Citiraj Lutonjica prvotno napisa
Linda, pa kolki ti je taj lonac? ja uvijek skuham u našem najvećem loncu, i nakon 2 ručka više nema juhe
Pa, ogroman je, sigurno desetak litara. Dobro, kad izvadim, meso i procijedim povrće, ispadne na kraju i duplo manje, ali opet, ne jedemo baš svaki dan juhu, 2-3 dana u tjednu bude neko varivo, a ostale dane taman svakome jedan tanjur.

Citiraj zhabica prvotno napisa
kod mene max 3 rucka a cini mi se da i nije zdravo vise od toga. nek me neko pliz razuvjeri
Ma, gle, i kod mene na kraju ispadne da juhu iz frižidera imamo max. 3 puta, ako računam da je prvi dan (u nedjelju) svježa, a da ostalih šest dana, kad je varivo, 2-3 puta, ne ide juha. Poanta je da uopće nema potrebe za juhama iz vrećice, nego da je bolje napraviti zalihu koja će pokriti cijeli tjedan. Uostalom, nije da svaki put podgrijavaš cijeli lonac, već samo koliko ti treba za taj dan. Juha bez problema može ostati kao svježa cijeli tjedan, ali samo ako se potpuno procijedi, inače se meso i povrće počne raspadati i postane bljak.
I krem juhe su super, brze, lagane, fine, često ih radim. Favorit su mi od karfiola, tikvica ili mrkve.