Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Citiraj la_mama prvotno napisa
Nismo radili bris, mali ima upaljeno grlo i slini danima, pa je pedijatrica prepisala antibiotik (Zinnat).
Pretpostavljam da ste kod ove u DS?
Da živim još 100 godina, neću shvatiti zašto daju antibiotik bez brisa...

Odite u Rockfellerovu uzeti bris, ako već nisi počela s antibiotikom. Vladaju viroze, stvarno nema smisla da mu bez veze daješ antibiotik. A dr. N. je poznata po tome.
Doktori su generalno "laki" na antibioticima, bilo da su djeca ili odrasli u pitanju, a po tome ne bih posebno izdvajala DS
Ovako ispada da liječe posljedice i simptome, a ne uzrok. Nemam baš neko povjerenje u doktore, niti u ZG, ni u DS, niti generalno kod nas u HR.
Mogu samo reći svoj primjer - dan nakon što sam malog odvela kod dr. i ja sam u petak završila kod svoje dr (iz ZG je). Na osnovne simptome prehlade (malaksalost, povremena temp, vrtoglavica, grlobolja) izašla sam iz ordinacije s receptom Sumameda i uputnicom za KKS koja će bit gotova sad u utorak :?
Dakle zašto mi šiba Sumamed bez ijedne pretrage ? A zašto mi uopće daje uputnicu za KKS koja će bit gotova nakon što antibiotik i završi svoje djelovanje :?
Po meni, nebuloza na kvadrat. Na kraju ga nisam uzela, i oporavila se ovih dana uz malo više spavanja.

Eto, Nikola je uzeo antibiotik kojeg mu je pedijatrica prepisala nakon 6 dana čekanja da "viroza" prestane, i stanje mu se popravilo. Slažem se da nema smisla davati antibiotik bez brisa, ali nisam više htjela čekati niti dana, i mislim da u ovom slučaju nije bez veze da ga uzima. Jadnik se namučio prethodnih dana - izmučila ga temperatura, grlo, nos, ... i stanje mu se samo pogoršavalo, a ne da je išlo na bolje. Niti je spavao, niti jeo, niti disao kako treba danima. Izgubio je 1kg na težini

Bar što se brisa tiče, drugi puta ćemo inzistirati na njemu. Ne vjerujem da će nam odbiti zahtjev da ga napravi.