Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zaluđen cicama

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Zaluđen cicama

Ovako. Još nisam u vašem društvu (dojim tek 9 mjeseci) ali se toplo nadam da ću se još malo ugurati među vas. Imam jedno pitanje u ime svoje sestre.
    Naime, ona je klinca dojila 2 godine a on sad ima 3 godine i skroz je opčaran i zaluđen cicama. Problem se uglavnom svodi na - neugode u javnosti. Ona to pripisuje kao posljedicu dugog dojenja. Zanima me kakva su vaša iskustva, je li to možda neka "faza" u razvoju ili je to stvarno posljedica dugog dojenja?

Klinac slaže legiće, dolazi seka i komentira: baš si to super složio, je li to dvorac ili crkva, kad ima tornjiće, a on će 8) : Neee, to su ti cice!

Malo sam i ja razmišljala o tome. Kako da klinac shvati to da je još maltene jučer bilo sasvim normalno da mami diže majicu, ciki, mazi cike (kao moj: jednu ciki, a drugoj frče bradavicu ) a već danas je to nešto ružno i sramotno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zašto ružno i sramotno?

I moj to radi, ali on još doji. Ja mislim da on nema istu percepciju cica kao mi odrasli. Moj može u istoj rečenici reći "daj pusu, cicu i igračku".

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja cura je zaludjena cicama, ali kako je zensko, to ne zvuci ruzno i sramotno (svojim zenskim likovima crta cice, pravi cice od plastelina...).

Cice su hrana i piće, cice su mama, cice su duda, cice su jastuk, cice su najdraza plisana igracka ili krpica (da dalje ne nabrajam da mi ne dodje Bubimirko ili MMoover ili netko od njih).

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja je jučer stavila ljubicu (iz fifi) mami na zizanje
    prekjučer su papali i medo, miš i 2 bebe.

eto mama hrani sve po kući

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    eto mama hrani sve po kući
    Kod nas Lovre hrani tatu i mene.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Zašto ružno i sramotno?

I moj to radi, ali on još doji. Ja mislim da on nema istu percepciju cica kao mi odrasli..
    njegova je percepcija drukčija, to su mu bile najdraže "igračke", najdraža klopa .. kao da slaže lego tortu i sl.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Zaluđen cicama

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Zanima me kakva su vaša iskustva, je li to možda neka "faza" u razvoju ili je to stvarno posljedica dugog dojenja?
    Prijateljičin klinac je također bio opčinjen sisama, sve žene je hvatao za sise, mamu, baku, mene, tetu u dućanu, na crtežima su bile sise...........a dojen je samo 3 mjeseca.

Definitivno nije posljedica dugog dojenja nego samo faza.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da nema veze sa produženim dojenjem...
    Sićam se jednom kad je moja kuma došla u posjet (Duje je tad imao 8-9 miseci) sjela žena dijete na sebe, a on kad ih je vidio...očaran! to je trebalo snimiti...
    Žena ima velike grudi, a on je samo stavio ruke na njih, pun poštovanja i govorio: aaaaa...
    E, da, ja sam svojoj mami ljubila cice do prvog razreda osnovne škole, a dojila me samo 4 miseca
    nek se ne uzrujava, proći će...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jednu od takvih scena sam vidjela u onom glupavom Saltu na RTLu: dvije curice od cca 3-4 godine sjede na kauču, a pored njih mama doji malenu bebu. A njih digle majičice i "doje" svoje lutkice! Preslatko!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    nek se ne uzrujava, proći će...
    Kod nas nije prošlo ni godinu dana nakon što je prestala sisati, tek ovo ljeto ih nije spominjala prečesto (i zalijetala mi se u grudi, doslovno ) jer smo zbog mog GO više zajedno.
    Ali kad idući tjedan krene u vrtić, možda se ponovo sjeti :smajlićdubokouzdahnuo:

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je to isto slatko ali znate kakvi su ljudi sa strane, pogotovo jer je on sad već poveliki dečko.
    Nažalost, opća percepcija sisa je otišla u jednom skroz krivom smjeru a djeca tome nisu ništa kriva.
    Ova situacija sad je vrlo zbunjujuća za njega jer nešto što mu je bilo tako drago i blisko sad je nedostupno.
    Pokušala mu je objasniti nekako i rekla da je to njezin dio tijela koji više nitko ne smije dirati, a on će na to: A kako tata smije? Ma da ga samo vidite, mali je za

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Gabrijel je malo manji pa (još) nije u tako nekoj fazi, no gleda on svoje cice, pa ih pipka pa veli "sise", onda ode tati pa pipka njegove. No nekako smo ga počeli učiti da samo o mojim cicama ima mlijeka (ponekad), tako da si stvori neku razliku u glavi. Ali ful ono na razini da pas ima rep, a ptica krila. Nemam pojma kamo će nas to odvesti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ima 3 god i 7 mjeseci i apsolutno ga ne zanimaju cice kad nije u pitanju hranjenje i ponekad mazenje prije cicanja

da li je i tatek od malog opsjednut cicama?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni moj. S tim da je kod nas terminologija "mamino mlijeko" ili "mlijeko", a ne cica, sika ili sisa, odnosno mamino mlijeko je ono što nudim i ono što traži, ne cicu, pa se pitam ima li i u tome nešto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •