Results 1 to 9 of 9

Thread: pizza-pita

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    16

    Default pizza-pita

    PIZZA-PITA

    12 ili 14 kora za pitu

    I kora Ulje
    II kora Kecap i origano
    III kora Pavlaka
    IV kora Umuceno jaje
    V kora Rendana sunka
    VI kora Rendani kackavalj
    VII kora Pecurke sa lukom - dinstane ( posoljene ) ko voli

    Uviti u rolat, namazati razmucenim jajetom, posuti kackavaljem i peci.

    Brzo, jednostavno a bogami i ukusno!!!

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    16

    Default

    Kackavalj-to je tvrdi sir ( gauda, trapist itd. ) odnosno onaj sto se stavlja na pizzu ili za tople sendvice. Pozdrav za vrijesku !!! :D

  3. #3

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Vrbani
    Posts
    144

    Default

    Ljikic, radit cu ovaj recept pa imam par pitanja:
    1. U receptu imas 7 redova kore, a pise 12-14 kora. To znaci da idu po dvije kore zajedno?
    2. Je li pavlaka vrhnje?

    Bok,
    Duda

  4. #4
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    pavlaka bi mogla biti najsličnija vrhnju ali na žalost nije baš isto

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,779

    Default

    Quote Originally Posted by ljikic
    Kackavalj-to je tvrdi sir ( gauda, trapist itd. ) odnosno onaj sto se stavlja na pizzu ili za tople sendvice. Pozdrav za vrijesku !!! :D
    Hvala!

    A kakve kore stavljaš?
    One za štrudlu ili ...??

  6. #6

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    16

    Default

    Pozdrav svima!!!
    Ovo je recept za dva rolata(pite). Znaci u jedan rolat ide 6
    kora, a onaj ko voli pecurke doda i 7 koru. Zato je to 12 ili
    14 kora. A pavlaka je malo gusca od kiselog mleka i malcice
    sladja ali to nije ona slatka pavlaka koja ide za kolace. Mislim
    da moze i bez nje. Kore su one kupovne sto idu za pite( slatke
    jabuka,visnja itd ili slane meso sir itd.) ili za baklavu. Ako jos
    nesto nije jasno slobodno pitajte, a ako jeste onda ga lepo
    napravite i uzivajte u njegovom ukusu sa dragim prijateljima.
    Brzo a ukusno,mi ovde to cesto pravimo i uzivamo!!!

  7. #7
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    ljikic, jedno malo,vjerojatno pocetnicko pitanje ,

    Koliko se pece?

  8. #8
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    pretpostavljam nekih 20-tak minuta, tek koliko da se jufka i jaje ispeku

  9. #9
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    RADILA PROŠLI TJEDAN, BILO JE SUPER!!!
    NE MORAM NI REĆI DA RECEPT NAVELIKO KRUŽI MEĐU PRIJATELJIMA

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •