Barbi, zaista se iz dna duše ne slažem s tobom :/

Mi smo vec odavno prestali gledati te silne E-ove u sastojcima, konzervanse i sl, jer smo se samo bespotrebno nanervirali,a tak i tak to nismo mogli izbjeci
Ne možeš ih izbjeći sve, ali uz zaista malo truda možeš ih izbjeći puno

Ajme ljudi, pa gdje bi mi stigli kada bi sa svakog proizvoda kojeg kupimo citali sastojke i zdrave i nezdrave!
Stigli bi (i stići ćemo kad tad do toga!) da se proizvođači E-ovima i ostalim otrovima krcatih proizvoda čohaju po glavi i gledaju kako im krivulja prodaje pada i da im dođe iz guzice u glavu da ljudi više ne puše tako masovno fore "samo nek je brzo gotovo i servirano" već da nas ima sve više koji razmišljamo o tome čime se hranimo

Malo nas je za sad, ali polako, za sve promjene treba vremena da uhvate korijen.

Sjećam se prije x godina kad se počelo govoriti o razvrstavanju otpada. Ja sam okretala očima na "tu nepotrebnu glupost" i govorila "joooooooooj, pa kam bi došla kad bi sve odvojeno skupljala, pa nema ja vremena, pa kud ću s tim, pa ovo, pa ono!" Ali mi se upalila žaruljica i sad doslovce automatski odvojeno skupljam sve što mogu i gle čuda, odjednom mi nije problem ni vrijeme ni prostor
Konačno mi je kliknulo u glavi i radim to jednostavno zato jer znam da radim dobru stvar

Po tom principu mislim da mogu i moram naći vremena i volje da, kad god mogu, pazim što jedemo. Jer, ako već pažljivo izbacujem smeće iz kuće, bio bi red da isto tako pažljivo izbjegavam ubacivati smeće u sebe 8)