Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: mame, mozete li mi reci sto se dogadja???

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno mame, mozete li mi reci sto se dogadja???

uf uf zamrzit cete me koliko vise ispitujem
    ali sto da radim kad sada gotovo svakog dana dogadja se nesto novo sa mojim tijelom....
    evo ovako....... znaci trudna sam 30 tjedana i moj mali zvrkonja je dosta aktivna beba. jutros, prije nekih 12 sati , kada sam se uspijela iskoprcati
    iz kreveta prvo sto sam primjetila da mi je beba dosta mirna,doruckovala sam , nesto malkice zivahnija i tako cijeli dan. da li je moguce da je cijeli dan tako miruje ili se nesto dogadja...brojala sam udarce i ima i vise od 10 udaraca u sat vremena ali ne tako jaki kao prethodnih dana. tada sam primjetila da uglavno udarci su prisutni skroz dolje nisko u trbuhu i ponekad me zaboli, te mi trbuh ponekad postane dosta tvrd... da li su to mozda trudovi? da li je znak da se mozda cak i otvaram....do sada svaki pregled je bio u redu a zadnji je bio prije tjedan dana
    hvala

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Previše razmišljaš i prenapeta si. Opusti se, beba raste i ima sve manje prostora za manevre. A možda se i spušta. Ne, to nisu trudovi i ne mora značiti da ćeš ih skoro dobiti.
    Znaci početka poroda su krvarenje, ispadanje čepa, pucanje vodenjaka, početak trudova (prepoznat ćeš ih, budi bezbrižna)...
    Zasad se samo smiri i opusti jer tvoja napetost negativno utječe na djetešce.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto ja ušla u 31. tjedan, identična situacija je i kod mene! Nemaš razloga za brigu sve ti je to normalno! Ponekad će ti bebica biti aktivnija, a ponekad pritajena....kako raste tako će imati sve manje "mjesta" pa će ti se možda činiti zbog njenog položaja da je trbuh tvrđi ili razvučen! No za svaki slučaj kad ti se učini trbuh malo tvrđi, a ti uspori i baci se na kratko u horizontalu na lijevi bok!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala.... sigurno da jesam napeta... prva mi je trudnoca, u svojih 23 godina imala sam niz komplikacija u vezi svog zdravlja i brojne operacije, dragi je poslovno odsutan i jednostavno se ponekad bojim... ali eto mnogo mi znaci kad mi netko pokusava odgovoriti na ono sto me zanima
    jos jednom hvala

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Recimo to ovako - jesi li ti uvijek jednako aktivna ili ima dana koje bi gotovo mogla i prespavati? Tako je i sa bebama u trbuhu, pa i onima izvan. Ništa ne brini, sve je to ok i opusti se.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eh da, zaboravila sam - meni je mali ponekad skakao po svukuda, udaraca je bilo na sve četiri strane svijeta. A po pitanju trudova: vjeruj mi, znat ćeš kada trud dođe, ne možeš pogriješiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma da znam..... sada je vec bolje, klopali smo i pravi lunaparak mi je u buscicu

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam isto negdje pročitala da beba ima sve manje mjesta, pa samim tim ni pokreti i udarci nisu tako intezivni kao prije! zato, opusti se i uživaj!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo bila ja doktora sve je hvala bogu sve u redu....
    :D
    samo zna li tko sto znaci kad imas u urinu protina?

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D Super da je sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

1. Proteini u urinu su mogući znak preeklampsiju, najvjerojatnije će vam liječnik odrediti mirovanje

kopirala sa http://www.klubtrudnica.net/trudnoca/rutinski.htm

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a joj , ne samo to... nadam se da ce sve biti ok sa mojim malim piletom

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mogu vas pitati jeste osjecale bebine udarce samo na odredjenoj strani (najcesce) ili ih je bilo posvuda?
    meni je to zanimljivo jer obicno osjetim samo s desne strane stomaka u 80 % slucajeva, rijetko kada i na drugim mjestima, ali svejedno ne mogu zakljuciti s cime me to udara; rukama, nogama...i u kojem je polozaju?

sad sam u 30 tjednu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cokolina, ja sam dugo osjecala udarce samo na desnoj strani, a sada se mali rasirio i udara kud stigne..Sada sam 32.tjedan, ne mogu ni ja skuziti bas cime me udara, ali onako po polozaju (rekli su mi na uyv da se okrenuo glavicom) nagadjam cime me lupka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja princeza udara posvuda. Noćas sam spavala na boku i kako često držim ruku na trbuhu dok spavam, dolje ispod pupka je izašla cijela glavica koja mi je stala u ruku. Pomalo zastrašujuće....

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zanimljivo.
    znaci vama su se bebaci vec namjestili u pravi polozaj?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •