Doktori su generalno "laki" na antibioticima, bilo da su djeca ili odrasli u pitanju, a po tome ne bih posebno izdvajala DSLuna Rocco prvotno napisa
![]()
Ovako ispada da liječe posljedice i simptome, a ne uzrok. Nemam baš neko povjerenje u doktore, niti u ZG, ni u DS, niti generalno kod nas u HR.
Mogu samo reći svoj primjer - dan nakon što sam malog odvela kod dr. i ja sam u petak završila kod svoje dr (iz ZG je). Na osnovne simptome prehlade (malaksalost, povremena temp, vrtoglavica, grlobolja) izašla sam iz ordinacije s receptom Sumameda i uputnicom za KKS koja će bit gotova sad u utorak :?
Dakle zašto mi šiba Sumamed bez ijedne pretrage ? A zašto mi uopće daje uputnicu za KKS koja će bit gotova nakon što antibiotik i završi svoje djelovanje :?
Po meni, nebuloza na kvadrat. Na kraju ga nisam uzela, i oporavila se ovih dana uz malo više spavanja.
Eto, Nikola je uzeo antibiotik kojeg mu je pedijatrica prepisala nakon 6 dana čekanja da "viroza" prestane, i stanje mu se popravilo. Slažem se da nema smisla davati antibiotik bez brisa, ali nisam više htjela čekati niti dana, i mislim da u ovom slučaju nije bez veze da ga uzima. Jadnik se namučio prethodnih dana - izmučila ga temperatura, grlo, nos, ... i stanje mu se samo pogoršavalo, a ne da je išlo na bolje. Niti je spavao, niti jeo, niti disao kako treba danima. Izgubio je 1kg na težini![]()
Bar što se brisa tiče, drugi puta ćemo inzistirati na njemu. Ne vjerujem da će nam odbiti zahtjev da ga napravi.

Odgovori s citatom