Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: prepire se i odgovara

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno prepire se i odgovara

hm..ne znam odakle da pocnem.lara ima 2god i 8 mj.
    od prije 2-3 tjedna je postala dosta "zlocesta".

ako nesto nije po njenom cvili na sav glas,baca se,ne zeli reci sta ju je uzrujalo(a jako je elokventna),a ja neki put ne kuzim sta sam napravila tocno krivo.rice se,divlja,itd...ako joj dam po guzi,samo se pogorsa,pa sam odlucila pustit ju i ignorirati...
    danas me ugrizla za guzu jer joj nisam htjela otvoriti novu zapakiranu dudu-kad sam joj rekla da prestane,ugrizla me i za nogu.

dalje..muza nista ne slusa-ako ju pospota ona mu odgovara tipa:nemoj se ti na mene derati i sl.i jos ga hoce lupiti.(a kad se naljuti stvarno je strog,ja ga se uplasim ).

ne znam kak da ju naucim da ne odgovara,jer mislim da je stvarno premala i da sada tome moram stati na kraj.listala sam knjige i ne mogu nigdje naici na neki posteni savjet u vezi toga odgovaranja.ne znam,jesam ja kriva?imam feeling da oponasa mene mozda.mozda kopira preprike izmedju nas dvoje.
    mi smo mladi,imamo 25 godina i za mjesec dana ocekujemo novo dijete i time mi je ova situacija jos teza.

ispricavam se na ovako dugom topicu,pokusala sam objasniti ukratko i jos mi se cini da puno toga nisam napisala.

zanima me imate li slicne probleme i kako ih rjesavate.posebno ovo sto ne prihvaca nikakav autoritet.(a do sada i nije bilo problema s tim)

HVALA VAM PUNO

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To ti je tzv. NE-Faza
    Pogledaj si malo vise o tome na internetu, mora biti....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tebi je ok "dati joj po guzi", ali ne i kad ona tebe lupi/ugrize. Zašto?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se isto čini da je to reakcija na 'njegovu strogoću' (ne znam za tvoju), vaše prepirke i djetešce koje stiže.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gotovo sam sigurna da je to reakcija na trudnoću.
    nipošto je nemoje tući ili se derati na nju.
    skuliraj se
    kad počne divljati, bacati se, vrištati, ... čvrsto je zagrli, stisni uz sebe, reci joj da je voliš, da vidiš da je ljuta/ tužna/ uznemirena i da joj želiš pomoći, pričekaj da se smiri i onda porazgovarajte

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na odgovorima.
    velim,"po guzi" ne pomaze,deranje ne pomaze.stvarno sam njezna i obazriva prema njoj,ali niti to nista ne pomaze.ja joj nesto zabranim,ona me krene lupiti.onda se ja durim i ignoriram ju,a ona vristi i vristi i vristi...neki dan me gleda i cupa se za kosu.
    neki put se stvarno osjecam totalno bespomocno..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: prepire se i odgovara

Citiraj jenny prvotno napisa
    ne znam kak da ju naucim da ne odgovara,jer mislim da je stvarno premala i da sada tome moram stati na kraj.
    Hm...ja svoju H poticem da nam odgovara i da bude sto ravnopravnija.

Mislim da sto je vise budes poticala da ti odgovara i da se izrazi rijecima, manje ce biti ugriza, udaraca, plakanja...

Doduse, moja H je dosta mirno dijete, i nema nekih vecih ekscesa, ali ako bi bila neka "ruzna" situacija, nastojala sam da sto vise o tome porazgovaramo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja svog ne volim po guzi, ali ne mogu si nekada pomoći ! Zna biti tako zločest, neki mi je dan gledao u lice i rekao NEĆU! 2,5 godine a zloćo...ništa ne sluša, svaki put se izludim dok ga presvučem,operem ruke,obučem papuče...baca se po podu, ima 20 kila i upravo me ukočila kičma jer sam ga jučer podigla kad se bacio na pod! Pokušavam biti strpljiva ali kad dođem umorna s posla nemam uvjek volje s njim o svemu pregovarati...užas! Strah me igdje ga voditi jer znam da će divljati ali nije rješenje ostavljati ga mojima nego ga naučiti da i on mora malo otrpjet čitaj : sjesti za stol i ručati u miru, popiti sok 10 minuta...itd

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa
    Zna biti tako zločest, neki mi je dan gledao u lice i rekao NEĆU! ..
    Joj, koliko puta ja to cujem... Ali to mi je pod normalno...Pitam je zasto nece, pa se dogovorimo...

Ili, kazem joj, "ljubavi, nemoj biti takva, moras mamu malo slusati", a ona meni "nemoj ti biti takva mama, zasto ti mene ne slusas"

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas je sad fora: neću, neću i neću

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: prepire se i odgovara

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj jenny prvotno napisa
    ne znam kak da ju naucim da ne odgovara,jer mislim da je stvarno premala i da sada tome moram stati na kraj.
    Hm...ja svoju H poticem da nam odgovara i da bude sto ravnopravnija.

Mislim da sto je vise budes poticala da ti odgovara i da se izrazi rijecima, manje ce biti ugriza, udaraca, plakanja...

Doduse, moja H je dosta mirno dijete, i nema nekih vecih ekscesa, ali ako bi bila neka "ruzna" situacija, nastojala sam da sto vise o tome porazgovaramo.
    hm..muz joj nesto zabrani a ona njemu:daj,kaj si blesav? ili daj suti i sl...pa ga gadja igrackom..

ja s njom puno razgovaram i ona je jako brbljava i inteligentna,razgovara se "ko velika",postavlja puno puno pitanja,ima puno ideja za igru..zivimo s bakom i dedom pa slobodno mogu reci da je zbilja u svacijem centru paznje,tete u vrticu je jako vole-hocu reci,stvarno ne mogu reci da je nesretno ili zanemarivano dijete.

ali u zadnje vrijeme je nemoguca..ja joj pokusavam objasniti neke stvari,ona mase glavom i cepi usi..a jos joj vise paznje poklanjam jer dolazi nova beba.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako se i meni nekad djeluje da su djeca u toj dobi velika jer su, kako kažeš, elokventna, a zapravo jako dobro kopiraju i time uče obrasce ponašanja....jako je bitno kako se ti postavljaš prema njoj...neke stvari treba naučit...mislim da ona sad uči o agresiji i kako se nositi sa srdžbom i ljutnjom...kako ostvariti SVOJE želje, kako se dogovarati...
    Pokušaj se zamisliti u djetetovoj koži, možda ti pomogne

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Kako se i meni nekad djeluje da su djeca u toj dobi velika jer su, kako kažeš, elokventna, a zapravo jako dobro kopiraju i time uče obrasce ponašanja....jako je bitno kako se ti postavljaš prema njoj...neke stvari treba naučit...mislim da ona sad uči o agresiji i kako se nositi sa srdžbom i ljutnjom...kako ostvariti SVOJE želje, kako se dogovarati...
    Pokušaj se zamisliti u djetetovoj koži, možda ti pomogne
    potpisujem!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Curka ti je u dobi NE-faze, što ne znači da je zločesta nego na taj način odgovara na situaciju u kojoj se nalazi (njena dob, beba koja dolazi).
    Prema njenim izrazima zaključujem da se sa TM-om raspravljaš i svađaš pred njom. Dijete ti samo vraća ono što je naučilo od roditelja.
    Moj primjer: MM i ja imamo jake glasove i ponekad čak i najobičnije komentiranje nečega zvuči kao svađa, no prave svađe ostaju iza zatvorenih vrata, daleko od djece i klinci to kuže, znaju razlikovati okolnosti galame, jer jednostavno smo oboje grlati i tu nema pomoći. Možda zato ni Stela ni Sven nisu nikada grizli, čupali ili udarali nogom, nikoga. Ne znam što će naučiti u vrtiću no nadam se da ćemo do tada i dalje ih odgajati u smirene, empatične i srdačne klince.

Moraš znati što možeš očekivati od dvo-, tro-, četvero-godišnjeg djeteta. Dijete nije pas pa da na tvoju naredbu "miruj" zaista bude mirno, jedino ako se izdereš i baciš pritom tanjur u zid - u tom slučaju će se isprepadati i od straha zanijemiti a vjerujem da nitko ovdje ne želi tako odgajati djecu. To na kraju krajeva i nije odgoj nego strahovlada i teror. Dijete ti mora naučiti da ne može sve dobiti odmah, kada ono to želi, i da dijeli životni prostor sa još nekoliko ljudi. MOžd aje upravo to što ti je malena u centru mnogima (bake, tete...) a i čini mi se da joj niste postavili toliko spominjane granice. Npr. moje dijete zna da ukoliko me poželi udariti ili baciti igračku u zid ili potrgati nešto (a to su sve najnormalniji porivi male djece) dobit će hlađenje na kauču ili u drugoj sobi, zabranu nastavka igranja uz sklanjanje dotične igračke, gašenje crtića... ito zna zato što je masu puta i dobilo takvu reakciju na svoj tantrum paje već mjesecima sve manje takvih sukoba.
    Eto, samo dosljednost, odlučnost i djelovanje u dugoročnom interesu djeteta te izbjegavanje ishitrenih i neurotičnih reakcija nas odraslih na njihove prohtjeve i izazivanja - to je recept moje obitelji.

Nadam se da ćeš u ovoj mojoj čitabi naći nešto za sebe i svoju obitelj.

Pusa, drš se, pogladi bušu!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eh, da, i razgovor do besvijesti.
    O svemu.
    U svakoj prilici, čak i onda kad misliš da nemaš vremena ni snage.
    Pa čak i iz druge prostorije (recimo ti pereš suđe a curka želi napravit spačku u drugoj sobi - daj joj govorom do znanja da ZNAŠ da se sprema na nešto, kao da ju ko Supermen vidiš kroz zid, neka ima osjećaj da si stvarno sveprisutna).

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da,mislim da imate pravo.dijete upija kao spuzva,makar se cini da se igra i ne slusa.hvala..

uh,ali moram je pohvaliti da je zadnja 2 dana mirnija i nema bas nekih ispada..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •