Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: prelazak kod novog poslodavca u trudnoći

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno prelazak kod novog poslodavca u trudnoći

Šogica čeka bebu, radi u fimi i pretpostavlja da će joj ovi otkazati kad doznaju za trudnoću.
    Ukoliko se zaposli kod drugog poslodavca, koliko mora biti zaposlena da bi mogla otvoriti komplikacije da dobiva plaćeno bolovanje i da ostvari
    porodiljnu naknadu u visini te plaće? Da li ima veze ima li prekida u radnom odnosu ili ne? Hvala

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ne smiju joj otkazati ugovor o radu, jer ih može tužiti. koliko znam, smiju joj jedino ne produžiti ugovor ukoliko je pred istekom.
    gleda se prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća bez obzira kod kojeg poslodavca (ako su bila 2 poslodavca u razdoblju od 6 mjeseci, treba dobiti potvrde o visini plaće od oba poslodavca).
    mora biti kontinuirano u radnom odnosu zadnjih 12 mjeseci ili 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine.
    neka se raspita još i na hzzo-u (imaju besplatan telefon na svojoj web stranici).

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko sam pročitala sad po novom treba imati kod novog poslodavca tri plaće (dakle 4 mj)-provjeri još jednom info , možda se nešto mijenjalo. Iako ako ima ugovor na neodređeno neka prvo ode kod dr i otvori komplikacije (ako ne može/ne smije više raditi) i s tim dođe kod poslodavca, u tom slučaju ju ne smije otpustiti.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a ako ima ugovor na određeno?? I ugovor se ističe kad trudnica puni 5 mj trudnoće , naravno da mi ga nebudu produžili...ako odem na očuvanje znači li to išta? i da imam još 2 tjedna GO pa dal su mi dužni to isplatit ili???

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako je ugovor na određeno kad on prestaje prestaju i prava koja je trudnica stekla dok je bila u radnom odnosu bez obzira ako bi prije otvorila bolovanje.Dalje trudnica ima prava kao nezaposlena...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mene zanima moze li osoba za vrijeme porodiljnog mijenjati poslodavca. Dakle, ako mi se nudi novi posao mogu li za vrijeme porodiljnog promijeniti poslodavca bez prekidanja porodiljnog i poceti raditi u novoj firmi po isteku istog?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da ne, jer ako si na porodiljnom znači da nisi radno aktivna, pa prema tome ne možeš ni poslodavca mijenjati. Ako mijenjaš poslodavca, prekidaš porodiljni i počinješ raditi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •