Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: gledate li csi miami? (kako reagirati iskulirano)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno gledate li csi miami? (kako reagirati iskulirano)

ne? onda necete znati o kome pricam...

da? onda cete znati o kome pricam...

a kakve veze ima s izazovima roditeljstva? oooo, ima, ima

dakle. ja mrzim ljeto. ali stvarno mrzim. a od kad su ove nesnosne vrucine zavladale planetom, od kad su zabrane virenja iz kuce od 11 do 17, od kad moramo cijeli aktivni dio dana provesti cuceci po kuci i glodjuci se u 55 kvadrata (nas bar 5-6...), od kad moramo rano ustati da bi stigli natrag prije policijskog sata, a opet navecer biti orni i spremni za brijacinu, od kad sam ovo ljeto pola ljeta bila luda trudnica a drugu polu isto toliko (ako ne i vise) luda babinjaca... ja pucam po savovima (koji su pozamasni ) i - derem se :/

istina, ne iz prve. pokusam ja prvo pregovarati, razgovarati, ubjedjivati po tiho... ali, iz istih ovih gorenavedenih razloga - ni njihove usi bas ne funkcioniraju najefikasnije... pa onda oni ne cuju, ja ponavljam, oni i dalje ne cuju, pa vremenom ja pocnem trestati...

i ne volim kad to radim. bude mi vrrrruce, znojim se, nedostaje mi suhog zraka (mrzim vlagu...) i redovito se, svaki put (po preko nekoliko puta dnevno) sjetim njega...

ja hocu biti cool. kao horatio caine

stati onako, polu z boka, drzati kuhacu u rukama, vrlo polako trepnuti ocima i reci, sasvim scoolirano, tihim glasom, lagano nagnute glave i blagoteleceg pogleda: "djeco, sad treba pospremiti igracke koje ste razvukli, oprati ruke i doci za stol. vrijeme je rucku."

a oni bi onda, naravno, pospremili igracke (ne bi znala koji je brzi i efikasniji), oprali ruke i uredno, bez guranja i natezanja gdje ce tko danas gdje sjediti (iako uvijek sjede na istim mjestima), sjesti za stol i reci: wow, kakav dobar rucak si danas pripremila mama, stvarno je ukusan! i jos ce se ponuditi da za stol donesu pice i kruh, salvete i pribor za jelo...

eeeehhh, da mi je biti horatio caine... bila bih toliko cool da mi ne bi trebala ni klima 8)

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

al potpisujem u potpunosti samo što uz ova dva dolje navedena stavljam i trećeg - MM

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi jedina - ocu i ja

najvise kod sebe mrzim to sto se derem ko sumanuta
    a kod njih to sto nis ne poslusaju dok ne pocnem urlat

npr. ovo traje otprilike 7-10 minuta

1. minuta - daj molim te pomozi malo da mami da mozemo prije na bundek i odnesi cipele u hodnik

3. minuta - kokicaaa, si cula mamu,??? ajde molim te odnesi cipele u hodnik

5, minuta - ajde draga, odnesi ih, pliz
    4. minuta - halooo.. si tu?? jesi? e pa daj pliz odnesi cipele uhodnik, vec sam ti 3 put rekla
    6. minuta - MELITA!! - molim te ljepo odnesi cipele u hodnik
    9. minuta - kajimas meda u usima ili kaj? - ljepo sam te molila da odeses cipele u hodnik

10. minuta - ODNESI FAKING CIPELE U HODNIK!!! (zidovi i sajbe se tresu)

ona me pogleda - veli "dobrooo, pa kaj :? se ODMA moras derat??" i... uzme cipele i odnese ih

nemrem to shvatit
    a ljepo im, normalnim glasom velim bar 5 puta prije toga
    i da - mogla bi ja to sve ljepo izbjec i recimo sama odnjet cipele u hodnik kadmi vec tolko smetaju
    ali necu
    jer sam joj vec 100 puta rekla da ne skida cipele u sobi
    i sve dok ih ne pocne sidat u hodniku nosila bu ih van iz sobe

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

curke super ste

iako ja više volim CSI LV, a nemrem se sjetiti kak je ime glavnoj faci prije jutarnje kave

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa

curke super ste

iako ja više volim CSI LV, a nemrem se sjetiti kak je ime glavnoj faci prije jutarnje kave

Gil Grissom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Daaaaaa, onak cool...samo pogleda i odreže rečenicu na koju više nemaš šta reći. Ali odoh piti kavu jel to nema veze s izazovima roditeljstva ...osim ako bi i moja kćer ostala bez teksta na neku rečenicu...što bi bio popriličan uspjeh.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se skulirala... ne ko HOracio, ali težim k tomu.

MOje dijete se ili uvrijedi ili rastuži kad viknem na njega (isto ima problema sa sluhom i mislima koje vrludaju) pa sam u postupku učenja smirivanja živaca i više-manje bih rekla da mi ide dobro, makar me neki put vanjske okolnosti dotuku (kad sam u velikoj gužvi i kad sam prilično nenaspavana- ovo zadnje obično bude jer prekasno idem spavati, a ne zbog posla :/ ).

Sad učim MMa kak da ne pošizi zbog istih razloga

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da... sve slicnija sam dr. House-u 8) 8)
    Horatio mi ima vise karizmu nekog tihog, mafijaskog vodje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: gledate li csi miami?

Citiraj litala prvotno napisa

stati onako, polu z boka, drzati kuhacu u rukama, vrlo polako trepnuti ocima i reci, sasvim scoolirano, tihim glasom, lagano nagnute glave i blagoteleceg pogleda: "djeco, sad treba pospremiti igracke koje ste razvukli, oprati ruke i doci za stol. vrijeme je rucku."
    i nestati iz kadra

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e, ak postoji glumac kojeg ne mogu smisliti onda je to taj Horacio.
    a pogotovo taj njegov kulerski stav i polušaptajući govor. užasni je! On ni jednu rečenicu ne veli normalno, sve su mu u nekakvom shakespear-skom stilu. spec naranđasti!!!
    a vezano uz temu, ja sam samu sebe iznenadila kak se mogu kontrolirati. Prije poroda sam bila uvjerena da budem režala na sve, a sad bome dok dođe do situacije da me nekaj iznervira( da, znam da je Luka još mali ali ima takvih situacija ) prvo se sjetim svojih roditelja i kak je meni bilo grozno dok su oni živčanili i u sekundi se ohladim i regiram o.k. a toplo se nadam da budem to mogla i dok Luka naraste i dođe do faze " neću ".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koda nas je vrlo slicno kao kod Sirene (donijela sam si kavu za radni stol). Ja sam, nakon određenog vremena u kojem sam imala nešto manje samokontrole i u kojem smo se svi izrazito loše osjećali, uspjela postići da u 90% slučajeve mirno reagiram, a kad povisim ton...to vrlo često radim vrlo svjesno i smišljeno, i to kad ništa drugo ne pomaže, a da bih prekinula neku mučnu, beskonačnu, inatljivu ili divljajuću scenu...naravno nekad dreknem u afektu, ali, nakon što sam si prije par mjeseci posložila neke prioritete u životu i otkantala neke druge stvari (prekovremene, našla tetu za peglanje i sl.), ja sam smirenija, imam manje pritiska i takve su sitauacije stvarno rijetke.

Moja curica također plače (šta plače...urla u grču) kad imalo podvikenemo na nju...tako je bilo od prvih dana, to su onda mučne scene koje traju satima...njen plač, njeno spočitavanje kroz suze (da kako mogu vikati na malo dijete, da se ružno ponašam i sl), njeno ispričavanje, moje ispričavanje...tako da nam je bolje bez toga.

Također, MM je nagliji i češće mu se dogodi, ali na moju inicijativu, radi na svojoj samokontroli.

Litala, znam da vas ima više i da ti moj primjer ne znači baš puno, zato ti evo još jedan .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Citiraj MGrubi prvotno napisa

i nestati iz kadra

litala i mcgrubi - veri,veri gud

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

[quote="mama_tanja"]
    Citiraj MGrubi prvotno napisa

i nestati iz kadra

Al prije toga stavit sunčane naočale i još jednom uputiti cool pogled prema dječici koja mirno i pristojno sjede za stolom. 8)

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ja da vidim horacija vjerojatno bi se zderala na njega da ostavi te naocale vise na miru

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoooj, a ono kad klekne jednom nogom, pa se, drzeci naocale u obje ruke, nasloni na drugu, pa lagano nagne glavu, i jopet slowmotion trepne i kaze nesto sto svi vec znamo? 8)

prejak je

danas cu vjezbati (ne znam koliko cu na +35 uspjet ostat cool, ali dat cu sve od sebe!) da budem horatio caine 8)

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hahaha vidim da nas ima više kaj na Horatio zabavlja, pa ću i ovaj link podijeliti s vama. Uživajte

http://www.youtube.com/watch?v=glvGfQnx3DI

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Litala , umirem od smijeha.
    I ja bi htjela biti cool, ali se deeeeeerem, a onda se djeca deeeru jer ih baš i ne fascinira što se mama dere.....
    Ustvari trebalo bi promijeniti pristup, možda bi ostali zatečeni i poslušali ponešto.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Litala, prejaka si!
    Mukica, a da probaš Meliti sakriti cipele u wc ili ispod kreveta, pa da izludi dok ih traži?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo pazi, moras stalno skidati i stavljati crne naocale, polaganim pokretom. mozda najbolje da izvjezbas pred ogledalom

Datum pristupanja
    Aug 2005

eeeehhh, da mi je biti horatio caine... bila bih toliko cool da mi ne bi trebala ni klima 8)
    I ja bi...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa
    Mukica, a da probaš Meliti sakriti cipele u wc ili ispod kreveta, pa da izludi dok ih traži?
    i onda kad ih traži, kažeš slavnu rečenicu moje babe: na misto metni na mistu ćeš nać (na mjesto stavi, na mjestu ćeš naći)

izluđivala me tom rečenicom, jer mi u kući imamo naviku prvo pitati sve živo je su li vidjeli to a tek onda krenuti u potragu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nekad uspijem.
    Ne zezam, zaista. U recimo 30-40 % slucajeva. Glavni preduvjet je da sam prije doticne situacije imao bar 10 minuta mira. KAd je u pitanju neka duza frka, onda se MZ i ja smjenjujemo, taman se ja "pregrijem", a ona je taman dovoljno cool da se uhvati ukostac sa problemom i obrnuto.

Nisam covjek od dernjave i ne upotrebljavam to cesto pa kad se zaista zaderem (na zalost, ovog ljeta je bilo takvih situacija vise), tada se obicno napravi sto se treba, no ili uz plac ili uz gundjanje, tako da i ja puno vise volim mirno rjesavanje situacije. Uz pravi pristup i barem malo srece, moze proci i po tjedan-dva da se ne moram izderavati na klince ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ja sam mislila da će ovo biti na temu gledamo li forenzične serije i djeca s nama, i jesmo li baš sigurni da su komadi mrtvih tijela i flešbekovi na scene ubojstva ono što želimno vidjeti uz tople sendviče nakon dnevnika...

Ali i ovo je zanimljivo. Muči i mene, htjela bih biti cool i faca i topla supermama (zgodna, pametna i bogata, al nećemo sad o tome) da me dijete sluša na prvu riječ, bez vike s moje strane, bez otezanja ili traumi s njegove. Ali ne ide to tako.
    Makar, ja sam romantična duša i kad razmislim o uzorima onda bi to bila mama March ili žena vrač ili netko takav.

Naše dijete čini se smatra da se sve vrijeme svijeta dijeli na obaveze (vanjske: škola, trening, instrukcije i redovni poslovi: krevet, suđe od doručka), nužno zlo (spavanje, obroci) a ostatak je njegovo slobodno vrijeme, sve do zadnje minute. Kad tražimo da pomogne u postavljanju stola, složi svoju odjeću i sl. mi zapravo otimamo dragocjene sekunde njegovog slobodnog vremena. I on se bori da ih obrani.
    Zašto ja? Ja sam jučer. A ja sam mogao sam oprati suđe. Budem. Evo odmah. Samo malo. Evo, još 5 minuta do kraja ove serije, pa ću onda.
    A ja govorim: ajde daj, molim te, nemoj da te moram podsjećati... a onda: SLUŠAJ TI! itd.

I sad se vraćam na TV. Upravo sam na go i provodim vrijeme doma. Moram se izboriti za sobu bez Princa BelAira, Pune kuće, NMK, Tree Hilla, Cosby Showa... neću dalje ni nabrajat, zlo mi je od njih.
    Mrzim kad se raspored obitelji prilagođava TV programu. Sad ne može jer gleda nešto, poslije ne stigne jer je za 5 minuta nešto drugo.
    Moram unaprijed misliti kako da dogovorim da se neki posao obavi kad treba. Ako propustim najaviti ranije, i još podsjetiti-potjerati, onda imam odugovlačenja i otpor s njegove strane, a sa svoje razne metode nagovaranja koje ponekad eskaliraju u viku. To mi je pravi izazov roditeljstva.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja obožavam ove serije, al kad god gledam tog lika, naginjem glavu u suprotnu stranu, onak nesvjesno, tako me to njegovo naginjanje nerviraaaa.

By the way, dajte Horatiu nekoliko djece, mislim da bi se i on odkulirao 8)

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    ja obožavam ove serije, al kad god gledam tog lika, naginjem glavu u suprotnu stranu, onak nesvjesno, tako me to njegovo naginjanje nerviraaaa.

By the way, dajte Horatiu nekoliko djece, mislim da bi se i on odkulirao 8)
    Potpisujem i potpisujem.

Lik je za moj ukus malo previše pompozan. I toliko savršen da mi je sve muka kad ga gledam, kao da sam se prejela baklave.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme Litala odvaljujem od smijeha!!!

Iako je meni osobno draži Gil od Horatia,a isto cool lik!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Horatio je kralj

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ma meni su svi super, serijie gutaam, sve pet ali me samo, samo to naginjanje glave ustranu nervira. i to zbog toga što ja naginjem glavu u suprotnom smjeru, kao da mu pomognem da je ispravi.
    znam, znam

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A tek da mi je to znanje i strucnost kakvo ima Horatio, pa da samim pogledom na zrnce pijeska mogu odrediti iz kojeg ga je pjescanika na drugom kraje Amerike donio tocno definirani vjetar za kojeg isti Horatio zna da je puhao te i te sekunde tog odredjenog dana...i to samim pogledom na isto zrnce pijeska...

Ipak mi je blizi Andy (Horatiev bivsi partner) i njegove metode iz NY Plavaca, kad pocrveni pa poplavi u licu i zgrabi za kosulju sumljivca...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja kad vidim Horatia odma mi sjede pocnu rast, toliko glumatanja je za mene previse, cak i za TV seriju ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

već sam pomislila kud' to ide ovaj forum, pa ćemo pričati o csi...ipak toliko cool mislim da niko nije, skidam kapu i ljubim noge ak' neko to ipak jeste, ja bih možda bila horatio nakon 2 apaurina od po 2 mg sigurno bi mi i glavala letjela malo udesno, ali nevermind ipak bi bila cool.

Ipak ako neko ima recept (da nije droga) za very cool ponašanje neka odmah zbori

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj *MaemI* prvotno napisa
    ja kad vidim Horatia odma mi sjede pocnu rast, toliko glumatanja je za mene previse, cak i za TV seriju ...
    ovak

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bera prvotno napisa
    već sam pomislila kud' to ide ovaj forum,
    Nece dugo, cekaj dok nas skuze, budemo brzo bili zakljucani..Pisi sto brze mozes..

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je super kak su svi oni prava ekipa i u razmatranju onoga sto se dogodilo jedan drugoga nadovezuju, dovrsavaju recenice, misli, onak su pravo uigrani, tocno znaju ko sta misli, a imaju masterminda - Horatija il Gila - svejedno - oboje su cool --> e, to je vec nedostizni stupanj
    Ko zna, mozda oni vicu na svoju ekipu a da mi to ne vidimo 8)

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ne znam je li ovo on topic ili off topic - Horacije mi je grozan (a redovito ga gledam ), ali još mi je gore kad ona ženska koja radi obdukcije tepa mrtvacima. :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja obožavam obojicu (malo više Gila, ipak, nekako mi je, ne znam, pametan)...i gledala sam ih do ove ljetne sheme, kad je tv postao jednostavno prezasićen CSI-ima...

ali horacio mi nije više isti otkad sam pogledala kako Jim Carrey to radi stručno

Mukica...ko da živiš kod mene doma

Bdw...moj tata...isti HC...ono, cool, znaš..nemreš bilivit. Spooky

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Sve ne znam je li ovo on topic ili off topic - Horacije mi je grozan (a redovito ga gledam ), ali još mi je gore kad ona ženska koja radi obdukcije tepa mrtvacima. :shock:
    Joj, i meni je to grozno :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i nagradno pitanje: tema ovog topica jeeee...?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako ostati cool kao Horatio kad ti djeca dignu tlak

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i nagradno pitanje: tema ovog topica jeeee...?!
    mogu ja, mogu ja, za 1000 kn, kako ostati cool, kada je to mission impossible, ako ne biram publiku

morala sam malo

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, sad kad smo apsolvirali temu - molim lijepo - recepte

ja se danas trudim iz petnih zila, i mogu reci da sam uspjela u dobrom broju slucaja ostati coool, ne bas ko horatio, ali sam velik broj situacija uspjela kulerski izvesti... (ne sve, da se razumijemo )...

jel pomogla ukljucena klima? pa, vjerojatno jest 8)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Litala, mozda dati djeci izazov u vidu igre:
    Ajmo svi biti ko csi ekipa - pa onda i mozes biti Horatio jer se svi nadopunjujete.
    Jedino sto bi to znacilo da ti djeca mogu gledat csi :/

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam cool k'o Horatio 8)

...ali u CSI preferiram Grissoma. I on je cool. Samo kaj ja nikad ne bi mogla biti Grissom. Previše volim parfeme

Ali vratimo se na temu ovog topica:

Recept: staviš sunčane naočale - i svijet odmah izgleda bolje (pogotovo ak su ko njegove Silouette titanium 8568 ), zauzmeš stav, duboko udahneš (samo da se smiriš, a ne da zagalamiš) i tihim, ali autoritativnim glasom veliš "djeco, sad treba pospremiti igracke koje ste razvukli, oprati ruke i doci za stol. vrijeme je rucku." Možda upali. A ako ne, sjedneš u Hummera i odeš iz kadra na neko mjesto gdje se možeš u miru izvikat, pa ponovit gornju scenu

I na snimanju CSI-a ponavljaju do beskonačnosti da ispadnu tako cool 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Recept: staviš sunčane naočale - i svijet odmah izgleda bolje (pogotovo ak su ko njegove Silouette titanium 8568 ), zauzmeš stav, duboko udahneš (samo da se smiriš, a ne da zagalamiš) i tihim, ali autoritativnim glasom veliš "djeco, sad treba pospremiti igracke koje ste razvukli, oprati ruke i doci za stol. vrijeme je rucku." Možda upali. A ako ne, sjedneš u Hummera i odeš iz kadra na neko mjesto gdje se možeš u miru izvikat, pa ponovit gornju scenu
    to je recept!
    samo,zaboravila si reći,prije nego izgovoriš tu rečenicu treba onako nehajno polu-zainteresirano nakriviti glavu.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se podrazumijeva pod onim "zauzmeš stav" 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rijetko gledam CSI, malo sam gadljiva- ne volim iznutrice, , moj tv uzor je kapetanica Janeway.... i mrs Bundy , a ponekad i Alexis.......

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    I na snimanju CSI-a ponavljaju do beskonačnosti da ispadnu tako cool 8)
    znala sam, znala sam!!! ipak sam cooooool

ooo a i mrs bundy (oooooooo bundy!) mi je isto legenda: ah mala djeca, pa to treba svaki tjedan promijenit pelenu

eh, da i ovo - janeway to bridge - leeegendarno...

idem pocistit bridge

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Rijetko gledam CSI, malo sam gadljiva- ne volim iznutrice, , moj tv uzor je kapetanica Janeway.... i mrs Bundy , a ponekad i Alexis.......

Uh, znam da ce me moderatori ubit, al moram - maria, aj stavi alexis u avatar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •