Jutros, nekakvih 10-15 minuta nakon sto se probudila Smizla se spozalila da je boli vrat. Odostraga, izmedu ona dva misica koji drze glavu i relativno visoko, skoro na potiljku - ne znam bolje obajsniti :/ .
Nije mi se cinilo strasno pa smo krenuli prema vrticu.
No, u autu je bol bila sve jaca, uopce nije htjela micati glavu i trazila je da joj cijelo vrijeme drzim glavicu fiksiranu.
Uglavnom, pred vrticem smo skuzili da ne moze ostati i nazvala sam neku pedijatricu u nas dom zdravlja (Smizlina radi popodne) da provjerim jel da idemo u Klaicevu.
Rekla je da ne moramo, da ne moze biti meningitis bez temperature i povracanja. Da je to tortikolis, da treba mirovati, utopliti vrat i popiti neki sirup protiv bolova.
Naravno, Smizla ne da da joj nesto stavimo na vrat, sirup odbija kategoricki no pristaje na mirovanje. Dala sam joj neku homeopatiju ali nije djelovalo. Trenutno spava.
E sad, mene zanima jel to necije dijete imalo, kaj dalje da ocekujemo.
Kak da joj pomognemo? Dok je mirna sve je ok ali cim pomakne glavu, place od bolova.
Jel da odemo popodne njenoj doktorici? Jel se trebam zabrinuti, moze li bolni vrat biti simptom neceg gadnog, osim meningitisa :? ?