Ah, s time sam ratovao.

Problem može biti u školjci. Stare školjke su rađene po neksamvragzna kakvim standardima i jedino je razmak rupa za postaviti dasku jednak s današnjima. Dobrih školjki ima za kupiti za manje od 200kn, ali se možeš zateći u situaciji da ju ne možeš pripasati na postojeći odvod. Ako je odvod u pod, vjerojatno ćeš imati više sreće. Ako je u zid, trebat će ti dobro prilagodno koljeno i puno strpljenja, a prije kupovine treba dobro sve izmjeriti. Znam dućan u kojem ih ima. Promjena školjke ima apsolutno smisla jer su novi porculani ipak nešto kvalitetniji pa je lakše i čistiti. Kod promjene svakako potražiti specijalne tiple i vijke za postavljanje školjke - puno je lakše s njima i manji je rizik oštećenja. Bonus je da će ti svaka nova daska savršeno pasati (gornja površina je ravna, dok je kod starih zaobljena).

Kod stavljanja daske treba obavezno u rupe na školjci staviti plastične tiple (dolaze s novim daskama) ili nešto drugo što će osigurati da se vijak ne kreće amo-tamo po svojoj volji - tako osiguraš da se ne olabavi baš iste godine, nego nekoliko godina kasnije. Jednom sam namotao duct-tape traku oko vijka umjesto tiple i sve 5. Već tri godine ni makac.