Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: problemi sa tenom

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno problemi sa tenom

Imam problem s aknama, molim pomoć ako je netko imao slično iskustvo.
    Prije godinu dana sam prestala uzimati kontracepcijske tablete(prije toga sam ih pila 3 godine). Dva mjeseca nakon što sam popila zadnju na vratu su mi se pojavile ružne, bolne akne kojih se od tada ne mogu nikako osloboditi. Najviše su bolne pred menstruaciju i par dana nakon.
    To već traje godinu dana i uz mnoštvo isprobanih pripravaka nikako ne prolazi.
    Napominjem da nikada pa ni u pubertetu nisam imala problema sa tenom.
    Naravno znam da bi rješenje problema bilo da se vratim na kontracepciju ali želim zatrudniti pa je to isključena opcija.

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a dermatolog??pa da ti on vidi to i da neke pripravke,kremice??!!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo odi ginekologu i vidi imaš li PCOS. Ako nemaš, onda odi dermatologu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moje iskustvo ti je takvo da sto se tice dermatologa nemash neke pomoci od njega (jedino ako ne zelish piti tablete ali onda posljenjih nesmijesh ni slucajno zatrudnit cca 6mj. jako ostecuju jetru..nesmijesh se baviti nikakvim sportom itd.) uglavnom na njih zaboravi previshe komplikacija .. sve ove kreme sto dolaze su za mladu problematicnu kozu (a ti nemash 16g) tako da to i nije za tebe..
    Oni sto daju daju za isusivanje lica pa ti na kraju bude suho lice s pristevima..
    Kupi si merc special drazeje , nesto za umivanje BEZ sapuna.. npr.(avene) i redovito idi kod kozmetičarke na čišćenje .. vjeruj mi potrosila sam hrpuuuu para na razno razne kreme i kremice od visija,loreala,avene, AHA kiseline(pomaze dok koristish opet se vrati) te primaverino jojobino ulje (pomaze 2 tj. kasnije koza se navikne i nula bodova) sad kad trebam dobit onda odem jednom tjedno a inace svaka 2-3 tj. ovisi kakvo mi je lice i super izadje tu i tamo ali nista nepodnosljivo..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zaboravila sam reci dat cesh kozmeticarki koliko vjerovatno i sad bacash na nesto sto nepomaze

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

akne kakve spominješ znaju se pojaviti uslijed problema sa štitnjačom. znam jer sam ih imala, pojavile se tek tako, a inače imam beba-ten. otišla sam dermatologinji koja me poslala i endokrinologu, nalazi štitnjače su bili strava. paralelno sam liječila i štit. i lice kod derm, rezultati su savršeni.
    eto, jedno iskustvo.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moji problemi s aknama kakve ti opisuješ su počeli nakon 20. godine, makar mi ni u pubertetu lice nije bilo baš čisto. Više su bile po leđima nego po licu. Nakratko me spasio Diane 35, a definitivno sam ih se riješila u trudnoći! :D Nakratko su mi se vratile samo na početku druge trudnoće.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zna možda neko dal se smije u trudnoći koristiti losion klindamicin? A Aknichtol?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dr. Kaliterna (mislim da radi u Runjaninovoj) akne nastoji liječiti što je moguće više na prirodni način. Probaj kod njega.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Zna možda neko dal se smije u trudnoći koristiti losion klindamicin? A Aknichtol?
    Smije. I jedan i drugi.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam otišla nedavno kod dermatologa,a od uvijek imam problema sa tenom i to sa miteserima a i leđa su mo koma. Prepisal mi je brdo krema :
    od avena ystheal emulziju-150kn
    avena puder(jer imam problema i sa pjegama pa on ima sf)-cca 150kn
    dermacol -za leđa-80kn
    skinoren za lice-cca 80kn
    i naplatila pregled 200kn.
    Kupila sam samo dermacol (jer za lice koristim već duže vremena od avena cleanence emulziju za mješovitu kožu i ona mi je super i košta 90kn) i nakon mazanja leđa i prsa 10dana koža mi je doslovno izgorila, sad kad sam doma stavljam tonu dječje kreme da mi se vrati kako-tako u normalu.
    Moj savjet: samo kod kozmetičara na čišćenje, iako ja i to rijetko radim,samo 2-3puta godišnje,i sad sam odlučila stvarno ići češće.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U zadnje vrijeme su mi lice i leđa jako prištavi, nisu sitni prištići nego upaljene ogromne grozne akne.. s obzirom da sam živčana, stalno po tome prčkam i nikako da mi se lice oporavi..sad sam sva u krastama.. smijem li, s obzirom da dojim, lice tretirati klindamicinom? ili postoji nešto ptirodno čime mogu umiriti kožu?
    Posljednje uređivanje od klaudija : 11.02.2011. at 01:08

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Klaudija, jesi vidjela kaj je gore vidra napisala?

Pogledaj !

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    U zadnje vrijeme su mi lice i leđa jako prištavi, nisu sitni prištići nego upaljene ogromne grozne akne.. s obzirom da sam živčana, stalno po tome prčkam i nikako da mi se lice oporavi..sad sam sva u krastama.. smijem li, s obzirom da dojim, lice tretirati klindamicinom? ili postoji nešto ptirodno čime mogu umiriti kožu?
    Malo podižem.

Lice mi je i dalje katastrofa, dajte neki savjet pliiz

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj s čišćenjem organizma (detoksikacija).

Makrobiotička prehrana također ne škodi.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malo podižem.

Lice mi je i dalje katastrofa, dajte neki savjet pliiz
    Moj ti je savjet redovito čišćenje lica, barem jednom mjesečno. To je jedino što mi je pomagalo u vrijeme borbe s aknama. Jedino na što trebaš paziti jest da nađeš kvalitetnu kozmetičarku koja te neće iskasapiti (normalno je da crvenilo i sitne ranice traju par dana poslije čišćenja, nije normalno da ti ostanu podljevi i ogromne rane i kraste što mi se par puta desilo). Par puta sam si priuštila čišćenje lica u Poliklinici Nola, toplo preporučujem ! Skupo je, ali lice je poslije čišćenja savršeno čisto, cure ne staju dok ti ne odstrane i najmanji prištić s lica.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vjerujem da kad počnem s terapijom za štitnjaču će se malo popraviti stvar, ali sad je situacija koma.. kad sam nervozna kopam po licu, a onda sam još živčanija kad vidim šta sam si napravila i kakvo mi je lice. Moram se počet kontrolirat.

Peterlin, detoksikaciju ću svakako sprovesti, inače se ne hranim baš najzdravije i baš mi zapravo treba čiščenje i organizma i lica.

Rehab, koliko je skupo čišćenje u Poliklinici Nola? Dobila sam uputnicu za dermatologa i otići ću tu kod jedne mlade doktorice na pregled, mislim da i oni obavljaju čišćenje lica. Ali upravo me plaši ono o čemu ti pričaš, hoće li mi to dobro napravit..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 31.07.2011. at 22:51

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vjerujem da kad počnem s terapijom za štitnjaču će se malo popraviti stvar, ali sad je situacija koma.. kad sam nervozna kopam po licu, a onda sam još živčanija kad vidim šta sam si napravila i kakvo mi je lice. Moram se počet kontrolirat.

Peterlin, detoksikaciju ću svakako sprovesti, inače se ne hranim baš najzdravije i baš mi zapravo treba čiščenje i organizma i lica.

Rehab, koliko je skupo čišćenje u Poliklinici Nola? Dobila sam uputnicu za dermatologa i otići ću tu kod jedne mlade doktorice na pregled, mislim da i oni obavljaju čišćenje lica. Ali upravo me plaši ono o čemu ti pričaš, hoće li mi to dobro napravit..
    Ajme davno je to bilo, ne sjećam se više, mislim oko 300 kn, ali nisam sigurna... Potraži ih na netu, pa provjeri. Inače, s dermatologom moraš surađivati. Meni je dr. Nola ispočetka prepisala gel za čišćenje i kremu koja mi nije odgovarala, bubuljice su nestajale ali me je lice zatezalo i smetalo mi je. Kad sam joj rekla, promijenila mi je terapiju i bila sam super zadovoljna. Dakle, dermatolog mora imati povratnu informaciju od tebe.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I svakako se suzdrži od kopanja po licu, na jednu bubuljicu koju istisneš nakalemi se pet novih, govorim iz iskustva.
    Posljednje uređivanje od rehab : 01.08.2011. at 10:13

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imaš gotove kure sa zelenom glinom i slično, ali najvažnija je prehrana. Započni s izbacivanjem slatkiša i povećaj unos vode. Okani se kave (da pišem za sebe rekla bih da se trebam okaniti pive, he he he) i slično. Kako god bilo, neće škoditi. Sretno!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovi slatkiši su mi najveći problem Obožavam slatko, ne mogu si pomoći. neku večer sam poludila, nisam imala baš ništa slatko u kući pa sam pojela, točnije popila, čokoladni preljev za palačinke visnica:
    Ne dajem djeci slatkiše jer nije zdravo pa ja pojedem, žao mi bacit

Inače pijem puno vode, sokove izbjegavam, kavu samo jednom dnevno, ali probat ću i to ukinut.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •