Vidim da je krenuo razgovor o prometnim nesrecama pa da i ja upitam ponesto ...
(moderatori, ako ovo izlazi iz okvira ovog foruma i PF-a, slobodno brisite)
Imali smo sredinom srpnja saobracajku na autoputu Zagreb-Rijeka kod Bosiljeva. Nedjelja popodne, lijepo vrijeme, rijedak promet, lagana voznja sa zenom i klincima sa vikenda na moru ... i odjednom bum, udari u nas postrance auto sa 130-140 km/h, izgurao nas s ceste na kosinu, okrenuli smo se dvaput, zatim pali opet na cestu na krov, a oni nakon vrtnje po cesti popeses se na nas, k'o u nekom filmu. Iskustvo je bilo strasno, no na srecu, posljedice nisu: djeci nije bilo ama bas nista (osim pretrpljenog straha), naravno zbog autosjedalica, MZ je zaradila par savova zbog ureza od stakla dok se izvlacila van, a ja sam dobio sav na glavi i 2 slomljena rebra. Auto je unisten do neprepoznatljivosti, a krivci za nesrecu, 4 mladih 20-godisnjaka iz Zagorja, su dobili par ogrebotina.
(uzrok za nesrecu je bila neoprezna voznja, vozili su slalom, vjerojatno pod utjecajem alkohola, a mozda i telefonirali, trazili stanicu na radiju, palili cigaretu, whatever ...)
Priznali su krivicu, mi smo uglavnom zalijecili ozljede, psihicke i fizicke, i sad vise-manje normalno funkcioniramo (mene jos pomalo bole rebra), dobit cemo cca 40% vrijednosti auta od osiguranja i to je to.
Medjutim, neki ljudi mi sad savjetuju da podignem privatnu tuzbu protiv pocinitelja nesrece i da trazim nadoknadu za fizicke boli (osim hitne pomoci i nekoliko slikanja i previjanja drugih bolnickih troskova nismo imali) te pretrpljen strah nas i djece. Ja osobno nemam bas pozitivan stav prema tome - ajde, da smo zaista ozbiljno ozlijedjeni tada bih sigurno trazio neku odstetu, no ovako ... sad se upustati u rasprave sa odvjetnicima, vjestacenja, natezanja, nagodbe,a sve to za nekoliko tisuca kuna koje bismo vjerojatno mogli dobiti ... zaista bas nisam raspolozen. No, svejedno bi me zanimalo da li je netko imao neko takvo iskustvo i kako je proslo (ono sto sam ja saznao od jedne osobe koja je to prosla je to da je proces dug, iscrpljujuc, a odsteta nije bas bila neka za ozljede vece od nasih).