Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: jel ucite preko praznika?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jel ucite preko praznika?

ja sam poslusala savjet uciteljica, i nisam ga gnjavila sa zadacama (u skoli nisu nista dobili za zadacu preko praznika )
    e sad, poceo je zadnji tjedan praznika, a savjet je ukljucivao i slijedece: prva 2 tjedna bez zadataka, zadnji tjedan lagano ponavljanje - u nasem slucaju pisanje i citanje, malo matematike

ali njemu se ne da
    danas sam mu dala da prepise 2 reda u pisanku (stvarno mizerno malo), pa je tako zbrljavio da je to grozota (vidi se da mu se zurilo zavrsiti :/ ). i jos pisao penkalom, pa zamackao ...
    ali nije ga to nesto jako dirnulo :/

jesu vasi skolarci vjezbali, ili cete zasukati rukave ovaj tjedan? ili necete uopce?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neznam zasto mi je triput poslao jedan post :shock:
    molim admina da obrise visak

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Domagoj mora pročitati lektiru - naravno da ju je ostavio za zadnji tjedan!
    Jednom tjedno (četvrtkom) pod praznicima ide u školu na 2 sata - spremaju se za natjecanje iz zemljopisa.

To je to.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nasa uciteljica nije imala milosti - 20-tak stranica matematike + nesto hrvatskog, prirode i vjeronauka. Nije tako strasno kako zvuci jer nisu to gusto pisani zadaci, pa bi netko kome se da, mogao to rijesiti u 1 dan. Ali ne moje dijete . Njen mozak je na odmoru od one sekunde kad je izasla kroz vrata skole. Nesto je rijesila, ali ovaj nas tjedan ceka veliko finale.
    Sreca da vise nema snijega, mozda i uspijemo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja necakinja (3r) ne uci preko praznika, ali treba procitati lektiru.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah jesi li ti ikad šta učila preko praznika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchi pp, koji razred ide tvoja djevojcica?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ona je vec 3. razred. Stisla nas je matematika - oduzimanje troznamenkastih brojeva .
    Tvoj je 1?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kopiram s duplog topica, post je od Poslid:

Moja Anja stalo nešto piše, crta i piše - uz igru. Sad joj još odgovara igra "škole" i ja ju ništa posebno ne forsiram. Onda se ide igrati "banke" pa računa.
    Ako ga možeš navesti igrom da vježba, mislim da je to dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ona je vec 3. razred. Stisla nas je matematika - oduzimanje troznamenkastih brojeva .
    Tvoj je 1?
    da, S. je prvasic
    ustvari, nema nesto posebno sto bi mogli ponavljati - vjezbati citanje, prepisivati (naucili su velika i mala tiskana slova, tek u 2. polugodistu idu na pisana slova), zbrajanje i oduzimanje do 5

sva sreca da voli citati, pa tako cita reklame, naslove u novinama, natpise po zgradama, pokusava pratiti titlove na tv-u (jos bezuspjesno, stigne procitati jednu ili dvije rijeci)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam lei dala da prepiše jedan tekst jer joj malo šteka pisanje od crte do crte.čisto da si provježba.
    čitanje joj ide dobro i svakodnevno si samovoljno čita slikovnice.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo, danas je prvi dan skole nakon praznika. Nastava poslije podne. I ja jutros saznam da ima jos nenapisane zadace. Mislim, ono... Kad ce nauciti... :lupam glavom od zid, rolam ocima i kezim zube istovremeno:

Ali, dobro, jucer i prekjucer su intenzivno radili telefoni, svi su se raspitivali o zadacama - svi istoj kasi u zadnji cas pisu zadace.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tjah - koji kreten daje zadaće koje prelaze iz polugodišta u polugodište???

ja se više time ne zamaram. u osmom razredu me baš briga jel ima ili nema zadaću . uči za sebe, ja sam svoje odvalila.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Pa valjda neki kreten od nastavnika.

Nadam se da tako ne igovoriš pred djecom jer kako će poštovati nastavnika i ono što on veli i na koncu ono što mora u školi raditi ako od roditelja čuje ovakve epitete?

Inače slažem se s tobom da se ne bi trebale zadaće davati preko praznika. No to si mogla i ljepše reći. Mislim da je problem s malima utoliko jer nakon dugotrajnih praznika (ovi su bili preko 3 tjedna) prvašići će zaboraviti i slova pisati, i čitati. Zato tu i tamo neće biti zgorega ako malo čitaju i malo nešto napišu, ali ne na kraju praznika nego i tijekom praznika.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nadam se da tako ne govoriš pred djecom jer kako će poštovati nastavnika i ono što on veli i na koncu ono što mora u školi raditi ako od roditelja čuje ovakve epitete?

Inače slažem se s tobom da se ne bi trebale zadaće davati preko praznika. No to si mogla i ljepše reći. Mislim da je problem s malima utoliko jer nakon dugotrajnih praznika (ovi su bili preko 3 tjedna) prvašići će zaboraviti i slova pisati, i čitati. Zato tu i tamo neće biti zgorega ako malo čitaju i malo nešto napišu, ali ne na kraju praznika nego i tijekom praznika.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Racela prvotno napisa
    Zato tu i tamo neće biti zgorega ako malo čitaju i malo nešto napišu, ali ne na kraju praznika nego i tijekom praznika.
    Slazem se. Imali su vremena i za igru, zimovanje, gledanje TV-a, citanje, pa i pisanje zadace i ucenje. Pa i dosadjivanje. Ne znam s cime su bili zaposleni oni koji su jutros moju kcer zvali i pitali je sta ima za zadacu? Dobro su se sjetili .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Racela prvotno napisa
    eto vidiš - slažemo se .

a sad - da li sam u brzini nešto napisala "lijepo" ili "nelijepo" ...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ponavljamo da se nebi zaboravilo i smatram to iz svog iskustva jako korisnim.
    pozdrav

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo nakon pauze od 5 dana potpune raspuštenosti (oko Božića), počeli raditi. Ništa puno (cca 2 školska sata, ne nužno u bloku). To nije nužno školsko gradivo. Npr. rješavamo zabavnu matematiku ili matematiku za dodatnu nastavu (da vidi da postoje i drugačiji zadaci od onih tipičnih kakve dobiva na redovnoj nastavi), čita knjigu, nešto piše i crta. Puno je teže bilo nakon dana potpune raspuštenosti navesti ga da nešto radi, nego sad kad je u nekoj kolotečini. To što radi je i tako daleko od tempa kojeg ima u školi, a dobiva priliku da se bavi onim što ga zanima.
    Ni sestra, ni ja nismo nekoć radile preko praznika, kao što to radi moje dijete, ali to je bila i preporuka naše psihologice.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ništa osim lektire, a to tek zadnja 3 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cita zato jer i inace voli citati, nista osim tog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dino je ovaj tjedan s bakom u Kranjskoj gori. Prije puta smo napsiali lektiru (čitali smo Pale sam na svijetu) i dobili su da od 7 zadataka izaberu 2 i napisšu u bilježnicu. To je uz moju malu pomoć super napravio i ništa drugo. On inače čita super pa sam mu dala jednu knjižicu da čita pomalo kad želim da ne divlja po kući ("sredstvo za smirenje") i to funkcionira super, pročita nekoliko strana. I voli kad ga ispitujem zbrajanje i oduzimanje, to radimo onako usput.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi prva dva tjedna ništa u ovom zadnjem tjednu smo iskoristili priliku da smo više skupa pa smo malo vježbali urednost. Iako on to nije skužio
    Uzeli smo novu teku iz matematike, pa sam mu ja radila neke zabavne testove (sa šiframa i sl), a on je meni davao "teške" zadatke a sve u cilju da napokon piše uredno u kockice. Uz to je pisao dnevnik i pričice da vježba pisanje. Čita puno i stalno i to cijelo vrijeme, dosta rješava križaljke ,isl.

Što se lektire tiče, Adiu je Pale već 5 lektira

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jedini zadatak koji je moj sin imao je bio pisati dnevnik. Osim dnevnika je zavrsio lektiru koju nije stigao prije praznika, no srecom je sistem takav da ima popis lektire za cijelu skolsku godinu, bez konkretnih datuma do kojeg treba pojedinu lektiru predati. Nisam ga tjerala ni na kakvo ucenje, pustila sam ga da se igra.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A sta sa djecom koji zaaarko zele da uce??

Konkretan primjer: vrijeme prelijepo - mi izasli u setnju po prirodi. Kad ce B (skoro 6 godina): 'Mama pitaj me oduzimanje!!' I tako hodamo mi po prirodi i vjezbamo sabirnje, oduzimanje, mnozelje ... Nije mi nrsko (daleko od toga), ali ...
    1. Dijete treba da se odmori po nekad'??
    2. Brat mu (iako jako inteligentn dijete) misli da je glup pa ni ne pokusava nista vise!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....ja im preko praznika NIKAD ne dajem zadaće....dovoljno porješavamo tijekom tjedna i tu im redovito tu zadaću pregledavam -ponekad detaljno a ponekad letimično..-čisto da im uđe u rutinu da zadaću trebaju raditi..-toliko ih izgnjavim tijekom nastave da im ne treba matematika još na praznicima.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadaca preko ljetnih praznika?
    danas saznam da prijateljicina kcer (zavrsila 1.r.) ima preko ljetnih praznika 16 stranica zadataka iz matematike za rijesiti!!

nasa uciteljica je dala preporuku o ponavljanju tablice mnozenja

S. do danas nije nista radio iz skolskog repertoara (cita stripove, tu i tamo neku pricu...). Dala sam mu da uziva u potpunosti, bez opterecenja, bez skole

od slijedeceg tjedna namjeravam uvesti pomalo ponavljanje matematike

kako vasi skolarci?
    da li je bilo zadanih zadaca?
    imate li neki sistem ponavljanja prije pocetka skole (ipak je ovo 2,5 mjeseca pauze)?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nećakinja u francuskoj dobije radnu bilježnicu iz matematike za ljetne praznike. i mora ju cijelu riješiti. kod njih je to (valjda ) normalno...

mi nikad nismo imali ljetne zadaće. na prvi dan škole glava je bila tabula raza... a tak treba i biti. nikad nismo ponavljali.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    A sta sa djecom koji zaaarko zele da uce??

Konkretan primjer: vrijeme prelijepo - mi izasli u setnju po prirodi. Kad ce B (skoro 6 godina): 'Mama pitaj me oduzimanje!!' I tako hodamo mi po prirodi i vjezbamo sabirnje, oduzimanje, mnozelje ... Nije mi nrsko (daleko od toga), ali ...
    pa ja to ne doživljavam kao ono klasično učenje (sjedenje za stolom i bubanje/rješavanje).

mi stalno moramo davati neke zadatke dok se šećemo - a sad smo na moru i non stop šećemo! već mi je pun kufer i matematike i milijunaša! sad trenutno su aktualne asocijacije "ko u kviskoteci"

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam izrazito protiv skol.obaveza djeci preko ljetnih praznika, to mi je kao da ja na go moram svako malo nesto za posao napraviti
    ok mi je sto anki kaze - malo po malo u igri, ali bas da je zadano...
    sad ste me bas ukomirale

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je kao da ja na go moram svako malo nesto za posao napraviti
    Uh, ovo je pjesma mog zivota.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala prekrasnu učiteljicu (drugaricu ) od 1. do 4. razreda. Nikada nismo imali zadaću preko vikenda niti preko praznika. Rekla je da poštuje vrijeme kada se i naši roditelji moraju družiti s nama, a ne s našim knigama i da je i njima potreban odmor od posla i školskih obaveza.

Prošle godine u vrtiću, kada su se radili pripremni zadaci za školu, odgajateljice su rekle da će one s njima raditi preko tjedna, a da će im onda dati zadaću za doma preko vikenda (crtančica, pa povuci crte ...).
    Na ovo sam reagirala i tražila da ako već imaju zadaću neka ju donesu doma preko tjedna, a ne preko vikenda kada se želim sve svoje vrijeme posvetiti djeci, a ne učenju. Odgajateljica je odgovorila da se na taj način pripremaju za školu, na što sam ja rekla da nije istina jer se zadače u školi pišu svaki dan, a ne samo vikendom i da to nije onda priprema za školu, već maltretiranje svih pred školu. Nikada nismo dobili niti jednu zadaću.

