Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Što smo spremni podnijeti...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Što smo spremni podnijeti...

ovo je moje jedno " stresno" iskutsvo.
    volim pse na daljinu, i mačke na daljinu.mislim, malo podragaš i okreneš glavu dalje.
    mrzim miševe, pauke, zmije..., i naravno, guštere.
    a sin od 5 godina se boji svega, kao i ja. ne omalovažavam njegov strah i ne dam nikom da ga zadirkuje zbog toga.
    no,bili smo na moru ovo ljeto. malo prije toga je jadan bio izložen izrugivanju o svom strahu od svega, a ja ga u to trenu nisam mogla zaštititi.
    more, hm, i gušteri.
    tata je svom sineku pričao kak je lovio guštere ko mali i sin se zagrijao.
    i zamislite scenu, kao u komediji:
    šuljanje na prstima u stavu "sad ću te" u koloni lovaca, zatim usklik " tu je" koji se čuo do zagreba te bacanje jedan za drugim na pod i jedan na drugoga, kako je tko stigao. A kaj je najgore,i mene su zarazili s lovom, ali moj domet je bilo uočavanje plijena i upozoravanje. sinek se tako oslobodio da je čak primio gugija u ruke.
    mama se raspekmezila i uopće nisam smatrala ozbiljnim kad su govorili da love guštere za naš akvarij u zagrebu. sve dok nisam završila s kantom punom guštera pod nogama. i došli gugiji u zgb.muž uvjerava da ne mogu van, a moja sestra sumnjičavo klima i spominje zaštitnu mrežu. ali, ja vjerujem mužu.
    nakon 5 dana, jedem ja ribu i... pogledamo se gugi i ja u oči. ja za stolom, on na PODU...SLOBODAN.kupim djecu za ruke, vodim ih van i nazivam muža i skidam mu sve s neba i dalje.
    Moj zahtjev je: svih 5 polegnutih da ih mogu prebrojiti i u savu.
    veli muž ; ne 5,već 7.
    i bacio se on u lov. 5 ih je ulovio, a druga dva?
    a lijepo je mogao lagati.
    danima sam se okretala po kući, dok ih nisam ugledala na dvorištu kako kradu moje zrake sunca. od tad pažljivo hodam po dvorištu, a sin sam posprema igračke.
    cilj je postignut, on se manje boji, a ja, što sam ja prošla??!!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A naše iskustvo - moje dijete se bojalo primiti bilo kakvu bubicu, mravca pauka i sl. u ruku (nemam pojma zašto jer ja to napravim bez problema, stvarno me nije frka kukaca) da bi na moru dragao ni manje ni više nego pitona!! Od dva metra (meni se činio manji sfrkan oko gazdinog vrata, ali frend je rekao da je ziher dva metra)!! Po glavi i po repu!! I sav bio sretan te je ponavljao kak je piton super i da nije ljigav, nego je suh i topao :/

Nešto nakon mora bili smo na izletu i na putu vidjeli dvije zmijice (ustvari, jedna je zmijica bila blavor), oko 15 cm dugačke i on ih je htio dragati!! :smajlić kojemu se utroba okreće od same pomisli:

Sva sreća da živimo u području u kojem nema zmija, vrag zna kaj bi ja našla doma

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Izgledam ko dikobraz nakon kaj sam ovo pročitala.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sireno, ima kod mene u kvartu zmijica, pretežno sljepići, pa ak vam se ide u šetnju...

a ovo s gugijima... ah ti muževi.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doveli ste gugije u zagreb?
    GDJE ŽIVITE?

miss hajvi će, inače, nevezano za moju selidbu, sad doći i reći da su gugiji zaštićeni

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni je prestrašno čitati ovo kako maltretirate jadne životinjice

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cijela priča mi je simpatična zbog načina na koji je ispričana, ali već kad je Sun probila led, odlučila sam i ja reći da mi je, unatoč tome što mi gugiji ni najmanje nisu lijepi niti simpatični, bilo baš teško zbog njihove zagrebačke sudbine!
    Gugiji u Zagrebu? Sigurno im nedostaje Dalmacija...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je bio par dana u vikendici kod mojih roditelja i tamo je uhvatio malu žabu. Oni su mu dozvolili da je drži u kantici dok mi ne dođemo. Htio ju je ponijeti u Zagreb, ali ja mu to nisam dozvolila i natjerala sam ga da je oslobodi tamo gdje ju je našao. Životinje nisu igračke. I mislim da su gušteri potpuno bezopasni.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sta stvarno ih nema u zagrebu?? ja mislila da ih ima posvuda

a sto se tice tog "skupljanja" i gustera, i puzeva, zvijezda, trpova i ostalih zivotinjica pa odvlacenje u drugi eko sustav - preprestrasno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Gugiji u Zagrebu? Sigurno im nedostaje Dalmacija...
    Mi smo neki dan vidjeli guštera u Zagrebu, uz prugu na Zapadnom kolodvoru.

I ja se čudom čudim, otkud gušter u Zagrebu. Ali ima ih.
    Vidjeli smo ih i uz nasip željezničke pruge uz Savsku - skoro pa na tramvajskoj stanici.

Pa nisu valjda svi bili nečiji kućno ljubimci?!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima ih i tu kod mene (oko kuce)-
    ja ih donijela nisam

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    pa odvlacenje u drugi eko sustav
    U stvari sam na ovo mislila.
    Nisam stručnjak za to, ali pretpostavljam da postoje određene vrste guštera koje obitavaju na određenim podnebljima, pa im je, stoga, svaka selidba šokantna, ako ne i pogibeljna.Molim da me se ispravi ako pričam gluposti.
    Mi smo neki dan vidjeli guštera u Zagrebu, uz prugu na Zapadnom kolodvoru.
    Znam da ih ima posvuda, viđala sam i ja guštere po kamenjarima koji nisu dalmatinski.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dakle ovako.

prema popisu popisu MZOPU-a (http://www.mzopu.hr/default.aspx?id=4058) u RH su zaštićene:

- livadna gušterica (Lacerta agilis)
    - velebitski gušter (Lacerta horvathi)
    - mosorski gušter (Lacerta mosorensis)
    - oštroglava gušterica (Lacerta oxycephala)
    - živorodna gušterica (Lacerta vivipara)
    - zelembać (Lacerta viridis)
    - veliki zelembać (Lacerta trilineata)
    - zidna gušterica (Podarcis muralis)
    - krška gušterica (Podarcis melisellensis)
    - primorska gušterica (Podarcis sicula)

neke su od ovih vrsta kontinetalne a neke primorske.

no bez obzira na zakone, maltretiranje životinja je nemoralno.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vjerujem da ponosna mama nije mislila ništa loše nego je samo slabo informirana. Dobro je klince odmalena učiti da i druga živa bića imaju neka prava. Mi smo kao klinci svašta htjeli (meni je san bio konj u garaži u centru grada, pa da s njim idem u školu) ali nam nije bilo dopušteno, šmrc...
    ms ivy, ti si ekolog? Moja sestra je završila ekologiju na pmfu ali se poslije prekvalificirala za prof biologije jer je tako lakše našla posao.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bas smo se lijepo ovo ljeto zabavljali sa jednom stonogom - Vedran i Zrinka i ja smo ju nasli na jednoj stazi, vjerojatno bi ju netko zgazio da ju nismo uzeli. Stavili smo ju u ostatak ljusture jednog badema, Vedran je slozio kucicu u jednoj staklenci i dali smo mu upute kako da se brine o njoj ako to zeli. Nakon par sati ju je zaboravio i poslije mu se vise nije dalo baviti se sa njom pa smo ju pustili.
    Nisam ni ja za zlostavljanje zivotinja, no smatram da je terarij ipak prihvatljiv , uz uvjet da se o zivotinjama zaista brine. Ako ne - sve van u prirodu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jedno upozorenje: bube znaju ispustit smrad. Jednom sam na Velebitu uzela bubu na dlan, da je uslikamoi. Ispustila je minijaturnu točkicu nečeg žutog. :shock: Ajme što je to smrdilo! Nije se dalo oprat vodom, oriljat zemljom, ništa. Hodala sam satima držeći ruku iza leđa, da maknem taj smrad što dalje od nosa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iako sam apsolutno za zaštitu prirode (mislim da i u ovom društvu spadam u gornjih 10% eko fanatika) mislim da djeca trebaju malo konkretniji dodir s prirodom nego što su National Geographic dokumentarci, pa makar koja životinjica nastradala... to smo pričali na topicu o mravima jednom... Ja ne bih donijela guštera doma u Zagreb ali mi to nije tako nešto strašno, ne radi se o namjernom mučenju
    (sorry, nisam znala da su gušteri ugroženi, mislila sam da ih ima posvuda)

Ima knjiga na tu temu Last Child in the Woods http://www.thefuturesedge.com/
    Knjiga je za preporučiti, ako koga zanima nek mi se javi na pp

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se s Ailish i moram priznati da je dosta kukaca i glista platilo glavom zbog interesa mog sina za prirodoslovlje. Ali ipak mislim da roditelji negdje moraju povući granicu, pogotovo kad se radi o zaštićenim vrstama.

Što se tiče terarija, ako netko ima stvarno dobre uvjete za gmazove ne vidim ništa loše u tome da ih drži, iako ja to ne bih činila; jednostavno ne volim da kućni ljubimci budu zatvoreni.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

btw jesam li ja jedina kojoj su gušteri, ono, baš preslatki

skrušeno priznajem da sam jednog držala u kanti par dana (na ljetovanju kao mala)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni su slatki, al ih nisam držala u kanti.

Ali jesam kornjaču - samo kratko.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se da se ponosna mama oslobodila straha od guštera, kad je vidjela svoje hrabro dijete.

Učenje djece o životinjama, staništima, ekologiji, prirodi, treba biti igra ali usput ih treba učiti o odgovornosti prema svim živim bićima.

Mi odrasli smo najbolji uzor i trebamo djeci omogućiti okruženje za humano učenje - ako na izletu uzmeš u ruke guštera pogledaj ga, podragaj ako ti dozvoli i vrati ga tamo gdje si ga našao.

Postoje trgovine kućnim ljubimcima - ne podržavam uzgoj radi prodaje, ali ipak je to manje zlo kad već postoji nego da iz prirode uzimamo što nam se svidi, ionako smo već pretjerali u svom predatorstvu...

Šverc neću ni spominjati, kao ni bunde od leopardovog krzna, nojeve odreske, pepeljare od gorilinih šapa i slične bisere ljudskog roda.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    btw jesam li ja jedina kojoj su gušteri, ono, baš preslatki
    MZ obozava gusterice - nema veceg veselja kad vidimo koju kako se sunca na stijeni ili nam pretrci put na izletu.

Zanimljivo, ja sam puno gadljiviji sto se tice bilja nego zivotinja - stvarno se ne mogu sjetiti koja bi to trebala biti zivotinja koju bi mi se gadilo uzeti u ruku, podragati ili nesto slicno, no probijati se kroz gustis 2-3-metarskih paprati (desilo mi se jednom u zivotu, u Sloveniji), travuljinu do pasa prepunu kopriva, cicaka, lopuha i slicnoga ili pak brati kukuruz prepun korova i snijeti ... to mi nije bas uzitak - napravim, ali sa bljak izrazom na licu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tek macaklini - kak su oni slatki- mi smo na Lošinju baš guštali.

Od kontinentalnih "reptila" meni su slatki daždevnjaci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

no bez obzira na zakone, maltretiranje životinja je nemoralno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja volim guštere, ali ne bih ih nikad odnosila iz njihovog staništa. Kao ni druge životinje odrasle u divljini.
    Iznimku sam napravila tek jednom - kad smo jedne zime pred garažom našli polumrtvog češljugara. Odnijeli smo ga doma i držali preko zime u krletki - inače bi krepao na -15. A onda je tako i tako sam pobjegao, koliko god mi ga je bilo žao, bilo mi je i drago da je sam izabrao svoj put.

Citiraj tatek prvotno napisa
    Zanimljivo, ja sam puno gadljiviji sto se tice bilja nego zivotinja
    I ja isto. Životinje mi se uopće ne gade, ali zato primiti rukom truli paradajz koji je zaostao u frižideru... brrrrr!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    a tek macaklini - kak su oni slatki- mi smo na Lošinju baš guštali.
    I mi. Ja sam iskoristila lošinjsko ljetovanje da M. prikažem rad malog Lošinjanina Jakova Matuncija na zaštiti macaklina, jer želim da i on ide tim stopama u odnosu prema prirodi.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    I ja isto. Životinje mi se uopće ne gade, ali zato primiti rukom truli paradajz koji je zaostao u frižideru... brrrrr!!!
    Hihihi ... moram sa vama podijeliti jedno moje studentsko iskustvo - radio sam preko servisa sredinom 80-tih na istovaru kamiona sa vocem i povrcem u skladistu jedne velike trgovacke firme i cesto su nam stizali kamioni sa lubenicama pakiranim u one velike mrezaste vrece. Uzmes, dignes, nosis 10-tak metara pa dalje utovaris na viljuskar ... a cesto se desavalo da uzmes i onda zacujes "pljack" kad ti ruka utone u trulu lubenicu ...
    Nije mi to bio neki veliki bed, no taj zvuk i smrad koji je slijedio nakon "pljack" ce mi zauvijek ostati u pamcenju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zamišljam izraz lica moderatorice kad otvori ovaj topic

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Iako sam apsolutno za zaštitu prirode (mislim da i u ovom društvu spadam u gornjih 10% eko fanatika) mislim da djeca trebaju malo konkretniji dodir s prirodom nego što su National Geographic dokumentarci, pa makar koja životinjica nastradala... to smo pričali na topicu o mravima jednom... Ja ne bih donijela guštera doma u Zagreb ali mi to nije tako nešto strašno, ne radi se o namjernom mučenju
    (sorry, nisam znala da su gušteri ugroženi, mislila sam da ih ima posvuda)

Ima knjiga na tu temu Last Child in the Woods http://www.thefuturesedge.com/
    Knjiga je za preporučiti, ako koga zanima nek mi se javi na pp
    sram te bilo, zato si i malog ježića zarobila u avataru!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš vas čitam i mislim si..kako vas je lijepo čitati,jer mora da svi živite po nekim strogim prirodnim načelima,a poslije će svijet ostati i kvalitetniji!Ili je to samo slučajno susret istomišljenika na jednom mjestu.. :/ ?!?Ja na žalost nisam baš tako rigorozna..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zato si i malog ježića zarobila u avataru

a i u passwordu mi je životinja, ugrožena dapače[/quote]

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, nely, uopce se sne radi ni o rigoroznosti ni o bezgrjesnosti :/

stvar je u tome da smo svi mi cesto skloni razmisljati samo sa svoje pozicije.

pa sto ako ja (ili moje dijete) uzme jednog gustera/pauka/zmijicu/morskog puzica/orhidejicu (nek je zasticena i ona, koga briga za samo jednu...)... i pritom ne gledamo da se oko nas nalazi gomila istih takvih "znatizeljnih" obitelji i da svi, iz svoje perspektive, imaju pravo uzeti "samo" jedno...

ja zivim na moru, i od kasnog proljeca do rane jeseni (dok god ima turista...) gledam kako djeca "uce" o prirodi i razlicitosti flore i faune. hvatajuci morske zivotinjice i proucavajuci ih... koliko od njih to prezivi i vrati se tamo odakle su ih uzeli - o tome mozemo raspravljati...

a nije u redu. jednostavno nije.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nely, ne bih rekla da smo rigorozni i uvjereni da će zbog nas svijet biti kvalitetniji ili da vrste neće izumirati, nego - barem ja i moja obitelj - smatramo da odnosom prema životinjama i biljkama učimo djecu humanom odnosu prema ljudima, bez obzira što je mnogo manijaka, pedofila, lopova, varalica.....
    U mojoj kući djecu učimo miroljubivosti, a ona se iskazuje između ostalog i time da ne gazim cvrčka koji u ljetnoj večeri zaluta u boravak nego ga poklopim čašom i izbacim u vrt.
    Naravno da zgazim kojeg mrava dok hodam cestom ili prilikom skupljanja paučine pobijem ne-znam-koliko paukova, ali smatram da nema potrebe da NAMJERNO ugrožavam opstanak životinja koje me okružuju ili koje susrećemo na izletima, šetnjama...
    Isto tako ne idemo u krajnost i ne uzgajamo bube iza ormara ili sljepiće u vrtu, nego jednostavno pokušavamo ostvariti suživot bez uplitanja u prirodne procese.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma shvaćam ja vas..i kad bi duboko zagazili u tu temu dalo bi se dosta o tome napisati!Šta je za ,šta je proti,zašto za i zašto protiv..ali mi je žao žene koja je ovaj post pokrenula iz totalno druge perspektive,da bi unesla dozu humora i da bi nas malo nasmijala,a tu se našlo hrpa..hm,ekološki osvještenh ljudi i kritiziraju je i razvlače uzduž i poprijeko!Pa naravno da treba biti svjestan svijeta oko nas..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam hvatala gugije i slijepiće kad sam bila mala i moja mala to sad radi ja sam ih nosila kući i još kojekakve druge gmazove i vodozemce i na taj način sam se približila prirodi. Naravno da se životinje ne smijeju maltretirati ali to niti nije bio cilj ovog topika propagitrati zlostavljanje životinja i razglabanje što je sve zaštićeno i što nije jer to znamo i sve su ovo već rekli mnogi prije mene i mislim da nema potrebe za partibrejkanjem pa kome milo kome pravo ženskica je samo htjela da se malo nasmijemo
    ja se jesam i podsjetilo me na moje djetinjstvo i moju mamu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sad sam u strci jer moram brisati kemijsku sa zida-djelo mlađega, pa sam na brzinu samo preletjela preko postova.
    da sam znala da su gugiji zaštičeni sigurno ih ne bi micali.
    svrha teme je bila stvarno samo neka granica , koju sam ja prešla iako inače sina učim da bude njježan prema svim živim bićima, čak i mravima i cvijeću.
    zato ne želim psa jer nemam vremena brinuti se za njega kako treba, jer peseka treba maziti, šetati....a jedva to stignem sa sinovima.
    ovaj slučaj je, iako je tužno završio za guštere, probio led starijeg prema životinjama.
    žao mi je ako sam koga uvrijedila ili nešto slično, nije mi to bila namjera.-
    a da smo svi bezgriješni, nije istina. ovo je greška iz koje sam nešto naučila.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ponosna mama , ja sam samo došla vidjeti jesi li se onesvjestila kada si otvorila svoj topic
    Dobro si, hvala Bogu!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nemam ni ja ništa protiv toga da se djeca upoznaju sa životinjama, da ih dodiruju, gledaju - iako odnošenje u kućni pritvor mi je okrutan scenarij... ali ovaj dio
    Citiraj ponosna mama prvotno napisa
    Moj zahtjev je: svih 5 polegnutih da ih mogu prebrojiti i u savu
    mi je pretužan i za svaku osudu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovih 5 polegnutih nije značilo mrtvih nego samo da ih mogu prebrojiti da li su svi na broju. i svi su živi napustili naš dom.
    nisam nikakvi monstrum.
    neću biti prosta, za-zeznula sam s tim donošenjem , tad , u žaru događaja nije mi se činilo tako strašno i o tome uopće nisam razmišljala na taj način.
    ne želim se nikom opravdavati.

već bih trebala naučiti da 5 puta pročitam što napišem da se slučajno ne bi krivo shvatilo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi istrazujemo.
    kanta puna morske vode (prozirna naravno) a u njoj morski jezinci, priljepci, puzevi...a onda eksperimenti, sto ako...se stavi kamen, ako u puzu zivi racic, kako se jezinac okrene...ali i ne bas lijepo...kako puza natjerati da izadje (najbolje ga je ostaviti van vode)...
    i nakon te "troture" vratimo ih u more...

a i ovo ljeto je jednu cijelu koloniju leptira pohvatala, pa ih nosila kuci i proucavala u knjigama kako se koji zove.

ja to jos uvijek smatram edukacijom.

nazalost ima zrtava...

i p.s. ako jos samo netko spomene da ce mod. kljucati, ubiti, tuci, itd...mozda i pocnemo...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bljak mrzim sve kukce, gmazove i sl.
    ponosna mama ja bi isto kao ti... drzi se...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Osobno jako volim životinje. Nakih me frka (zmija, morskih cucaka i sl.) ali me fasciniraju. Po kući spašavam paukove, gušteri su mi fenomenalni, imamo pesa, ribice... Želim da i klinci zavole životinje i da ih čuvaju. Par puta sam "poludila" kad sam vidjela da M. gniječi mravce i onda je slijedio razgovor tipa..."pa što će sad njegova mama bez malog mrava, to ga jako boli, zamisli da tebi tako netko______". Slično smo upotrijebili i za čupanje lišća i trganje grana. Zanimaju ga životinje, ali je naučio da ih je najbolje ostaviti u priodi i kući ponijeti fotke.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znate one "predivne" smeđkaste puževe golače?
    Kada je D. kod bake u V.Gorici oni "love" te puževe po vrtu jer oni baki sve pojedu... sve ok dok jedan dan nije htio ponjeti tu "lovinu" mami da se pohvali!
    Urlanje je trajalo skoro sat vremena, a baka i deda potrošili sve moguće argumente zašto nesmije.. osušilo im se grlo od pričanja, uvjeravanja i na kraju ga odgovorili.
    A nama je ta epizoda smiješna do neba jer ga samo zamišljam kako ponosno trći mami sa ulovom...naravno ono što slijedi bilo bi za "žutu minutu". :shock:

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ponosna mama, svaka čast na suživotu i preživljavanju! :D Ja ne znam kako bi ja!
    Ja svoje klince uvijek učim da se gušteri/pužići/ ribice/rakići moraju vratiti tamo gdje smo ih našli, jer će inače njihovi mama i tata biti jaaako tužni. Sve funkcionira super dok se ne pojavi stariji bratić (8 g.) koji je prava pošast za životinjski svijet. Njemu je sasvim normalno (baka - servis!) svaki dan odnjeti kući 5 -6 ribica ili rakića i pustit ih da krepaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •