koliko mililitara mlijeka trebam izdojiti za bebu od 4 mjeseca i kako da se izdojim da beba ne izgubi obrok?
koliko mililitara mlijeka trebam izdojiti za bebu od 4 mjeseca i kako da se izdojim da beba ne izgubi obrok?
Zelis se izdojiti samo za 1 obrok?
Ili ti treba redovito izdajanje?
Nazalost, ne znam. Mozda bi najbolje bilo da probas izdojiti sto vise. Ako ti i ostane dosta, mlijeko u zamrzivacu moze biti i do 6 mjeseci, visak ce ti dobro doci za kasicu.
Jesi li do sada ikada izdajala?
nisam se izdajala nikad za obrok nego napocetku kad mi je nadislo mlijeko.
znači što više izdojiti pa smrznuti ali pitanje ostaje kad se izdajam? nakon što ona pojede pa izdojim tu do kraja ili izdojim drugu nije mi to jasno. strah me da ne ostane gladna makar je buca i ne bi joj 1 obrok falio![]()
Zavisi koliko vremena na raspolaganju imas. Ako ti je hitno, pocni odmah, trebat ce ti vjerojatno neko vrijeme da se uvjezbas.
I spremi mlijeko u vise manjih porcija, brze se zagrije i lakse je odrediti koliko beba zaista pojede.
Svejedno je, to moras sama odluciti. Svakako, za pocetak ne ocekuj neke velike kolicine. Da procitas malo o izdajanju na nasem portalu?nakon što ona pojede pa izdojim tu do kraja ili izdojim drugu
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2473
Što više izdajaš to će se više mloijeka praviti.Koliko treba sve je to relativno.
probat ću idem u nabavku posudica. imam sljedeći vikend svadbu pa mi za to treba
ako mi treba zaliha, onda izdajam ujutro. kad se mala probudi oko 04:30, popapa jednu cicu i odmah zaspe. tako da ja onda lijepo na miru mogu izdojiti drugu cicu.
I ja bi se trebala organizirati zbog jedne svadbe.
Moja svadba je izgledala tako da sam svakih malo išla na gornji kat u apartman podojiti dijete![]()
Sad bi se stvarno htjela opustiti, a i Karlo je već velik. Lako ću ja izdojiti za ta 2, 3 puta toga dana, ali šta ću na svadbi kad mi mlijeko nadođe? Ići u wc izdajati?? A popila bi i koju pivicu. Već vidim sliku kako na wc lovim cicu izdajalicom![]()
Opet mi se čini jednostavnije da ne izdajam nego da ne pijem i da vukljam dijete sa sobom![]()
eto meni prošla svadba. ipak sam otišla doma u pol 11 i papala je cicu a ne bočicu. neznam još mi je mala pa mi je bio bed![]()
al za moj odlazak su svirali tonku pa sam bila sretna![]()
a izdojeno čeka kašice u zamrzivaču...
![]()
dejavu
i ja sam za svoj pir izdajala, ali je papa samo cicu.
Da ne postavljam novu temu pitati ću ovdje.
Za 10 dana idem na svadbu frendici i malena ostaje s bakom. Imam namjeru ostaviti joj veću količinu izdojenog mlijeka za svaki slučaj ( ima dana kada jede svakih 4-5 sati nakon spavanja, a ima i dana kada bi samo jela). Da li je boljeda svaki dan izdojim po cca 1 deci mlijeka i to zamrzavam, ili da dan.dva prije svadbe jednostavno izdojim veću količinu mlijeka. Po meni je prva solucija nekako praktičnija, jer se neće nešto pretjerano povećati produkcija za tih 1 dcl dnevno (a moglo bi se do tada skupiti zavidna količina), dok bi se moglo dogoditi da ako dva dana izdajam veću količinu za cca 6 obroka, moglo bi mi se dogoditi da tijelo to registrira kao veću potrebu i počne puno više proizvoditi.
Koja solucija mi je bolja? Možda ja krivo razmišljam o tim stvarima i nisam dobro prokužila princip stvaranja mlijeka.
Zibba, koliko si iskusna u izdajanju, odnosno kad si to radila zadnji put?
I na koliko dugo mislis ostaviti dijete?
Bilo je jako davno .... Mislim da se ne broji ono u bolnici i nakon dolaska doma kako bi popustila napetost dok se proizvodnja nije ustalila. Malena će ostati s bakom poslijepodne i dio noći ( ma znate kako to ide sa svadbama jako bliskih prijatelja, kumova, susjeda- a to sve si jesmo). Tako da ne znam ni koliko ostaviti, a kamo li da li je bolje izdajati pomalo ili sve u jednom danu.Zibba, koliko si iskusna u izdajanju, odnosno kad si to radila zadnji put?
I na koliko dugo mislis ostaviti dijete?
Onda pocni ranije. Pitanje je i koliko ce ti trebati da se podsjetis kako to uopce izgleda.
I izdajaj svaki dan u isto vrijeme, da navuces dodatnu kolicinu mlijeka. Samo, jasno ti je, poslije sve to treba vratiti u prijasnje stanje.