Sad nas čeka škola pa ćemo vidjeti što će tamo biti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adi je do prije tjedan dana imao sve četri u zraku osim čitanja i povremenog matematičkog igranja.

Od kad smo došli doma uvela sam svakodnevno pisanje 2-3 rečenice pisanim slovima i rješava po jedan matematički zadatak. Zasad sam skroz zadovoljna kako je to ispalo, ako ovako nastavi onda ću ga pustiti još zadnjih par dana bez ičeg. Prvih par slova koje je napisao nakon pauze je izgledalo prestravično, čak je pisao opet naopako neka slova. Mislim da će mu ovako biti puno lakše ako se postepeno ufura pogotovo jer ovu vježbu prihvaća skroz OK.

Kad gledam unatrag najviše si zamjeram za prvi razed da mu neke stvari nisam uvela kao rutinu. Tako da ću to defitivno ove godine promijeniti, mislim da će njemu biti bitno lakše kad tako postavimo stvari.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dugo smo izbivali i sad kad smo stigli dala sam nam dva dana da dođemo k sebi. Čeka nas vježbanje klavira od danas - velika zadaća, a ima samo dva tjedna. Mislim da to ne će stići temeljito obaviti. Danas ide posuditi Vlak u snijegu i samo to će pročitati do početka škole tj., čitamo zajedno, dio ja naglas a dio on. Vježbat ćemo i malo pisanje jer piše katastrofalno. To bi bilo to kod nas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar nije ucio preko ljeta, citao je dosta, stripove, knjige, filmove, novine, pisao razglednice i gluposti ostale, racunao je u trgovinama i slasticarnama

od njega prije skole ocekujem da poslozi stol i pernicu, pripremi naljepnice za biljeznice i knjige, a sve se mislim i da ponovi pisana slova kad citam da je adrian okrenuo koje naopako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dino ništa nije učio preko ljeta. Čitao je razne časopise, pregledavao neke enciklopedije (one koje su bile uz Jutarnji list-kupili smo par komada koje su nam se činile dobre). S bakom je malo rješavao neke zadatke iz matematike dok su bili na moru. Uopće ga ne mislim gnjaviti s tim, nek još uživa ova 2 tjedna, ja mislim da će oni ionako prve dane u školi ponavljati ono što su radili lani da se djeca malo uhodaju nakon praznika.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moje se dijete dobro odmorilo, mislim mu samo dati da malo provježba pisanje (1. razred) a ionako se prvi tjedan samo ponavlja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Blago vama i vašoj djeci!

Mi dobili za zadaću ( 1. razred) iz mat do kraja riješiti nastavne listiće (njih cca20) i zbirku ( cca 30 strana zadataka) i do kraja knjigu (par strana). Pisati dnevnik. Pročitat neku ili više knjiga s popisa koji smo dobili. Od 15ak knjiga ja (smatram se načitanom) sam čula samo za jednog autora, a za ostale niti za autora niti naslov knjige. U knjižnici mjesta koje ima i srednju školu našli smo samo jednu jedinu knjigu s popisa i ta je bila enciklopedijske forme, a moje dijete voli priče, neku fabulu. Ostale knjige valjda možemo naći u sveučilišnoj biblioteci.
    Prvi dan nam je učiteljica rekla da 3 knjige/zbirke/nastavni listić iz matematike nisu dovoljni i da moramo još kupit jednu zbirku. Odma u startu sam se šokirala jer je moj prvašić imao 4 (ČETIRI) knjige iz matematike! Jasno je bio od početka da nema šanse (ni potrebe) da to sve riješe u školskoj godini. I sad to rješavamo cijelo ljeto.
    Dnevnik neće pisat, napisao je valjda za 5-6 dana kad se dogodilo nešto zaista posebno.

Ja sam totalno protiv zadaće preko ljeta, ili bar za neku umjerenu. Ali što mogu, reć djetetu da nek to ne radi jer ja mislim da to nije OK?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •