Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: prestajemo nakon dvije godine, pomoć

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno prestajemo nakon dvije godine, pomoć

dobila sam stravičnu upalu mjehura i lijekove koji ne idu uz dojenje. i tako smo odlučili prestati jučer. sve za sad ide fino, jedino što osjetim da me sad zateže u lijevoj cici :/
    imam onu chiccovu pumpicu i ne mogu s njom ništa izdojiti. zapravo, ne bih ni izdajala da se prestane raditi mlijeko, ali ne znam jel može biti kakvih gadnih nuspojava? ili ne?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

thalia, izdajati se moraš. ne do kraja već samo onoliko koliko je potrebno da se dojka opusti (izdajanjem do kraja šalješ lažne signale o količini mlijeka koja se treba proizvesti). Ako ti se u dojci pojavi kvrga masiraj ju i izdajaj dok se ne razbije.

Ako se ne izdajaš možeš si priuštiti zastoj ili još gore mastitis što ti u situaciji u kojoj jesi zaista nije potrebno.

Jesi se probala ručno izdajati? Efikasnije je od pumpice, ovdje imaš opis i slike kako se izdojiti.

Prije izdajanja dojku možeš malo omekšati toplim oblogom, uranjanjem u toplu vodu ili se možeš pokušati izdojiti ispod tuša.

U međuvremenu ti mogu pomoći i oblozi od kupusa:

- koriste svježi unutarnji listovi glavice zelenog kupusa koje prije korištenja opereš. Možeš ih malo ohladiti u frižideru ili ih koristiti na sobnoj temperaturi, kako ti više paše.
    Listovima najprije odstrani onaj srednji tvrdi dio i izreži rupu za bradavicu, nakon toga ih oviješ oko grudi i pričvrstiš grudnjakom. Ako imaš velike grudi možeš koristiti više listova, onoliko koliko je potrebno da se cijela dojka prekrije. Ako su tvrdi malo ih omekšaj rukom ili valjkom za tijesto.

Listove ostavljaš na dojkama dok ne uvenu, a nove stavljaš čim osjetiš napetost. Možeš ih držati neprekidno, onoliko dugo dok god za to ima potrebe, odnosno dok se proizvodnja ne smanji.

Sretno!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh, hvala Frida. nisam probala ručno izdajanje, nikad mi nije išlo. probat ću opet. i muža poslat po kupus navečer :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa zar ne postoji zamjena uz koju bi mogla nastaviti (ako želiš naravno).
    Odmah mi je na um pala šogorica, koja je prestala dojiti tromjesečnu bebu - imala je jaku upalu mjehura - dobila antibiotik i dr. na hitnoj joj rekao da prekine dojenje (naravno bio je vikend) a kasnije joj je ped. rekao da je mogla slobodno nastaviti.

Nemam pametnog savjeta, osim poželiti vam da uspijete, bez obzira što izabrali, a tebi što skorije poboljšanje

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kahna, on nije tromjesečnjak nego dvogodišnjak bilo nam je dosta.
    već pola godine doji samo po noći, tako da se nadam da će ovo proći bez problema, ali nikad se ne zna. uf, ne volim izdajanje :/

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam bila 6 dana na putu i morala sam se izdajati.
    Pumpicom mi nikako nije išlo, ali ručno sam odlično uspjela (prije puta sam proučila slike s gornjeg linka). Ja bih malo namazala ruke mlijekom za tijelo da lakše ide i pomalo.....
    Nikakvih problema nije bilo!

Sretno

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uspjela sam pumpicom izvući za dvije male žličice sa svake strane. ruke su mi utrnule i jedva pišem

koliko to trebam raditi? inače, S. je dojio samo po noći i to dva ili tri puta.
    evo, gnjavila sam kad smo počinjali i sad kad prestajemo :/

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Trebaš se izdajati kad god osjetiš da su ti dojke napete, treba neko vrijeme da se proizvodnja smanji.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala ti

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nema na čemu, ako zapne samo piši (ili nazovi cure na SOS).

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uf, da sad ne zovem, ja ću se tu malo pojadat. boli me samo lijeva i nju izdajam, ne desnu jer u njoj ništa ne osjećam. jel to normalno? ili da izdajam obje?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da obavijestim štovani forumski puk da sjedim s gredicom peršina u svakom grudnjaku i čekam muža s kupusom :/

ovako, sad mi nisu više cice napete ko jučer, ali osjetim kad ih dirnem ili primim namjerno. da se izdajam još ili ne? ili da pričekam da prestane peršin-kura? ili da nazovem SOS i ne davim ovdje više

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    samo da obavijestim štovani forumski puk da sjedim s gredicom peršina u svakom grudnjaku i čekam muža s kupusom :/

Nemam pametan savjet, samo si me dobro nasmijala!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

šaram po vrtu. stig'o kupus i sjajno je. odmah sam osjetila olakšanje. kakav guuušt :D

hvala Frida još jednom , čini se da se povlači, ajme ugode. hladi i fino je.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry thalia sto ti se ubacujem u topic, ali zanima me nesto na tu temu. naime, velis da si dojila samo jednom dnevno (nocu), i moras izdajati.

ja dojim 5-10-15 puta dnevno (ovisno je li radni dan ili vikend). bila sam na putu 2 i pol dana i nisam se uopce morala izdojiti. nijednom. nisam osjecala nikakvo prepunjenje, nista. to me dosta zbunjuje, obzirom da inace cesto i dugo dojim.

ima li neka savjetnica za dojenje objasnjenje? :?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je tek počelo nakon dva dana, možda je u tome stvar. ne znam.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

felix, sve je to jako individualno, i puno ovisi i o tvojoj građi dojki i o hormonima, svašta nešto. Nekim dojkama svaka dlaka smeta i teže se prilagode i najmanjoj promjeni ritma a nekima skoro svejedno.
    (Ja se isto nisam trebala nikad izdajati, bez obzira na ritam, sve se nekako samo dešavalo)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jel mogu ja još jedno pitanjce? nisu mi više napete, ali me lijeva i dalje malkoc boli kad je stisnem. i jako su tople. jel da se izdajam ili ne?

inače, smrdim ko sarma :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Felix, bila sam na putu četiri dana, s Elinih nešto manje o dvije god., i izdojila sam se samo malo, čak ne znam jesam li trebala, bilo me nekako frka ne izdojiti, osjećala sam lagani pritisak, ali prepunjenosti nije bilo.
    Nedavno sam opet bila na putu tri dana. Nisam se ni sjetila izdojiti niti je bilo ikakve potrebe.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko si cesto tada dojila?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, meni je završilo. jučer je bilo gadno. planuo je čitav kupus, sva sreća što imam tuš za masažu i deep relief za mišiće ruku. uf. jučer su mi bile cice napete i vruće i baš gadan osjećaj. no gotovo je. S. uopće po noći ne traći cicati, samo traži piti vode

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

thalia, drago mi je zbog vas

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Felix, ni sama ne znam koliko. U tjednu manje, vikendom puno. Otprilike, pet puta dnevno kad radim, a vikendima je to išlo do 10ak. Noću uvijek jednako, 3-4 puta, ali kratko, ne bi to bili maratonski podiji.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, onda smo (bile) na istom, i po broju podoja i po tome sto nismo morale izdajati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •