Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Ne želi sam jesti

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Ne želi sam jesti

..i znam da sam za to ja kriva ali...
    Uglavnom Jan više ne želi primiti žlicu u ruke i papati-ništa! Doručkuje doma i kad mu dam tanjur i žlicu on kaže "mama čiči" što u prijevodu znači da sjednem pored njega i hranim ga. Ako kažem da neću čičiti da Jan sam papa a mama će biti u kuhinji oprati suđe ili skuhati kavu on mi pokušava dodati tanjur i nemaaa šanse da odustane.
    Ruča kod bake i baka ga, of kors, niš ne pita nego sam hrani a i s večerom je ista situacija.
    Mislim, okej, pogriješila sam što sam išla linijom manjeg otpora i hranila ga kako bi sve išlo brže i kako bi on pošteno pojeo ali šta sad?
    Kreće u jaslice (zato sam ja sva uspaničena pa otvaram dnevno pa stalno neke nove topice otvaram) i frka me da mi ne ostane gladan.
    Iako vjerujem da će skužiti da ga tamo tete neće hraniti pa će sam papati..ali ipak!!
    Mislim, ne znam kako da se postavik kad mi on kaže da neće sam jesti..da ga pustim da pošizi ili ostavim i nahranim ga pa kad dođe u jaslice skužit će sam situaciju.
    Ha?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da probaš njemu dati jednu žlicu, jednu sebi? Pa naizmjence, on pojede jednu, ti mu daš drugu..
    Ili recimo, ti hraniš njega, on tebe, ili on hrani plišanog medu..

Uostalom, doručkuj s njim. I tebi je sigurno ljepše jesti u društvu.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Ne želi sam jesti

i ja imam takvog doma,cini mi se da je kod nas situacija puno gora mi krecemo u ponedjeljak prvi put u jaslice ne jede sam,jos je u peleni,al boze moj sve ce to proci ne brini
    Citiraj Shiny prvotno napisa
    ..i znam da sam za to ja kriva ali...
    Uglavnom Jan više ne želi primiti žlicu u ruke i papati-ništa! Doručkuje doma i kad mu dam tanjur i žlicu on kaže "mama čiči" što u prijevodu znači da sjednem pored njega i hranim ga. Ako kažem da neću čičiti da Jan sam papa a mama će biti u kuhinji oprati suđe ili skuhati kavu on mi pokušava dodati tanjur i nemaaa šanse da odustane.
    Ruča kod bake i baka ga, of kors, niš ne pita nego sam hrani a i s večerom je ista situacija.
    Mislim, okej, pogriješila sam što sam išla linijom manjeg otpora i hranila ga kako bi sve išlo brže i kako bi on pošteno pojeo ali šta sad?
    Kreće u jaslice (zato sam ja sva uspaničena pa otvaram dnevno pa stalno neke nove topice otvaram) i frka me da mi ne ostane gladan.
    Iako vjerujem da će skužiti da ga tamo tete neće hraniti pa će sam papati..ali ipak!!
    Mislim, ne znam kako da se postavik kad mi on kaže da neće sam jesti..da ga pustim da pošizi ili ostavim i nahranim ga pa kad dođe u jaslice skužit će sam situaciju.
    Ha?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Da probaš njemu dati jednu žlicu, jednu sebi? Pa naizmjence, on pojede jednu, ti mu daš drugu..
    Ili recimo, ti hraniš njega, on tebe, ili on hrani plišanog medu..

Uostalom, doručkuj s njim. I tebi je sigurno ljepše jesti u društvu.
    potpisujem sanju74!

Kristijan je vec 2,5 godine i cesto nam se izmjenjuju faze kad zeli sam jesti i kad zeli da ga hranim....
    vjerujem kad dodje u jaslice i vidi kako drugi jedu da ce i on jesti sam :smile:

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma ne možete vjerovati...

Evo baka mi danas kaže da je ručao sam...a kad sam došla doma, oko pet, rekao mi je da želi sam jesti pa je večerao i onda je još jednom klopao oko osam..potpuno samostalno...kao da oduvijek tako jede...svašta...

Vidjet ću kako če biti sutra opet za doručak

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

če=će...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bravo!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemoj prati suđe, kuhati kavu... Stavi i sebi hrane i jedi s njim.
    Mi uvijek jedemo skupa. Žlicom jede od davnih dana. Da, kuhinnja je neprepoznatljiva od packi i hrane koja je svuda završavala, ali uspjeli smo. Sada radimo na upotrebi noža.
    Što hoću reći. U jaslice je pošla s 18mjeseci, pila i jela sasvim sama. Sada je dobila fazu: Ve, ve! Ja sam mala bebica, mama hrani me. Par puta sam podlegla njezinoj ustrajnosti.
    I što se dogodi? Tada jede proždrljivo i redovito povrati dio hrane. To je zapravo bila prilika da joj objasnim kako svatko najbolje poznaje svoj ritam te da svatko mora jesti sam jer tako želudac zna kad mu je dosta. Dogovor pali. Sada na druge načine izigravamo bebice.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pridruži se djetetu kad jede, pa makar pojela komadićak biločega.

Iskaži mu svoje povjerenje s time što ćeš mu dati tanjurić i žlicu i opušteno sjesti kraj njega bez da mu gledaš u usta koliko je pojeo a koliko prosuo po sebi. I mene moja djeca žicaju "mama čiči" ali samo zato da se pohvale kako jedu, ponekad je to par zalogaja a ponekad počiste tanjur. Jušnim jelima ih još isključivo ja hranim. Nudim im pretežno ono što mogu jesti sami, kad vidim da ne mogu nabosti na vilicu, samo ležerno kažem "pa uzmi ručicom" na što se oni valjda osjete prebebastim pa namjerno spretnije i pažljivije jedu.

U vrtiću neće ostati gladan, jedino će možda prvih dana biti više zamusan kad dođeš po njega.

Sretno i pusa malom mišu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •