Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako 2-o godišnjaka naučiti žvakati?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Kako 2-o godišnjaka naučiti žvakati?

Jel' ima netko još s tim problemom? Moje dijete jako voli papati, pasirala sam mu samo rižu dok je bio jako mali, ostale stvari nikad (osim krem juha). Jede prelakomo i guta nedovoljno prožvakanu hranu. On je OK, ali bih ga htjela nekako naučiti žvakati, a ne znam kako :? Pričala sam i s tetama u vrtiću i tamo brzo jede. Pomooooooć!!!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni su uvijek zamjerali razni ljudi iz okoline radi mog stava - imat će kad da žvače

Ja još uvijek ne forsiram velike komade mada će moj G. za dva mjeseca napuniti tri godine!!!

Meni je bitno bilo samo to da jede,
    da jede količinski koliko bih ja htjela, a i da jede sve vrste hrane.
    To smo i postigli, a za žvakanje...imaće cijeli život da žvače.
    Moj ti je savjet - ne sekiraj se

A ako jede prebrzo, možda je pregladnio???
    Da mu smanjiš razmak između obroka???

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ako jede prebrzo, možda je pregladnio???
    Da mu smanjiš razmak između obroka???
    Ma Nataša, on jednostavno voli hranu. Ako je gladan prije obroka, on neće šutiti, tako da se ne radi o tome, nego jednostavno o stilu
    Dobro, za sad sam sretna da uživa u hrani, ali bilo bi mi draže da maaaalo više žvače prije nego što proguta zalogaj. :/

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    Dobro, za sad sam sretna da uživa u hrani, ali bilo bi mi draže da maaaalo više žvače prije nego što proguta zalogaj. :/
    Daisy, daisy, jel tebe to brine makrobiotika? Dobro je da i jede. Kad malo poodraste počet će brljat po tanjuru i imat će vremena za žvakanje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Daj mu zvakacu (s podrobnim objasnjenjem prije davanja).

L. je imao tocno prije dvije godine kad sam ga upoznala sa zvakacom, jer je kretao u vrtic, pa da ne bi bilo iznenadjenja - ja sam ga htjela upoznat sa zvakacom i bombonima. Uglavnom, mislim da tvoj deckic nije premali da kuzi proces zvakanja i bacanja zvakace, a moze mu pomoc da mu pokaze da se moze i dulje zvakati

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Daisy, daisy, jel tebe to brine makrobiotika? Dobro je da i jede. Kad malo poodraste počet će brljat po tanjuru i imat će vremena za žvakanje.
    Mislim da bi gospon Kushi bio u šoku kojom brzinom moje dijete rješava zalogaje

Mony, neću probavati sa žvakom, mislim da ni to ne bi upalilo. Nestala bi brzinom svjetlosti, vjeruj mi

OK, vidim da niste zabrinute, onda ću malo i ja popustiti pa ću pokušati manje brinuti oko toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jos jedne mame nezvakaca.
    Doduse, ne mogu reci da uopce ne zvace, ali to obavi tako brzo i onda odmah guta.

Zbog toga sam ooooooppppprezna na kvadrat sto cu mu dati papati i koliko ce to biti usitnjeno. Jos uvijek mu jako sitnim jer nije mi bas najsigurniji za veci komadic mesa npr.

Sebe na neki nacin krivim jer sam mu uglavnom davala za papati usitnjenu hranu, ono bas dobro ispasiranu vilicom, ali s druge strane dugo smo imali problema sa zubicima i desni su mu bile jako osjetljive.

E sada, sto reci ja mu dajem npr karfiol (kuhani naravno) koji je mekse građe, pa njega gricka, bananu na komadice, petit keks, kinder pingui i po prilici stvari koje su za zvakanje ali da opet nisu pretvrde kak bi on uspio zubicima nesto i usitniti.

dok papa podsjecam ga na zvakanje, ide nam, jest da je sporo ali ide.

Isto tako razmisljam da ce doci vrijeme kada ce Emanuel samostalno i bez poticaja lijepo zvakati, ne prepustam sve vremenu ali ga i ne forsiram kako ne bi stvorila kontraefekt.

BTW i ja sam htjela otvoriti ovakav topic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •