-
prelazak kod novog poslodavca u trudnoći
Šogica čeka bebu, radi u fimi i pretpostavlja da će joj ovi otkazati kad doznaju za trudnoću.
Ukoliko se zaposli kod drugog poslodavca, koliko mora biti zaposlena da bi mogla otvoriti komplikacije da dobiva plaćeno bolovanje i da ostvari
porodiljnu naknadu u visini te plaće? Da li ima veze ima li prekida u radnom odnosu ili ne? Hvala
-
ne smiju joj otkazati ugovor o radu, jer ih može tužiti. koliko znam, smiju joj jedino ne produžiti ugovor ukoliko je pred istekom.
gleda se prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća bez obzira kod kojeg poslodavca (ako su bila 2 poslodavca u razdoblju od 6 mjeseci, treba dobiti potvrde o visini plaće od oba poslodavca).
mora biti kontinuirano u radnom odnosu zadnjih 12 mjeseci ili 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine.
neka se raspita još i na hzzo-u (imaju besplatan telefon na svojoj web stranici).
-
koliko sam pročitala sad po novom treba imati kod novog poslodavca tri plaće (dakle 4 mj)-provjeri još jednom info , možda se nešto mijenjalo. Iako ako ima ugovor na neodređeno neka prvo ode kod dr i otvori komplikacije (ako ne može/ne smije više raditi) i s tim dođe kod poslodavca, u tom slučaju ju ne smije otpustiti.
-
a ako ima ugovor na određeno?? I ugovor se ističe kad trudnica puni 5 mj trudnoće , naravno da mi ga nebudu produžili...ako odem na očuvanje znači li to išta? i da imam još 2 tjedna GO pa dal su mi dužni to isplatit ili???
-
ako je ugovor na određeno kad on prestaje prestaju i prava koja je trudnica stekla dok je bila u radnom odnosu bez obzira ako bi prije otvorila bolovanje.Dalje trudnica ima prava kao nezaposlena...
-
Mene zanima moze li osoba za vrijeme porodiljnog mijenjati poslodavca. Dakle, ako mi se nudi novi posao mogu li za vrijeme porodiljnog promijeniti poslodavca bez prekidanja porodiljnog i poceti raditi u novoj firmi po isteku istog?
-
ja mislim da ne, jer ako si na porodiljnom znači da nisi radno aktivna, pa prema tome ne možeš ni poslodavca mijenjati. Ako mijenjaš poslodavca, prekidaš porodiljni i počinješ raditi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma