Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: pilula uz dojenje?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pilula uz dojenje?

...evo ja jos istrazujem...sto i gdje bi mogla saznati o toj piluli koja se koristi uz dojenje

Da li uzimate kontracepcijsku (mini) pilulu uz dojenje?
    Da li sumnjate u njenu "sigurnost" (sto se bebe i mlijeka tice...)
    Ako ste skepticni, zasto?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je ginekologica rekla da bez obzira što na nekim pilulama piše da mogu uz dojenje, ona mi ne bi preporučila je rsu to sve ipak hormoni i ulaze u mlijeko makar u malim količinama

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

osobno ih nikad nisam koristila i nikad ne bi. pogotovo u fazi laktacije. nijedan lijek/pripravak, koji pod mus ne moram, ne bi uzimala. iapk, sve ulazi, makar u mikro količinama.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoji li jos koji topik na rodi na ovu temu...pretraznik mi nista ne otvara... :/

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam. što ne pitaš ginekologa?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i moj ginekolog je rekao da je jedina kontracepcija dopuštena uz dojenje - kondomi.

i apstinencija

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nakon sto sam pitala moju doc. (opce prakse) i babicu obe su mi preporucile takvu pilulu, uz objasnjenje da je ona vec dugo u uporabi i da nije nikad pokazala negativne posljedice...uz daljnje objasnjenje da je to mala kolicina hormona i za mene i da ona od tog nista ne dobije preko mlijeka (ne kuzim te hormonske sastave niti kako to funkcionira...navodno je samo estrogen unutra)

meni se to nis ne svida....a ful nam je kriza :/ , jer kondme MM ne moze koristit...a sta nam dr preostaje (ne zelim spiralu ni u kom slucaju)....

joj, pa kaj da radim??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a one neke ženske tzv kondome?? ja svejedno nikad ne bi uzimala pilule ni ovak ni onak.. uz svo zagađenje svijeta još da se trujem tim? ne hvala! ni te pilule nisu mile lale. čitam od žena...
    ti si već dobila mengu? jel redovita? kombinirajte više "bezopasnih" vrsta.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje se sta jos moze procitati? kojih zena?

nama stvarno nista dr ne preostaje...jer sa zenskim kond. je stvar ko i sa muskim...

bezopasne metode? prekinuti snosaj? plodni dani? bazalna temp.?

:/ sve to meni nije pouzdano i previse je komplicirano (za nas pohotnike )

ali niti meni nije svejedno sto se pilule tice. rado bih JOS informacija...jer nisam nista odlucila...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sorry uopće nisam razmišljala da je to iste vrste (ženski, muški...)... hmmm ak proprčkam po ćem, javim! ha ha mi smo o tom učili na faksu iz "moralke"!!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo sam dobila ubacivši "kontracepcija":
    http://www.cybermed.hr/index.php/pbl..._kontracepcije

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne bih htjela trabunjat a nisam baš za traganje..al znam da sam negdje čitala o tome kakve posljedice imaju pilule za začeće...plodnost..bla bla.. neš tipa da treba proć par ciklusa bez pilula prije samog začeća... i sl.. ugl nisu baš tako sjajne kak se tvrdi..

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

linkovi su super, zmaj.

dosta je informacija i ako se ukuca "gestagenska kontracepcija", ili "cerazette pill"

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ukucala kontracepcija i dojenje
    ha ha! meni ne treba!!
    pozdrav

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jedino kaj ti tih gestagenskih pilula nema u hrvatskoj na recept :/ nego ih mozes naruciti, u onoj ljekarni na trgu mislim...uglavnom, nije jednostavno doc do njih kao do obicne kombinirane pilule.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa
    jedino kaj ti tih gestagenskih pilula nema u hrvatskoj na recept :/ nego ih mozes naruciti, u onoj ljekarni na trgu mislim...uglavnom, nije jednostavno doc do njih kao do obicne kombinirane pilule.
    "nadam se ne vjecito tako..."
    - imas li ti iskustva s tom pilulom?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nemam osobno, ali ne zbog straha od nuspojava nego bas zbog kompliciranog nabavljanja, a ja sam uzasno komotna, pa ne bi uspijelo u principu cekam ciklus, da ugradim mirenu- spirala sa hormonskim dodatkom- takodjer gestagenskim, a do tada coitus interuptus...al uglavnom, mini pilule preporucuje vecina ginekologa pa cak i sluzbena literatura kao kontracepciju koja je kompatabilna uz dojenje...a kombinirane pilule- i gestageni i estrogeni- klasicna anti baby pilula se ukoliko je niskodozazna (yasmin i sl) smije po nekima, dok s druge strane istrazivanja pokazuju da smanjuje kolicinu mlijeka...tako da njih bolje ne...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

al tebi je, sad vidim, lokacija nizozemska, pa ne bi trebala imat problema ukoliko se odlucis za njih.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ja tu pilulu imam vec u ladici...

samo eto zbog straha da ne bih nastetila djetetu..nisam je pocela korstit...
    :/
    (hranim ju samo na ciki...pa pokusavam doznat dal ti hormoni dolaze u mlijeko)

uzima se neprestano, znaci nema pauze nakon 28 dana, menstruacija izostaje, i dobila sam paket na 3 mjeseca, pa po sljedeci moram opet otic...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Danas bila na pregledu kod gin i rekla mi je da su i u RH stigle Cerazette pilule koje mogu uz dojenje.
    Rekla da ništa ne ulazi u mlijeko i ne dolazi do bebe...

Ne nalazim baš nešto na netu o njima....jel ima netko iskustva sa njima?

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nama je liječnik na tečaju za trudnice rekao da su odobrene i da bi za koji dan mogle doći na tržište. To su pilule bez estrogena i zato mogu uz dojenje iako im učinkovitost nije u onolikom postotku kao kod uobičajenih.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam pila Cerazzette prije 4 god. i sada dok nisam stavila spiralu. Sa Z. sam ih počela piti 6 tj. nakon poroda. Nisam primijetila nikakav pad u proizvodnji mlijeka (što se ponekad može dogoditi). Jedina zamjerka su česta krvaruckanja, tek toliko da ostane na toalet papiru. Ta ne-menstrualna krvarenja su inače uobičajena nuspojava progesteronske pilule.

Moraju se piti točnije u odnosu na klasičnu, kombiniranu pilulu, veća odstupanja u uzimanju tableta im spuštaju pouzdanost. I piju se stalno, nema pauze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pila Cerazzette prije 4 god. i sada dok nisam stavila spiralu. Sa Z. sam ih počela piti 6 tj. nakon poroda. Nisam primijetila nikakav pad u proizvodnji mlijeka (što se ponekad može dogoditi). Jedina zamjerka su česta krvaruckanja, tek toliko da ostane na toalet papiru. Ta ne-menstrualna krvarenja su inače uobičajena nuspojava progesteronske pilule.
    a kaj ne treba i kod nji početi tek prava menstruacija pa onda koristit??'

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne treba početi menstruacija. Mogu se početi piti bilo koji dan, neovisno o menstruaciji. Ne preporuča ih se koristiti dok ne prođe 6 tj. po porodu, tj. dok gin ne utvrdi da je sve ok, i dok se dojenje ne uhoda.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su rekli da te mini pilule nisu vrlo pouzdane ("vrlo" je moj slobodni prijevod).

Uglavnom, mene su odgovorili od njih (već sam zatrudnila koristeći kontracepciju, nema smisla još jednom ).

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pila Cerazzette prije 4 god...Jedina zamjerka su česta krvaruckanja..
    Evo, i ja sam ih počela piti. Zanima me imaš li i jača krvarenja od tih povremenih sitnih?

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ima ih u rh? moja gine danas mi je rekla da ih nema za kupiti...

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kako nema? U Rijeci se mogu kupiti u onim glavnim ljekarnama u gradu. nekoliko sam ih puta tražila u lokalnim po prigradu, ali tamo ih nema, ali u gradu ima.. Dođu cca 90,50kn.. i obavezno udare pečat i datum na poleđinu recepta..

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a ma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •