Barbi, zaista se iz dna duše ne slažem s tobom :/
Ne možeš ih izbjeći sve, ali uz zaista malo truda možeš ih izbjeći punoMi smo vec odavno prestali gledati te silne E-ove u sastojcima, konzervanse i sl, jer smo se samo bespotrebno nanervirali,a tak i tak to nismo mogli izbjeci![]()
Stigli bi (i stići ćemo kad tad do toga!) da se proizvođači E-ovima i ostalim otrovima krcatih proizvoda čohaju po glavi i gledaju kako im krivulja prodaje pada i da im dođe iz guzice u glavu da ljudi više ne puše tako masovno fore "samo nek je brzo gotovo i servirano" već da nas ima sve više koji razmišljamo o tome čime se hranimoAjme ljudi, pa gdje bi mi stigli kada bi sa svakog proizvoda kojeg kupimo citali sastojke i zdrave i nezdrave!
Malo nas je za sad, ali polako, za sve promjene treba vremena da uhvate korijen.
Sjećam se prije x godina kad se počelo govoriti o razvrstavanju otpada. Ja sam okretala očima na "tu nepotrebnu glupost" i govorila "joooooooooj, pa kam bi došla kad bi sve odvojeno skupljala, pa nema ja vremena, pa kud ću s tim, pa ovo, pa ono!" Ali mi se upalila žaruljica i sad doslovce automatski odvojeno skupljam sve što mogu i gle čuda, odjednom mi nije problem ni vrijeme ni prostor![]()
Konačno mi je kliknulo u glavi i radim to jednostavno zato jer znam da radim dobru stvar![]()
Po tom principu mislim da mogu i moram naći vremena i volje da, kad god mogu, pazim što jedemo. Jer, ako već pažljivo izbacujem smeće iz kuće, bio bi red da isto tako pažljivo izbjegavam ubacivati smeće u sebe 8)