Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: zahodska daska

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zahodska daska

dakle otkad smo uselili (5god), promjenili smo 3-4 zahodske daske za WC skoljku!

imali pravu drvenu (razlijepila se) jer sam ju prala domestosom?!
    kupili PVC obicnu - nije mi se dopala jer je neka odvratna plastika i bila je mekana... bljak
    onda kupili neku finu PVC bijelu - rasklimali se vijci i nisam taj dio mogla ocistiti (pozutilo)..
    i ova koju imamo vec neko vrijeme je PVC s poklopcem na ribicu i more... kostala 400kn i eto rasklimala se i sva se pohabala!

Ok, mene je sram ali neznam jel' to mi kupujemo uvijek neko smece (bez obzira na cijenu) ili ja to unistim pranjem domestosom i slicnim detergentima? Ili sam jednostavno prezahtjevna!?
    Neznam... ali ide mi taj element u WC-u na zivce!

Recite di kupiti dobru WC dasku?!
    Postoji li za to neki dobar proizvodjac? ili da odem u Merkur, Getro, Metro i kupim neku...

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo kupili bijelu bakelitnu dasku i od onda nemamo nikakvih problema i to već 4 godine...kupili smo je na Belvederu u "Špini",a proizvođača ne znam...tada je koštala nekih 250,00kn

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Savjetujem bakelitne daske. Drvene teško podnose "agresivnija" pranja.
    Tvrde, plastične, prozirne sa uzocima su zgodan ukras u kupaonici, ali oprez vrlo su teške pa zbog klinaca ne savjetujem, može se dogoditi da je slućajno sruše na školjku, a od njene težine lako pukne keramika.
    Jeftine i plastićne daske su prihvatljive zbog cijena, pa je nakon što se pohaba, lakše po đep zamjenite drugom iste kvalitete.
    A zašto bakelitna da, zato jer je ipak izdržljivija zbog kvalitete materijala, jedini nedostatak joj budu neogovarajući panti kod nekih proizvođaća, koji su jednostavno preslabi pa puknu.
    Moj savjet je wc sjedalo Toledo od Ivanićplasta, naš proizvod, a k tome vrlo kvalitetan.Cijena po meni odgovara kvaliteti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Unistis domestosom. Uzmi neki manje agresivan i manje otrovan proizvod za ciscenje pa ce ti i daska puno duze trajati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, s time sam ratovao.

Problem može biti u školjci. Stare školjke su rađene po neksamvragzna kakvim standardima i jedino je razmak rupa za postaviti dasku jednak s današnjima. Dobrih školjki ima za kupiti za manje od 200kn, ali se možeš zateći u situaciji da ju ne možeš pripasati na postojeći odvod. Ako je odvod u pod, vjerojatno ćeš imati više sreće. Ako je u zid, trebat će ti dobro prilagodno koljeno i puno strpljenja, a prije kupovine treba dobro sve izmjeriti. Znam dućan u kojem ih ima. Promjena školjke ima apsolutno smisla jer su novi porculani ipak nešto kvalitetniji pa je lakše i čistiti. Kod promjene svakako potražiti specijalne tiple i vijke za postavljanje školjke - puno je lakše s njima i manji je rizik oštećenja. Bonus je da će ti svaka nova daska savršeno pasati (gornja površina je ravna, dok je kod starih zaobljena).

Kod stavljanja daske treba obavezno u rupe na školjci staviti plastične tiple (dolaze s novim daskama) ili nešto drugo što će osigurati da se vijak ne kreće amo-tamo po svojoj volji - tako osiguraš da se ne olabavi baš iste godine, nego nekoliko godina kasnije. Jednom sam namotao duct-tape traku oko vijka umjesto tiple i sve 5. Već tri godine ni makac.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidiš, to ti je dobra ideja. mi muku mučimo s tiplima odgovarajuće veličine (=daska se klimata od dana kad je kupljena) i mislila sam da mi je jedino rješenje zamijeniti sve skupa.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

najkvalitetnije su u merkuru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Unistis domestosom. Uzmi neki manje agresivan i manje otrovan proizvod za ciscenje pa ce ti i daska puno duze trajati.
    potpisujem. Ja čistim octom. Zadnja koju smo kupili jest teška i jest sa školjkama ali uz nju su došli i zamjenski dijelovi - vijci i oni čepovi (silikonski su) međutim, još ih nismo trebali zamijeniti (imamo je više od dvije godine)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je cilit zakon

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sto je bakelit?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mhm... dakle bez domestosa! Ok....
    i nije losa ideja 'zamjena skoljke' - ova sadasnja ima odvod u pod, nije velika, bijele boje i zaobljeni rubovi!
    Samo cim se spomene 'zamjena i kpovina necega' MM podivlja jer nema vremena, a dobar instalater ... eh to je prica za sebe!
    Tako da ce to jos pocekati - odnosno mala je vjerovatnost zamjene dok je ova cijela!

Znaci Merkur... ok, to mi je blizu - malo cemo gledati!
    Bakelitna! cool to jos nismo kupili!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fenolna smola ili bakelit (nasla surfajuci):

Leta 1907 je Američan Leo Hendrich Baekeland proizvedel prvi popolnoma sintetični poliplast z medsebojno reakcijo fenola in formaldehida. Polimer, ki je pri tem nastal, je imel lastnosti smole. V drugi fazi je z zamreženjem nastale formaldehidne smole ob prisotnosti temperature in raznih polnil dobil končni izdelek velike trdote in togosti. Po iznajditelju so ta proizvod imenovali Bakelit.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ali problemi ne završavaju sa vijcima, tipnama i izbacivanjem domestosa...
    doma gledam Dolomite dasku za koju je btw. dano brdo para i mislim si jesmo li mi slonovi tonaši ili tu nešto ne štima. Naime, one nogice na dasci (koje dođu između daske i školjke) zdrobili smo u roku odmah. Kvaliteta nula bodova.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    ova sadasnja ima odvod u pod, nije velika, bijele boje i zaobljeni rubovi!
    Ih, k'o da sam znao. Na takvu školjku ne možeš uspješno pripasati baš nikakvu dasku i najbolje ti je prestati eksperimentirati. Obzirom na odvod u pod, spremi se na skoru kupnju. Znaju imati odlične školjke na opakim akcijama u baumaxu, a dobro je staviti kod montaže gumeni podložak - mislim da postoje 2 tipa.
    Psihički se pripremi da će nova školjka biti veća (i višlja) od postojeće.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam (zasad) prezadovoljna daskom koju smo kupili prije godinu dana. Nemam pojma kakav je materijal ni koja marka jer smo bacili kutiju, neka plastika je, ali super stvar za onoga tko ima klince - ima neku hidrauliku što joj nikako ne dozvoljava da se naglo poklopi već se polako spušta, pa klinci ne mogu na nju pričepit prste.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hm baš se svaki dan mislim kako moramo kupiti drugu, imamo onu drvenu na ribice samo što su joj oni spojevi s školjkom metalni i uhvatila ih je rđa od sredstava za čišćenje i moram kupiti drugu, s tim plastičnim dijelovima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nešto ne štima. Naime, one nogice na dasci (koje dođu između daske i školjke) zdrobili smo u roku odm
    Na našoj su dasci silikonski ti čepovi pa nema šanse da popucaju, inače su nam na svim daskama prijašnjim, pucali

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo 7 godina muku mučili s raznim vrstama dasaka, ulupali bez veze hrpu novaca i na kraju zaključili da je jednostavno kriva školjka. Otkako smo zamijenili školjku, preporodili smo se!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najboje je kupiti školjku koja uzase ima originalnu dasku.

jest da vas to lišava kupovine daski s cvjetićima, miševima ili školjkama, ali garantirano pristaje ko saliveno i traje godinama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah... dakle nova skoljka
    krasno :/ 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja doma imam školjku sa originalnom daskom i to je stvarno super, funkcionira savršeno. A na moru u vikendici - ista priča kao mnoge ovdje.
    Nema toga što nismo probali, i svaka nam se raspadne za jedno ljeto.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

e kod nas ni original nije pomogao...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imali problema sa školjkom ... kupili Dolomite školjku sa originalnom daskom ... mrak! Ona stara je nekak i požutila po unutarnjem rubu jer je plastika bila očajna ... ova nova je i dalje bijela bez poebnog ribanja - jednostavno je kvalitetnija i to je to!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •