprava kod kupoprodaje nekretnine

da li netko ima mozda obrazac tabularne isprave ?
    ako ste ju izdavali, tko vam ju je sastavljao? mene je biljeznik otpilio i rekao da to rade odvjetnici (a znam slucaj da ju je sastavljao i biljeznik), odn. da stranke same donesu tekst izjave.

jel ima netko tekst svoje izjave, da ne moram k odvjetniku (pa da smo prepisem obrazac i ubacim svoje podatke )

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u agenciji su mi to sastavili. imam je doma, ali mi je vrlo visoko u biblioteci, sorry, sama sam doma, me bih se htjela verati.

ako si išla preko agencije neka ti oni naprave. ja sam i prodala i kupila stan, u oba slučaja to je radila agencija, a nisu bile iste.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam agenciju, sve obavili sami

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne smijem se penjat, ali mogu surfat, pa sam ti našla

http://www.legalis.hr/modules/newbb/...456&forum=24&1

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

emily imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, puno vam hvala :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo jedna napomena: ako se radi o suvlasničkom dijelu cijele nekretnine povezanom trajno i neodvojivo s pravom vlasništa posebnog dijela, onda to izgleda drugačije nego što je na legalis site-u, pa ako treba tko, neka se javi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li znate, kod upisa vlasnistva, dakle kad dodjemo u gruntovnicu sa ovjerenom tabularnom izjavom da se upisemo kao vlasnici, da li je potrebno da dodju obje strane, tj. MM i ja, plus prodavatelj (to je spika koju je MM-u prodala zenska u gruntovnici, a meni zvuci totalno nelogicno i nepotrebno, ako imamo ovjerenu izjavu od bivseg vlasnika)
    :?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne treba, ja bila (u st). zato i služi tabularna, da se riješiš prodavatelja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prodavatelj ne ide sa vama u gruntovnicu..

uzmite kupoprodajni ugovor i anekse ukoliko ih imate, ovjerenu tabularnu ispravu i potvrdu da ste uplatili mislim 250 kn za upis (ak se nisu stvari u medjuvremenu mijenjale).

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    da li znate, kod upisa vlasnistva, dakle kad dodjemo u gruntovnicu sa ovjerenom tabularnom izjavom da se upisemo kao vlasnici, da li je potrebno da dodju obje strane, tj. MM i ja, plus prodavatelj (to je spika koju je MM-u prodala zenska u gruntovnici, a meni zvuci totalno nelogicno i nepotrebno, ako imamo ovjerenu izjavu od bivseg vlasnika)
    :?
    ne trebate čak niti oboje ići, dovoljan je samo jedan

nemoj ništa uplaćivati prije jer oni tamo imaju gotove uplatnice i formular prijedloga za upis koji moraš popuniti. jedini je bed ako ideš u zg gruntovnicu što nema nigdje pošte ni banke do vukovarske pa se moraš vraćati pa opet vraćati s tom uplatnicom na 250 kn

i ne zaboravi kupopr. ugovor, kopije osobnih i osobne i kopije domovnica i domovnice na uvid

i onda čekaj jedno 3-4 godine da ti riješe predmet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •