ovo je moje jedno " stresno" iskutsvo.
volim pse na daljinu, i mačke na daljinu.mislim, malo podragaš i okreneš glavu dalje.
mrzim miševe, pauke, zmije..., i naravno, guštere.
a sin od 5 godina se boji svega, kao i ja. ne omalovažavam njegov strah i ne dam nikom da ga zadirkuje zbog toga.
no,bili smo na moru ovo ljeto. malo prije toga je jadan bio izložen izrugivanju o svom strahu od svega, a ja ga u to trenu nisam mogla zaštititi.
more, hm, i gušteri.
tata je svom sineku pričao kak je lovio guštere ko mali i sin se zagrijao.
i zamislite scenu, kao u komediji:
šuljanje na prstima u stavu "sad ću te" u koloni lovaca, zatim usklik " tu je" koji se čuo do zagreba te bacanje jedan za drugim na pod i jedan na drugoga, kako je tko stigao. A kaj je najgore,i mene su zarazili s lovom, ali moj domet je bilo uočavanje plijena i upozoravanje. sinek se tako oslobodio da je čak primio gugija u ruke.
mama se raspekmezila i uopće nisam smatrala ozbiljnim kad su govorili da love guštere za naš akvarij u zagrebu. sve dok nisam završila s kantom punom guštera pod nogama. i došli gugiji u zgb.muž uvjerava da ne mogu van, a moja sestra sumnjičavo klima i spominje zaštitnu mrežu. ali, ja vjerujem mužu.
nakon 5 dana, jedem ja ribu i... pogledamo se gugi i ja u oči. ja za stolom, on na PODU...SLOBODAN.kupim djecu za ruke, vodim ih van i nazivam muža i skidam mu sve s neba i dalje.
Moj zahtjev je: svih 5 polegnutih da ih mogu prebrojiti i u savu.
veli muž ; ne 5,već 7.
i bacio se on u lov. 5 ih je ulovio, a druga dva?
a lijepo je mogao lagati.
danima sam se okretala po kući, dok ih nisam ugledala na dvorištu kako kradu moje zrake sunca. od tad pažljivo hodam po dvorištu, a sin sam posprema igračke.
cilj je postignut, on se manje boji, a ja, što sam ja prošla??!!!!